joi, 22 ianuarie 2009

REFLECTAREA ÎN PRESĂ A DEZBATERII A.Z.E.C. DESPRE PAŞAPOARTELE BIOMETRICE

Iată deocamdată "viziunea" exprimată la PRO-TV: un reportaj în care sunt evidenţiate mai ales "slăbiciunile" participanţilor, o abordare ridicolă a unui reporter nefericit. (În aceeaşi notă: Paul Rogojinaru, Adevărul).



UPDATE
Claudiu Târziu, Rost: O dezbatere care spune aproape totul despre lumea românească
Înregistrarea video a dezbaterii la www.crestinortodox.ro
Apelul Grupului Areopag adresat Patriarhului B.O.R.
Răzvan Codrescu: O dezbatere eşuată

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ce sa spun, a fost un fiasco, un dezastru. Din punctul nostru de vedere principalul vinovat este Razvan Bucuroiu, care a organizat si a ales invitatii, vorbitorii. Ma asteptam ca dezbaterea sa aiba loc intre "radicali" si "moderati" pe tema cipurilor si a pasapoartelor, spre a elucida cum este cu lepadarea (daca este, cand este), daca si unde este 666 si, mai ales, ce se poate face concret, pe care cale e mai bine sa se actioneze, cu ce strategie, etc. Nimic din toate astea, ci, de la bun inceput si cu insusi dl. Bucuroiu incepand, o punere la zid, mai mult indirecta, dar foarte clara totusi si foarte dura umilitoare a perspectivei celor carora, vezi Doamne, "le este frica" de pasapoarte.

Mai mult, s-a sugerat parsiv apropierea de duhul sectar, neoprotestant si s-a incercat sa se insinueze neascultarea de ierarhi, negandu-se (Dumnezeule!) explicit si vehement "institutia" duhovniciei in Biserica si sugerand ca parintele Justin ar fi un fals profet (parintele decan Buchiu).

Impresia multora a fost ca dl.Bucuroiu si-a ales invitatii dupa convingerile sale proprii, pe care si le-a exprimat, de altfel, din capul locului, si anume oameni care sa convinga lumea ca totul e o prostie, o psihoza si ca, de fapt, nu exista nicio problema.

Daca nici macar "ecumenismul nu este o amenintare, pentru ca este mort" (sic!!!) (parintele C-tin Coman - din al carui discurs totusi se pot retine si multe lucruri foarte bune, ceea ce nu e cazul la pr. Buchiu, din pacate), cu atat mai putin niste biete cipuri, care atesta numai "evolutia stiintei si a tehnicii" si nu au nicio legatura cu credinta. Nu-i stinghereste nici din punct de vedere al libertatii exterioare si in niciun caz din cel al libertatii interioare, pe care au pus, intr-un mod ipocrit "duhovnicesc" accentul.

Nu a fost insa de ajuns. S-a ajuns pana la a se contesta, bazandu-se pe teoriile unui teolog grec contemporan, Savvas Agouridis, insusi faptul ca Apocalipsa ar avea cea mai mica legatura cu sfarsitul lumii! Nu, este doar ceva de ordin istoric, legat de imperiul roman si de prigoanele si luptele de atunci!

Asadar... asa punandu-se problema, este clar ca a cazut in ridicol apelul parintelui Justin (care a intervenit inutil, telefonic), nemaipunandu-se deloc problema in termeni de nuante de interpretare sau in termeni practici, asa cum astepta multa lume, ci discutia a fost directionata spre o pista falsa, cu oameni (intamplator teologi, preoti profesori!) care nu doar ca nu vad (mai bine zis, NU CRED IN) vreun semn al sfarsitului, nu doar ca batjocoresc pe cei care cred asta, dar chiar contesta insasi talcuirea Sfintilor Parinti, deci a Bisericii asupra Apocalipsei! E ca si cum ai vrea sa te intalnesti cu un prieten credincios cu care sa lamuresti o controversa fina legata de credinta - de pilda, cum sa intelegem legatura dintre frica si iubirea de Dumnezeu - si el, in loc sa vina cu alti prieteni tot credinciosi, mai intelepti, ca sa "dezbateti" subiectul, iti aduce un ateu, un filosof agnostic... si deja problema se pune cu totul altfel, ca acela nici in Dumnezeu nu crede, deci falsifica tema discutiei, o desfiinteaza!

De altfel, impresia a fost ca cineva chiar asta a dorit: sa omoare si sa ingroape orice dezbatere constructiva, s-o reduca la caricatura si la scandal. Pentru ca, pana la urma, "multumita" preotului hiper-arogant Eugen Tanasescu discutiile au degenerat, cand acesta a lansat o jignire si o calomnie grava monahilor de la Petru_Voda, cu ei de fata, pe un ton extrem de agresiv si categoric, desi pana atunci macar atata lucru fusese, ca nimeni nu mai pusese la indoiala ca este cuvantul parintelui Justin! Dar credem ca asta a fost o provocare special ca sa declanseze o previzibila contrareactie violenta si o harmalaie totala, care a "avortat" intalnirea, ce, altminteri, ar fi trebuit sa mai dureze!

Prin urmare, rezultatul este NIMIC. Ma tem ca asta e si sfarsitul unitatii din laicat, ca s-o numi AZEC sau FOR. Probabil ca unii asta si-au si dorit. Vorba aia, daca vrei sa omori o problema infiinteaza o comisie. Sau o federatie de asociatii. Stiu ca nu plac teoriile conspiratiei, dar mi-e greu sa nu ma intreb daca Laicatul nu cumva a fost unit tocmai ca sa fie paralizat mai lesne.

Desigur, mai groaznic chiar decat asta este 'reportajul' total batjocoritor de la PROTV. Cred ca s-a dat tonul la linsaj mediatic!

Anonim spunea...

Este trist, insa in spatele amaraciunii inerente, in mod duhovnicesc, putem trage o concluzie clara, cei care am dorit sincer un raspuns. Daca s-a dat drumul la astfel de manevre dracesti pentru anularea acestui mesaj, trebuie sa fim convinsi ca asta e lucrarea diavolului pe care nu l-a lasat indiferent mesajul parintelui Iustin. Este evident ca mesajul parintelui este adevarat si ca aveam nevoie de el. Daca nu ar adevarat si atat de important mesajul, nu si-ar fi bagat coada dracul. Asa ca, cei ce au cat de cat o intelegere duhovniceasca si-au primit raspunsul. Da. Asa este cum zice parintele nostru Iustin. Dracul ne vrea acum cu acte de identitate biometrice si maine ne vrea pecetluiti. Sa fim cu luare aminte! Si sa nu ne intristam cand toti ne vor numi nebuni, fanatici si cand toti se vor scula impotriva parintelui si a celor care il intelegem. Important e sa ne mantuim, chiar daca toti ne iau in ras!

Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Fratilor,
Parintele Iustin are dreptate si nici un cavant al sfintiei sale este de prisos sau nepotrivit! De unde stim aceasta? Oare glasul inteligentei noastre poate sa ne ofere raspunsul?Slava Tie Doamne ca nu ne-ai lasat la voia si la priceperea inteligentei noastre, slava Tie Doamne! Slava Tie Doamne ca ne-ai oferit putinta, oricaruia, sa vedem dincolo de orizontul nostru limitat, si stramt si stramb! Valoarea si greutatea cuvantului rostit o da fapta, o da jertfa, o da dragostea, o da comuniunea cu sfintii si cu Dumnezeu! Ce-i lipseste parintelui din toate acestea???? ....Iar noi, ce avem din toate acestea???..... Sa avem sinceritatea sa ne raspundem la aceasta intrebare , si atunci....vom tacea , vom asculta si vom recunoaste glasul pastorului....Daca intelegem totul unde mai este credinta?
Lumea se scufunda tot mai adanc si mai adanc in intumecimile pacatului si a durerii nesfarsite, iar glasul parintelui suna ca o goarna puternica in trezirea constiintei noastre, ...si glasul Arhanghelului se repeta in el...Sa stam bine , sa stam cu frica, sa luam aminte... Noi ce facem? Ne oprim din cadere, sau...nu?

Doina spunea...

S-a redeschis Pitestiul,la scara nationala. Nicolschi din umbra si-a trimis turcanii sa-i reeduce pe ortodocsii cu orientare "neoprotestanta". Teologi ecumenisti de renume,au decretat: profetiile apocalipsei s-au implinit in timpul Imperiului Roman. Acum e alta imparatie...care, nu stim! Om vedea! Ce binevenita a fost aceasta dezbatere...m-am lamurit.
Am o singura durere: noi,o tara atat de receptiva la "noutatile" UE, suntem dicriminati, primim prea putine cip-uri! Vreau mai multe cip-uri - si la WC sa stie tot globul pamantesc cand cum si de ce fac, vreau cipuri in dinti, sa vina salvarea cand scrasnesc si sa ma duca chiar daca nu vreau. Vreau cip-uri sub patrafir, sa stie iubitele televiziuni cu ce sa ma hraneasca i cum sa ma mai educe, in functie de nivelul duhovnicesc la care am ajun. Sunt fericita ca traiesc intr-o tara unde prezumtia de vinovatie, o port ca pe un dar de pret asupra mea. Noi ca niste pui cuminti vom inghiti rabdatori tot ceea ce ne va da aceasta closca cu ouale aur. Cip,cip cip.

Anonim spunea...

Sa nu ne mire ca adevaratii parinti (Iustin, Papacioc s.a putini ramasi) traitori si vazatori in duh si Adevar sunt ridicolizati, batjocoriti si catalogati in felul acesta.

"Stiti ce s-ar intampla daca (Domnul) Hristos ar umbla astazi prin lume? Probabil ca L-ar interna intr-un spital de nebuni si L-ar droga cu tot felul de medicamente. Lumea L-ar rastigni si acum la fel cum a facut-o acum 2000 de ani. (...). traim intr-o lume care este mult mai pagana, mai uratoare de Hristos dacat lumea in care a trait odinioara Hristos" Pr. Seraphim Rose.

"Insa oile Mele aud glasul Meu...(Scrpt)"

Nu ne trebuie confirmari video, conferinte ca cea de la AZTEC (care mai mult smintesc dacat fac altceva), o mie de pareri ale "inteleptilor" acestei lumi fie uni din ei teologi cu licenta (ierati-ma), cei care au dorit Adevarul, ca este incomod sau nu, l-au aflat deja in cuvantul marilor parinti.

Nu te poti face frate cu dracul nici macar ca sa treci puntea. De aceea nu vad rostul unor astfel de conferinte "la gramada", este un fel de a da "margaritarele voastre porcilor". Biserica, fie ea si neoficiala (prin noi), trebuie sa actioneze in lume cu autoritate sacra fara a astepta prea mult de la "dreptmaritorii acestei lumi".

Anonim spunea...

Imi este atat de greu sa vad, cum cei care recunosc, simt PERICOLUL sunt tratati cu atata ironie, cu superioritate, mai mult ca niste nebuni care nu se pot adapta tehnologiei avansate, care se tem de ceea nu inteleg... Cei care Il iubesc pe Hristos nu se tem, pentru ca nimic pe lume nu le poate face cu adevarat rau, "Hristos este Viata, iar moartea un castig". Cei care au pus la cale acest viclesug, prin care se urmareste o manipulare cat mai usoara a oamenilor, realizeaza acest lucru cu pasi marunti, dar siguri si impunatori... pasaportul biometric obligatoriu, apoi un buletin de identitate OBLIGATORIU, apoi un microchip OBLIGATORIU, si astfel va fi realizat si ultimul pas ... pentru ca ADEVARATE sunt CUVINTELE PARINTELUI IUSTIN PARVU, acceptarea acestuia este sclavie, dar nu o simpla sclavie, ci sclavia sufletului, omul care va avea implantat un astfel de cip, nu va mai avea liber arbitru, vointa proprie... se lucreaza la un astfel de cip, prin care sa se induca celui care il poarta anumite stari, sa emita unde care sa afecteze calitatea gandirii...si multe altele, zilele trecute citeam despre un cip in domeniul medical. Ce sa mai spun, cei care s-au sesizat impotriva acestui pasaport nu se tem, ci au simtit pericolul in care se afla atatea suflete, pentru rascumpararea carora Hristos Mantuitorul a fost rastignit...Am nadejdea ca cei care urmaresc in viata mantuirea sufletului au dibuit viclenia... si stiu sa aleaga Libertatea sufletului. Dumnezeu sa fie cu noi!!!!!!