luni, 6 aprilie 2009

DESTINUL UNUI PELERIN: ION HALMAGHI



DESTINUL UNUI PELERIN
In memoriam Ion Halmaghi

(20 dec. 1918 - 17 feb. 2009) 

 

Deţinut politic în vremea dictaturii comuniste vreme de 15 ani şi apoi emigrat în Statele Unite, profesorul şi scriitorul Ion Halmaghi a devenit o personalitate marcantă a diasporei româneşti anticomuniste.
De peste ocean, vocea sa neînfricată a tunat împotriva dictaturii ceauşiste, în ciuda oricăror tentative de intimidare.
Retras la Sibiu în ultimii ani ai vieţii, a continuat să propovăduiască, de la înălţimea anvergurii sale intelectuale şi morale, valorile în care a crezut până la ultima suflare: replierea în credinţă şi rezistenţă spirituală, pe care le-a considerat cheia păstrării identităţii româneşti.

 

Invitaţi: Gabriel Constantinescu, director "Puncte Cardinale", Sibiu, Răzvan Codrescu, redactor şef  "Puncte Cardinale", Pr. Gheorghe Bogdan, Sibiu, Pr. Marius Bebeşelea, Sibiu, Pr. Marius Vişovan, Sighet.

 

Imaginea: Ion Cristodulo, Remus Tigoianu
Realizator: Rafael Udrişte
Reportaj-documentar difuzat la TVR 1, SEMNE, 4.04.2009

 

 

7 comentarii:

Anonim spunea...

Flicitari pentru ceea ce faceti d-le Udriste! Mi se pare un miracol faptul ca faceti aceste documentare care mai sunt si difuzate pe postul public de televiziune.

Iuliana spunea...

Dumnezeu să-l odihnească! E atât de tulburător să auzi un om de calibrul său mărturisind : Iubesc România! Şi apoi să te raportezi la actualitate şi să-ţi aminteşti toate mizeriile făcute de români României de care nu le mai pasă decât pentru a se dezice de ea. Înălţimea conştiinţei sale şi frumuseţea inimii sale unde au dispărut? Cine să-i mai educe pe români în dragostea de Dumnezeu, de ţară şi de neam?
Numai credinţa formează oameni adevăraţi, numai suferinţa întăreşte credinţa: e lecţia pe care mi-a confirmat-o domnul Profesor! Odihnească-se în pace!

guri spurcate spunea...

interesant

Matei Badea spunea...

Caut de-o saptamana inregistrarea emisiunii aceasteia si iata am gasit-o, in sfarsit, in duminica Floriilor. Pe siteul TVR este inregistrata alta emisiune "Semne" cu data de 04.04.2009. Felicitari si multumiri pentru dumneavoastra domnule Udriste (si sper sa ramana inregistrarea postata mult timp de-acum incolo, s-o poata vedea toti cei interesati).

Anonim spunea...

Doresc sa va atrag atentia asupra unei “reviste” foarte populare in randul elevelor de scoala generala, extrem de nociva pt niste copii ca ele, si anume Bravo Girl. De exemplu, in nr 7 din 7 aprile, o anume Adina Batir in articolul “Prima noapte de sex”, indeamna fetele care inca nu au ciclu (adica fetite de maxim 13 ani!!!!) sa se protejeze cand “fac pasul cel mare” , sa experimenteze cu patenerul punerea prezervativului….MONSTRUOS! Este un indemn fatis la desfranare in randul minorilor! Desi nu aveti parghiile necesare, poate faceti ceva sa le opriti pe aceste fiinte oribile, care mai sunt si femei , ma refer si la redactorul ana maria vasiliu, sa mai astearna pe hartie asemenea monstruozitati, sau macar sa luati atitudine din pozitia dvs de crestin autentic, stiu ca sunteti !
Imi cer scuze ca am postat acest comentariu aici, desi nu are legatura cu marele Ion Halmaghi....

Anonim spunea...

Domnule Rafael Udriste,se pare ca blogul dv.ramane in urma evenimentelor...Incepand cu 7 aprilie fratii nostri moldoveni sunt crucificati de forte anticrestine comuniste,iar dv,formator de opinie taceti,preferand teme importante dar depasite de evenimente.Parintele Savatie Bastovoi a luat atitudine inca din 11 aprilie,dar dv.se pare ca nu aveti informatii la zi.La Chisinau comunistii schingiuiesc crestini moldoveni,violeaza fete romance in sediile politiei,ridica zid intre romani la Prut,iar dv.,ziarist liber roman nu spuneti nimic !Continuam asa,domnule Udriste ?Nu stiu eu,sau sunteti urmasul boierului roman adevarat Udriste Nasturel ?

cora spunea...

Anonimului: ar trebui sa stiti ca in ziua de astazi fetitele nu mai sunt fetite si au tot felul de dorinte de nestapanit. in cazul acesta e foarte bine ca exista reviste care sa le invete sa foloseasca protectie si sa nu mai existe cazuri de sarcina la varste fragede sau, mai rau, avorturi. parintii se codesc sa dea explicatiile necesare, la scoala nu exista cursuri de acest gen, desi ar trebui sustinute de profesor, invatatori sau diriginti.
eu lucrez cu tineri adolescenti si am vazut fete de 11-13 ani (da, e socant) care aveau experiente sexuale, fara sa fie corect informate de riscuri etc. asadar, cum sa ii interzici unei tinere daca ea asta doreste? iar ei, baietii, adolescentii, le ademenesc, le pacalesc, le ameninta ca le parasesc daca nu fac sex cu ei? stim cu totii ca adolescenta e fragila. cum poti ca parinte sa o tii legata in casa, atata timp cat nici nu porti o discutie cu ea decat... cand? la 18 ani? in lumea asta traim, asa ca, daca nu o poti opri, macar informeaz-o corect.