miercuri, 12 iunie 2013

CONFERINȚELE "MIRCEA VULCĂNESCU" DIN TEMNIȚĂ SPRE SINAXARE


Duminică, 16 iunie 2013, la orele 22.40 a trecut la Domnul Părintele Justin Pârvu, cel mai mare duhovnic român al vremurilor noastre, un mare mărturisitor al temniţelor comuniste. Întrucât o parte din invitaţii care vor vorbi la conferinţa Din temniţe spre sinaxare, vor participa joi, 20 iunie, la slujba de înmormântare de la Petru Vodă, conferinţa va fi reprogramată pentru marţi, 25 iunie 2013, cu începere de la ora 18, în Sala Horia Bernea a Muzeului Ţăranului Român. 
Vor vorbi: Demostene Andronescu- fost deţinut politic, poet; Danion Vasile- teolog, scriitor; Ciprian Voicilă- sociolog. Moderator: dr. Mihai Gheorghiu. 
Conferinţa Din temniţe spre sinaxare, dedicată tuturor mărturisitorilor din temniţele comuniste, va avea loc în cadrul Conferinţelor Mircea Vulcănescu, desfăşurate periodic la Muzeul Ţăranului Român. 

„Toți acestia care au pătimit în închisori au fost mielul de jertfă pentru iertarea păcatelor poporului român. Ei au fost aruncați în gura celor fără de Dumnezeu, ca să ispășească păcatele noastre, ale tuturor. Ei s-au jertfit pentru noi. Și chiar dacă acuma se pune problema ca să fie trecuți în rândul sfinților, ei nu trebuie să fie trecuți în rândul sfinților. Ei sunt sfinți, prin sacrificiul lor”. (ÎPS. Arhiepiscop Justinian Chira) 

Sursa: www.muzeultaranuluiroman.ro.

Niciun comentariu: