vineri, 13 martie 2009

MEMORIALUL PATIMILOR ROMÂNEŞTI

A trecut o perioadă de peste jumătate de secol de la momentul în care România, sub presiunea puterilor unite ale hitlerismului german şi ale comunismului sovietic, a fost nevoită să se retragă temporar din Basarabia şi Bucovina de Nord, iar apoi să renunţe la ele, ca urmare a unui tratat de pace care nu a luat în considerare marile sacrificii militare ale poporului român alături de aliaţi.

Anii petrecuţi în închisoarea comunistă din interiorul Cortinei de Fier au constituit ani de teroare, de alterare a spiritului naţional în încercările de formare ale aşa-zisului om nou. Iar formarea acestui “om nou” a avut loc la indicaţiile Kremlinului, atât pe teritoriul României cât şi în fostele teritorii interbelice ale României.

În perioada ocupaţiei ţării de trupele sovietice mii de cetăţeni români născuţi în Basarabia şi Bucovina sau cetăţeni români de origine germană au fost luaţi de lângă familiile lor şi deportaţi în URSS.

În zonele atribuite URSS prin tratatul de la Paris, a avut loc un adevărat genocid împotriva populaţiei româneşti. Prin politica sovietică programată de epurare şi modificare a structurii etnice, circa un milion de români au fost executaţi, torturaţi, sau au fost deportaţi în Siberia şi în stepele Asiei.

Au trecut alţi 20 de ani de la eliberarea de sub influenţa şi ameninţarea imperiului comunist de la Răsărit, perioadă echivalentă în timp cu creşterea şi formarea unei noi generaţii care n-a cunoscut împilarea străină.

Datorită tăcerii Bucureştiului, lumea vestică nu cunoaşte sacrificiul şi pierderile imense pe care românii le-au suferit sub ocupaţia sovietică.

Dacă, pe undeva, este explicabilă tăcerea din perioada de dinainte de Decembrie 1989 când România s-a găsit sub dominaţia sovietică, devine greu de înţeles continuarea după colapsul URSS a aceleiaşi politici de tăcere şi ascundere a adevărului privitor la tragedia românească.

România de astăzi, care este moştenitoarea de drept a statului român antebelic, are obligaţia asumării datoriilor, cel puţin morale, faţă de toţi cetăţenii săi, inclusiv faţă de cei din teritoriile care i-au aparţinut înainte de război, cetăţeni care au contribuit şi ei la dezvoltarea statului român la fel ca toţi cei care au avut şansa să se găsească după ocupaţia sovietică în interiorul graniţelor actuale ale României.

De aceea, noi semnatarii acestui Document, considerând că noi toţi, supravieţuitori şi urmaşi ai marei tragedii prin care a trecut poporul român, avem datoria să o facem cunoscută spre veşnica rememorare, viitoarelor generaţii pentru a le ajuta să nu-şi uite adevăratele rădăcini şi istoria; considerând că lumea trebuie să afle măcar în ceasul al doisprezecelea că şi românii, la fel ca alte popoare îşi au martirii lor nevinovaţi; considerând că nimeni nu are dreptul să păstreze tăcerea asupra suferinţelor şi pierderilor pe care poporul român le-a îndurat ca urmare a ocupării teritoriului său; considerând că Statul român are datoria de a cinsti sutele de mii de români care au fost torturaţi, ucişi, mutilaţi sufleteşte, sau deportaţi de forţe străine ostile doar pentru vina de a fi cetăţeni loiali ai României,


Cerem Parlamentului României ca reprezentant al Poporului român,

Cerem Preşedintelui României ca reprezentant al Statului român,

să legifereze şi să ratifice obligaţia pentru Guvernul României de a finanţa şi a ridica un Monument al Suferinţei Româneşti care să comemoreze tragedia românească prin care sute de mii de cetăţeni români au fost supuşi unui adevărat genocid etnic ca urmare a ocupării sovietice a ţării şi a fostelor teritorii care au aparţinut statului român interbelic.
Putem ierta, dar nu putem uita!

Semnaţi aici! 

5 comentarii:

Anonim spunea...

Patimile romanilor bucovineni ocupati de Rusia in prima ocupatie 1940-1941.


1.DEPORTARI
7.dec.1940-1294 persoane
1 iun.1941-1085 persoane.
2.Asasinate
19.10.1940-105 persoane incearca sa se refugieze in Romania.Sunt ucisi-3,capturati raniti -3,100 reusesc sa treaca granita {din care 5 raniti}
6.02.1941-500 romani incearca sa fuga in ROMANIA.Sunt impuscati 400.,arestati 44,12 CONDAMNATI LA MOARTE,32 condamnati la 10 lagar.53 au reusit sa se salveze in Romania.Toate rudele ramase au fost deportate in Siberia.
MASACRUL DE LA FANTANA ALBA
din 1.04.1941.
Cca.3000 romani bucovineni,in frunte cu preotii si cu prapurii bisericilor in frunte au incercat sa treaca in tara mama,Romania.NKVD-istii si militienii rusi ,ascunsi in padure au deschis foc de mitraliera la Varnita,la 3 km.de granita.Ranitii au fost legatii de cozile cailor si dusi impreuna cu mortii in 5 gropi comune .Au fost ingropati de vii femei,sugari,batrani.Cei ramasi in viata si capturati au fost torturati si aruncati de vii intr-o groapa comuna in cimitirul evreiesc,dupa care s-a turnat peste ei var nestins.!3000 de rude ale acestor martiri dar si fruntasi bucovineni au fost deportati in Kazahstan si Siberia de unde s-a mai putut intoarce doar o mana de oameni.Acesta a fost bilantul cunoscut{multe date au ramas acoperite de secret}al PRIMEI OCUPATII rusesti,sfarsite la 22 iunie 1941.In a doua perioada de ocupatie petrecuta intre 1944-1992,ororile au intrecut orice imbaginatie si inaca nu am spus ce s-a intamplat in Basarabia !.

VA UIRMA .

Anonim spunea...

PATIMILE ROMANILOR BASARABENI
Prima ocupatie sovietica 28.iun.1940-22iul.1941.
TOTAL PIERDERI :
-Deportati-300000 persoane
-Ucisi-30000 persoane.
La 3 iulie 1940 membrii Orchestrei simfonice a Basarabiei intorsi din turneu sunt arestati pe peronul Garii Chisinau si transportati la Valea Morii unde sunt executati prin impuscare.
-1000 de persoane deportate sunt impuscate in vagoanele de vite in apropierea Odessei ,NKVD deschizand focul asupra vagoanelor.
-Au fost descoperite 450 de cadavre,multe cu urme de tortura in gropi comune la Facultatea de Teologie ,Palatul Mitropolitan,Consulatul Italiei,in orasul Chisinau.
-La sediile NKVD din Chisinau,Cetatea Alba si Ismail au fost dezgropate la revenirea Armatei Romane un numar de 112 cadavre cu urme de tortura.Practic ,prima ocupatie a Basarabiei a costat acest tinut romanesc pierderea a aproape 10% din populatie.
VA URMA.

Anonim spunea...

Crime impotriva romanilor in a doua ocupatie ruseasca {dupa 23 aug.1944}
Deportari in Siberia,Kazahstan,Nordul inghetzat:
-250000 persoane intre 1944-1948
-11324 familii la data de 6 iulie 1949
-1954-1964-300000 persoane deportate in Siberia si Kazahstan-
Total pierderi in timpul celei de-a doua ocupatii:
-Deportati-875000 persoane
-Omorati-300000 persoane
TOTAL:1175000 fiinte umane.-
TOTALUL PIERDERILOR DATORATE CELOR DOUA OCUPATII:
330000 persoane IN PRIMA OCUPATIE
1175000 in A DOUA OCUPATIE
TOTAL -1505000romani moldoveni.
Pierderile in randul militarilor romani dupa declararea armistitiului.
-180000 de soldati si ofiteri trimisi in lagare ,supusi la munci fortate si infometare in conditii de clima extrema.S-au intors o mica parte din detentie.
-50000 de militari romani prizonieri executati sumar si aruncati in mlastinile din regiunea Balti,un KATYN ROMANESC.
-URMARILE GENOCIDULUI
Rusii au urmarit sa strice echilibrul etnic milenar existent in tinutul dintre Nistru si Prut,prin masacre si deportari in masa si prin colonizarea masiva de rusofoni.Pe termen lung Rusia a reusit sa mankurtizeze un mare numar de oameni din populatia Basarabiei rezultatul fiind cel pe care il vedem astazi,cand inca tradatorii si criminalii comunisti obtin voturi si cand spaima inca ii stapaneste pe cei care indraznesc sa se considere romani.
Fara indoiala timpul vindeca ranile provocate de barbaria ruseasca iar viata merge inainte.Se zice sa iertam ,dar sa nu uitam.Eu nu pot ierta si nu pot uita nemernicii care au arestat si torturat in 1940 in Orhei,noua elevi romani basarabeni ,care au inaltat TRICOLORUL romanesc la 1 decembrie 1940 pe sediul NKVD si au raspandit manifeste pe care scriau doua cuvinte TRAIASCA ROMANIA !Au fost arestati ,torturati bestial si ingropati inca vii sub un gard ,fara cruce sau alte insemne.Abia acum doi ani o femeie care stia ,dar a tacut de spaima ,a facut public locul barbariei.Primarul orasului Orhei ,contactat telefonic a spus iritat ca "Nu cunoaste prablema",si a inchis telefonul.Dumnezeu sa odihneasca pe acesti copii-eroi si pe toti martirii victime ale terorii rusesti si comuniste!AMIN!

Anonim spunea...

In harry's sustenance, at some occasion, our inner pep goes out. It is then bust into zeal by an encounter with another benign being. We should all be glad for the duration of those people who rekindle the inner inspiration

VladTs3pesh spunea...

Buna ziua D-le Rafael Udriste,

M-am gandit ca postat intr-un clip pe youtube , actiunea aceasta cu petitia ar fi cunoscuta de si mai multi oameni , in plus ar ajuta la strangerea de semnaturi , dati mai departe ! Doamne ajuta ! TLC !

http://www.youtube.com/watch?v=o5HSTPj2rHA&feature=channel