sâmbătă, 18 iulie 2009

PATRIMONIUL DACILOR PE APA SÂMBETEI?

Tudor la Sarmizegetusa Regia
Fotografie de Vladimir Brilinsky


SEMNE. TVR1. SÂMBĂTĂ 18 IULIE 2009. ORA 7.55

Chiar dacă sunt protejate prin lege, cetăţile dacilor din Munţii Orăştie, vestigii de o valoare excepţională, incluse în patrimoniul mondial al UNESCO, sunt angrenate într-un proces de distrugere iremediabilă, consecinţă atât a lipsei de implicare a instituţiilor abilitate, a sustragerii pieselor de valoare din siturile arheologice cât şi a mutilărilor deliberate.
Vom rămâne martorii ,,inocenţi" ai acestei tragedii ireparabile a patrimoniului cultural şi spiritual pe care s-a clădit civilizaţia creştină românească?

Interlocutori: Vladimir Brilinsky, redactor şef al revistei "Dacia magazin", dr. Napoleon Săvescu, preşedinte "Dacia Revival International" din New York, prof. univ. dr. Nae Georgescu, Universitatea "Hyperion" din Bucureşti, prof. dr. Theodor Codreanu, Huşi.

Editor imagine: Dana Galeriu
Director de imagine: Ion Cristodulo
Realizator: Rafael Udrişte
Producător: Dan Micu


Vacanţă plăcută. Ne auzim mai spre toamnă, de-om mai fi :)
).


6 comentarii:

Unknown spunea...

Salvati-l pe Alex!
- 12:52
10 Iul 2009 ... Numele meu este BRISC ALEXANDRU DAMIAN, am varsta de 3 ani si 4 luni, locuiesc in Cluj Napoca si pana acum 2 luni eram un copil normal ...
alexdamian.com

Ica spunea...

In 18.07.09 am fost la cetatile din muntii Orastiei cu un grup care au ramas cu un gust amar despre ceea ce se intampla acolo.Atmosfera de targ cu manele si miseria care era iti vorbea despre nepasarea autoritatilor locale fata de aceste cetati.Pacat ca nu ne mai intereseaza radacinile noastre(stramosii nostrii),nepasarea si indolenta sunt la ele acasa ,acest popor parca a incremenit im mizeria care se promoveaza de 20 de ani.

Malin spunea...

Buna ziua,

Puteti pune un link de download cu aceasta emisune?

Va multumesc anticipat, fie macar si pentru un raspuns scris.

Andrei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andrei spunea...

Daca apare in emisiune Napoleon Savescu, acest dacoman care se crede atotstiutor intr-ale epocii Hallstadt si a tot ce inseamna civilizatie pre-romana, prefer sa vad documentaruld e fata sters de pe toate site-urile si din toate bazele de date! Iar realizatorii de filme documentare ar fi bine sa apeleze data viitoare la specialisti, nu la amatori!

Dacul liber spunea...

Spiritul neamului dac nu a murit si incepe sa renasca incet si sigur pe plaiurile strabune, in ciuda ignorantei si indolentei multora dintre noi. Vezi aparitia bustului in bronz a Regelui Dac DECEBAL, la Zlatna, pe 1 Decembrie 2013, pe langa locul fostei tabere militare romane Ranisstorum, unde zic unii istorici c-ar fi ajuns capul lui Decebal, predat imparatului Traian. Ipoteza ce va fi infirmata, cred, in viitor si de aparitia altor informatii surprinzatoare si ale altor reprezentari ale marelui Rege Dac, in alte locatii semnificative, pentru cinstirea memoriei lui si acelora pe care i-a condus.( vezi lucrarea "Capul lui Decebal" de Alexandra Dumitriu!). Bustul impresionant din Zlatna este realizat de sculptorul Asandi Simion din Comanesti, jud. Bacau, la initiativa Fundatiei de Inforenergetica "Sf. Apostol Andrei"-Filiala Iasi, turnat in bronz de S.C. Rancon S.R.L., Iasi, comandat de primarul localitatii Silviu Ponoran, cu intermedierea gen.(r) Mircea Chelaru, sprijiniti de d-l Ion Dumitrel. Cinste lor si celor nestiuti, mult mai numerosi, care au contribuit la acesta lucrare!