marți, 11 noiembrie 2008

PELERINAJ LA TEMNIŢA PRIGONIŢILOR


Pelerinaj la temniţa prigoniţilor
Invitaţi: Părintele Augustin, Schitul "Înălţarea Sfintei Cruci"- Aiud, Marcel Petrişor, scriitor, fost deţinut politic, Danion Vasile, publicist, Părintele Ioan, mănăstirea Petru Vodă - Neamţ, Emilia Corbu, istoric - Muzeul Judeţean Slobozia, Ştefan Ruxanda, revista "Atitudini".

Director de imagine: Ion Cristodulo
Realizator: Rafael Udrişte
Reportaj-documentar difuzat la TVR 1, SEMNE, 8.11.2008

Download varianta .mpeg (valabil în jur de zece zile)
Download varianta .rm sau .flv (preluarea emisiunii difuzate de Tvri pe 12.11.2008)

UPDATE: CNSAS refuză să răspundă solicitării unui număr de 54 de istorici prin care se cere "revenirea la decizia de retragere a documentelor din cadrul expoziţiei "Destine de martiri" în care erau evocate o serie de 6 personalităţi creştine".




























































































UPDATE 2:
Pentru a înţelege just demersul d-nei Emilia Corbu de la Muzeul Judeţean din Slobozia şi a grupului celor 54 de istorici care susţin ideea, vă invit să citiţi hârtia oficială emisă de CNSAS ulterior deciziei de autoexcludere din expoziţia itinerantă "Destine de martiri". Cine semna această notificare? Ladislau Antoniu Csendes, preşedinte, Foarea (?) Dobre, director al Direcţiei Cercetare, Expoziţii, Publicaţii şi Francesco-Alexandru Popescu, Director al Direcţiei Juridice.
Se întâmplă în România anului 2008: o acţiune vădit antiromâneasă şi anticreştină sub auspiciile Statului Român. Citiţi şi faceţi-vă cruce!


































7 comentarii:

Anonim spunea...

va multumim pentru eforturile de a face cunoscuta aceasta parte a istoriei noastre spirituale.
Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Multumim lui Dumnezeu ca mai sunt crestini adevarati care fac cunoscut martiriul acestor oameni .Mergeti la Aiud ,la Sighet si veti simti un fior vazand prin ce chinuri au trecut acesti oameni care nu s-au lepadat de HRISTOS indiferent cat au fost de prigoniti .Doamne ajuta sa lucreze Duhul Sfant in BOR pentru a-i lumina sa vada adevarul despre acesti martiri si sa ia decizia de a-i canoniza.

ANA DOMNICA spunea...

Multumim pentru aducerea la cunostinta a martiriului romanesc in inchisori. Generatia tinara va multumeste cu atat mai mult cu cat aceasta este una din putinele modalitati in care poate fi informata. Sa inaltam rugaciuni Domnului pt. canonizarea sfintilor martiri romani din inchisori, pt. cinstirea lor asa cum se cuvine unui neam credincios. Vom incerca sa raspandim aceste informatii si sa contribuim putin la acest demers sfant inceput de dumneavoastra. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Anonim spunea...

daca dati un search pe wikipedia dupa Ilie Lacatusu, veti gasi la un moment dat fraza urmatoare:
”La câteva luni de la descoperirea trupului neputrezit al părintelui Lăcătuşu, pe postul naţional de televiziune, s-a difuzat filmul documentar "Semne", realizat de regizorul Cornel Ciomazga, în care a fost prezentată descoperirea”
Va rog mult, postati emisiunea aceasta. De altfel, ne-ati bucura pe toti cei ce va urmarim, daca ati posta toate emisiunile. Eu unul rar am ocazia sa le prind la tv.
va multumesc

Anonim spunea...

Buna ziua, domnule Udriste! Urmaresc si eu cu mare interes demersurile initiate atat dumneavoastra cat si altii crestini romani in privinta aducerii la cunostinta poporului a ceea ce s-a intamplat in temnitele comuniste. De asemenea, urmaresc cu durere in suflet piedicile si nepasarea pe care aceste demersuri de intampina din partea alesilor / sinodului / societatii... Va scriu acum pentru ca sunt curioasa - si cred ca sunt multi romani interesati - despre stadiul avansarii acestor proiecte fie la CNSAS fie la sinod. Poate intocmirea unei lista cu sustinatorii acestor proiecte sa ajute? Eu personal va sustin. Doamne ajuta!

Anonim spunea...

Multumiri pentru aceste filme minunate! Parca mi-era sete sa aflu lucrurile astea, chiar daca nu stiam asta.

Anonim spunea...

Multumim din toata inima ,ferice de dumneavoastra care faceti cunoscuta istoria tarii noastre.Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca.