miercuri, 29 octombrie 2008

UN SCURT METRAJ DESPRE CUM SE FACE JURNALISM ÎN ZILELE NOASTRE: " O SUTIME DE SECUNDĂ"

Am primit pe e-mail un link de unde se poate descărca un scurt metraj pe care îl recomand mai ales studenţilor din anul I de jurnalistică.
După cum stau lucrurile în facultăţile noastre de profil, un an de studii este suficient pentru a sterge orice urmă de omenesc/firesc din sufletele tinerilor care si-au propus - unii cu onesitate - să practice aceasta meserie.
"Sistemul" îşi face treaba, după cum ne arată şi filmul...

9 comentarii:

Blogofil spunea...

Cartea A TREIA FORŢĂ: România profundă, de Ovidiu Hurduzeu şi Mircea Platon va fi lansată în cadrul Târgului Gaudeamus duminică, 23 noiembrie 2008, la ora 11:00 în Sala de Marmură. Vor fi prezenţi autorii, Dan Puric şi trupa Passe Partout.

Anonim spunea...

Dureros... nu-mi vine sa cred ca este despre jurnalismul din zilele noastre. Eu am vazut o condamnare la moarte si o executie.
Cine si cum ajunge sa vaneze sutimea de secunda in care un copil se va prabusi cu un glont tras fara sens, drept in frunte, intre ochii care s-au plimbat mirati si rugator, practic intre doua arme ... Prima, si cea mai cruda, este aparatul de filmat. Nu, gresit. Camera este un simplu obiect.
Ochii jurnalistei insa, nu ...
Trebuie vazut inainte de orice alta lectie de jurnalism, inainte de desensibilizare totala cand deja e prea tarziu.
De vazut si fotografia aceea teribila (Nu pot sa o uit).

Anonim spunea...

http://video.google.com/videoplay?docid=-871902797772997781

cea mai mare primejdie pt viitor

nu ar fi rau sa faceti o emisiune, pt elucidarea tineretului, care deja se simte atras de ”evlavia” musulmanilor. Londra e sufocata, Olanda e ca islamizata. Mai e timp de stat si privit?

Anonim spunea...

ca sa va socati putin:

http://www.jihadwatch.org/archives/020472.php

Anonim spunea...

e incredibil...am ramas socata.Inca de mica mi-am dorit sa fiu jurnalista, dar nu distrugatoare de oameni.Cred ca o sa ma gandesc mai bine

Anonim spunea...

cutremurator....adevarul e k ai tendinta sa te pierzi....dorinta de a atinge succesul pur si simplu te orbeste...recunosc sunt studenta in anul I la jurnalism.e ceea ce mi-am dorit sa fac de mica...si inca mai convingerea k pot face o diferenta...dar intr-adevar...e greu sa nu cazi prada tentatiei.si tetatia e una f mare in zilele noastre..m-a durut enorm sa vad poza aceea...dar va multumesc ca ma ajutati sa raman la suprafata in ciuda valurilor imense

Anonim spunea...

Linkul emisiunii nu mai functzioneaza
:(

Donkeypapuas spunea...

Nu cred pe fotorepoter se focalizează morala scurt-metrajului. Cred că pe cinismul aplauzelor, pe cinismul publicului. Eroina e asemeni ziaristului din The Killing Fields, sau din Hotel Rwanda ori Shoot the Dogs, ori The Zear Of Living Dangerously.
Ziariştii din specia celui din filmuleş sunt în general nişte nebuni. Îşi pun viaţa la propriu în joc. Şi era o vreme când Paris match-ul de exemplu evidenţia îndeosebi fapta acestora, mai puţin a tot felul de paparazzi vânători de vedete prin baruri.

Donkeypapuas spunea...

Sorry! Vroiam să scriu The Year of Living Dangerously.