luni, 16 martie 2009

DR. KATHERINE ALBRECHT SE ADRESEAZĂ PARLAMENTARILOR ROMÂNI: "Chem pe toţi oficialii români să respingă tehnologia RFID"




Buna ziua către tot poporul român şi către guvernanţii oficiali pe care dvs i-aţi ales. Vă salut din partea oamenilor iubitori de libertate din toata lumea. Astazi Naţiunea voastră stă în faţa unei hotărâri cruciale cu privire la o tehnologie periculoasă care se numeşte RFID.


Numele meu este Doctor Katherine Albrecht şi am dedicat ultimii şase ani din viaţa mea profesională şi din carierea mea academică studierii RFID şi identificării riscurilor care ameninţă intimitatea, libertăţile civile şi în ultimă instanţă libertatea în sine. RFID este o tehnologie de identificare, care are scopul să localizeze exact şi să găsească produse în fabrici şi depozite. Nu s-a intentionat ca această tehnologie să fie folosită pentru oameni din cauza ameninţării că ar putea fi folosită abuziv şi că guvernatorii oficiali, comercianţii, criminalii şi alţii, s-ar putea s-o folosească să monitorizeze oamenii. Când eu şi patruzeci dintre cele mai mari organizatii care luptă pentru păstrarea intimităţii şi libertăţii civile din întreaga lume, inclusiv Intimitatea International, A.C.L.U., E.P.E.C şi E.F.F., am reanalizat technologia RFID, şi am studiat-o mai profund, noi am tras concluzia unanimă că nu este potrivit să se folosească această tehnologie în nici un document de identitate, permis de conducere, paşaport sau un alt document de provenienţă guvermentală.


Când eu şi co-autorul la cartea mea „Spychip”, Liz McAntir, am revăzut peste 30.000 de documente în timpul cercetării pentru această carte, incluzând scheme, whitepapers, documente confidenţiale şi altele şi am pus împreună acele informaţii, ceea ce a rezultat a fost o imagine îngrozitoare pentru viitor. Oficialii guvernmentali, comercianţii, prevad o lume în care noi toţi purtăm carnete de conducere RFID care pot fi citite prin portofelele noastre, prin genţile noastre, rucsacuri etc. Ei prevăd aparate de citire care ar putea recepta semnalele, poziţionate în uşi, sub gresie, în tavane şi în pereţi, ca să monitorizeze în secret tot ceea ce facem şi unde mergem. IBM a dezvoltat ceva care se numeşte dispozitiv personal de urmărire şi a făcut un patent ca sa facă exact acest lucru. Ei prevăd poziţionarea secretă a acestor dispozitive în mall-uri, stadioane, muzee, teatre, biblioteci, chiar lifturi şi toalete. Este clar că dacă această tehnologia merge înainte, capabilitatea ei să urmărească oamenii va fi abuzată de către comercianţi, criminali, obsedaţi şi bineînţeles de către oficialii guvernamentali. Ultimul lucru este probabil cel mai înfricosator iar voi, cei din România, care după cum toată lumea ştie v-aţi luptat atât de curajos pentru libertatea voastră şi atât de recent aţi răsturnat un tiran în propria voastră ţară, vă rog să nu permiteţi crearea tiraniei prin RFID.


Chem pe toţi oficialii români, politicieni, să respingă tehnologia RFID, utilizarea ei în documentele de identitate, în carnetele de conducere şi chem poporul român să respingă orice politician care sprijina RFID.
Aş vrea să multumesc colegilor noştri din România care au depus un efort aşa de mare ca să aducă acest subiect în atenţia opiniei publice, care au susţinut demonstraţii, care au contactat mass-media, care au redactat scrisori oficiale către Preşedintele României, către Biserica Ortodoxă şi către alte autorităţi române. Voi sunteţi o parte dintr-un val în creştere în favoarea libertăţii, care se opune aplicării tehnologiei RFID în intreaga lume şi vă salutăm. Hotărârea pe care Naţiunea voastră o va face astăzi, va avea efect nu numai asupra generaţiei actuale, dar şi asupra generaţiilor care vor veni. Nepoţii şi copiii voştri vor judeca generaţia aceasta pe baza a ceea ce veţi decide acum. Vă rog să faceţi ceea ce este corect şi să respingeţi tehnologia RFID.

Vă mulţumesc.

(Varianta video necomprimată o puteţi descărca de aici. )


Dr. Katherine Albrecht

Absolventă a uneia dintre cele mai importante Universităţi din Statele Unite, Universitatea Harvard, specializarea Administrarea Afacerii şi Marketing Internaţional, Katherine şi-a continuat pregătirea academică adăugând la aceeaşi universitate un master în Tehnologie, Inovaţie şi Educaţie.
În 2006 Katherine şi-a finalizat lucrarea de doctorat la Universitatea Harvard primind titlul de Doctor în Educaţie, Dezvoltare umană şi Psihologie. Cercetările ei s-au concentrat pe Educaţia Consumatorului şi Chestiuni legate de Intimitatea persoanei.
Katherine a devenit în ultimii 6 ani cea mai importantă voce în lupta împotriva cipurilor RFID, apărând dreptul omului la libertate şi intimitate.
Invitată la numeroase canale de televiziune ca CNN, BCC şi numeroase posturi de radio, Katherine este autoarea a şase cărţi şi a numeroase articole publicate în cea mai importantă revistă de ştiinţă din SUA - “Scientific American”. Cea mai recenta carte, Spychips: Cum marile corporatii si guvernul planifica sa urmareasca fiecare miscare a voastra cu tehnologia RFID a devenit cea mai vândută carte în America şi a primit deja câteva premii.
Katherine sprijină lupta împotriva tehnologiei RFID în întreaga lume şi mai recent şi în România.
Duminică, 15 martie 2009, Katherine a înregistrat un film şi un apel către politicienii români şi către întreaga naţiune română explicând pericolele şi riscurile tehnologiei RFID asupra omului şi exprimându-si oficial sprijinul şi mulţumirile pentru activitatea întreprinsa de către organizaţiile non-guvernamentale în lupta împotriva tehnologiei RFID.


UPDATE:

AGERPRES : Ordonanţa privind paşapoartele electronice a fost adoptată tacită de Senat

Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Ordonanţa care introduce paşapoartele electronice a trecut luni, de Senat, în forma iniţială, în care a fost emisă de Guvern, după ce nici legea de aprobare şi nici cea de respingere nu au întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea unei legi organice.
Senatorii au reluat, luni, votul asupra actului normativ, însă s-a repetat situaţia de la ultimul vot, de săptămâna trecută.
Raportul Comisiei juridice a fost respins, acesta întrunind doar 67 de voturi pentru, opt abţineri şi 18 împotrivă, iar legea de aprobare a avut doar 65 de voturi pentru, 19 împotrivă şi 12 abţineri.
După o scurtă pauză d
e consultări, solicitată de grupul liberal, votul s-a reluat, însă ordonanţa a întrunit doar 60 de voturi pentru, 16 împotrivă şi şapte abţineri.
Nici legea de respingere nu a întrunit 69 de voturi pentru, ci doar 58, 18 împotrivă şi zece abţineri, astfel că, preşedintele de şedinţă, senatorul PD-L Alexandru Pereş, a anunţat că actul normativ va trece prin adoptare tacită, în forma iniţială, fără amendamentele din Comisia juridică.
Votul privind actul normativ al Guvernului prin care se introduc paşapoartele electronice a fost amânat, pentru a doua oară, săptămâna trecută, după ce plenul Senatului nu a reuşit să ia o decizie nici în favoarea, nici contra ordonanţei.
Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 207/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate a mai fost dezbătut de plen, fiind retrimis la comisie pentru un raport suplimentar.
Actul normativ al Guvernului introduce paşapoartele electronice cu elemente biometrice şi prevede posibilitatea ca românii să solicite fie un astfel de paşaport, fie unul simplu temporar.
În forma iniţială, a Guvernului, valabilitatea acestor paşapoarte este de şase luni, Comisia juridică extinzând termenul, printr-un amendament, la un an.
La dezbaterile de luni a participat, fără a lua însă cuvântul în plenul Senatului, din nou, călugărul Filoteu Bălan de la Mănăstirea Petru Vodă.
El a declarat ulterior că aceste paşapoarte "anunţă controlul total al unui stat global" şi că aşteaptă ca “deputaţii (n.r. - camera decizională în cazul Ordonanţei) să aibă realism şi conştiinţă”.


Declaraţie politică a senatorului PD-L Viorel Badea




Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Senatorul democrat-liberal Viorel Badea vorbeşte, într-o declaraţie politică, despre problematica paşapoartelor biometrice.

“Vă rog să îmi permiteţi să încep această declaraţie politică în legătură cu problematica paşapoartelor biometrice cu o clarificare a termenilor, pentru că principala problemă în legătură cu introducerea paşapoartelor biometrice este confuzia.
În toată această dispută rămâne nelămurit mobilul revendicărilor împotriva introducerii acestor documente: mobilul este civic sau religios?
Fiecare dintre noi, în calitate de cetăţeni, suntem purtătorii mai multor identităţi: de gen, vârstă, profesională, religioasă, etnică, politică etc. şi orice implicare în viaţa cetăţii le implică, până la urmă, pe toate. Diferenţa este de accente şi de resortul ultim al revendicării.
Altminteri spus, în acest caz, în numele cărei identităţi ne implicăm în primul rând în această dispută: în calitate de cetăţeni sau în calitate de credincioşi ortodocşi, ori în ambele?
Punctul de plecare a acestei dezbateri este o măsură a statului de modificare a formatului unor acte personale (paşapoarte, permise de conducere etc.). Aceste măsuri au generat reacţii.
Revendicările împotriva unui stat considerat opresiv prin legislaţia adoptată şi care e perceput că încalcă din ce în ce mai brutal “spaţiul privat” al fiecăruia dintre noi sunt revendicări civice, fără culoare religioasă, în sensul în care orice cetăţean, indiferent de religie - ortodoxă, mozaică, musulmană, catolică sau chiar ateii - se poate simţi lezat şi poate reacţiona public.
Extinderea spaţiului public - adică sfera de influenţă a statului - în detrimentul spaţiului privat este o chestiune care mă priveşte în primul rând ca cetăţean, este o relaţie între mine şi stat.
Dar lucrurile s-au complicat de la început. În esenţă, în această discuţie - prin intervenţia Părintelui Pârvu - este contestat, explicit, funcţia neutrală a statului în raport cu mântuirea. Intervenţia cu pricina - preluată şi de unele organizaţii religioase - sugerează că acceptarea acestor paşapoarte sau a altor documente similare afectează, până la urmă, mântuirea credinciosului şi, în concluzie, acestea ar trebui respinse. Se sugerează prin această idee, chiar dacă nu explicit, că statul are funcţie eshatologică. Adică statul are legătură cu mântuirea noastră, ca şi credincioşi creştini.
Această idee trebuie urgent clarificată, mai ales în condiţiile în care este lansată de o voce cu enormă influenţă în rândul credincioşilor români.
Sfântul Sinod a decis în unanimitate în această problemă
În condiţiile unei separaţii între biserică şi stat, stipulată în Constituţia României, Sinodul trebuie să lămurească măsura în care această decizie a statului român - respectiv implementarea paşapoartelor biometrice - afectează sau nu mântuirea credinciosului, respectiv dacă aceştia pot să ridice respectivele documente ale statului român.
Sinodul BOR s-a pronunţat în această chestiune în unanimitate, printr-un comunicat explicit (chiar dacă IPS Bartolomen Anania nu a participat, nicio declaraţie a Prea Sfinţiei sale nu vizează aspectul teologic al problemei, ci aspectul civic).
Precizez că nu este de competenţa Sinodului BOR să se pronunţe în ce măsură aceste documente cu cip afectează într-un fel sau altul libertatea civică a persoanei. Aceste declaraţii ale membrilor Sinodului pot fi făcute, însă doar cu caracter personal.
În acest moment, problema este exclusiv civică
În concluzie, Sinodul BOR a decis în unanimitate că respectivele documente nu au legătură cu mântuirea credinciosului, deci discuţia se închide din perspectiva Administraţiei Bisericii Ortodoxe Române.
Dezbaterea rămâne acum la nivel civic - în ce măsură suntem afectaţi de această măsură a statului în calitate de cetăţeni. În acest spirit a fost formulat şi comunicatul Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului atunci când se spunea în comunicat despre faptul că poporul român nu este “un popor de prizonieri”.
Întrebările pe care trebuie să le punem acum sunt: în ce măsură acest paşaport permite un control exclusiv din partea statului, de ce statul român a luat această decizie fără o dezbatere publică, cine este - financiar vorbind - în spatele acestei afaceri, de ce România este primul stat care vrea asta, ce soluţii pentru a călători fără viză în SUA există în afara acestei măsuri? Şi alte întrebări de acelaşi tip.
La acest nivel se află discuţia în acest moment. Şi faptul că mai există unele instanţe sau grupări religioase care protestează dintr-o perspectivă civică, asta nu înseamnă decât că “societatea civilă” laică de la noi este suspect de tăcută în acest caz. Ne putem întreba, desigur, de ce.
Dar asta nu înseamnă că dimensiunea civică a implementării paşapoartelor biometrice în România nu este o problemă extrem de importantă, cu posibilă incidenţă asupra drepturilor omului şi pe care trebuie să o tratăm cu toată atenţia.
În acest spirit vă invit să ne aplecăm asupra ei”.


MEDIAFAX: Ordonanţa care prevede introducerea paşapoartelor electronice, aprobată tacit de Senat

Bucureşti (Mediafax) - Senatorii nu au reuşit nici luni să aprobe sau să respingă OUG 207/2008, care prevedea introducerea paşapoartelor electronice, situaţia fiind similară cu cea de miercuri, ordonanţa urmând să ajungă la Camera Deputaţilor adoptată tacit de Senat.
Senatorii nu au reuşit nici luni să aprobe sau să respingă ordonanţa de urgenţă, neexistând numărul necesar de voturi pentru adoptare, respectiv 69 de voturi favorabile, legea fiind organică.
Iniţial, senatorii au respins raportul de aprobare a ordonanţei de urgenţă, cu 67 de voturi favorabile, 8 abţineri şi 18 "împotrivă".
După o pauză de consultări de câteva minute, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă, a cerut în numele grupului parlamentar al PSD, reluarea votului privind raportul comisiei.
Nici la reluarea votului final, senatorii nu au reuşit să decidă dacă aprobă sau resping OUG 207/2008, în niciuna dintre cele trei situaţii - voturi pentru raport, aprobarea ordonanţei şi respingerea acesteia - neexistând 69 de voturi pentru aprobare sau pentru respingere, numărul minim de voturi pentru luarea unei decizii în cazul legilor organice.
Senatorii nu au reuşit miercuri, în urma dezbaterilor, să ia o decizie cu privire la admiterea sau respingerea OUG 207/2008, neexistând numărul necesar de voturi pentru luarea unei decizii. Ei au amânat votul final pentru şedinţa de luni.
Termenul de aprobare tacită în Senat era 16 martie 2009.
Senatul a fost primă Cameră sesizată, decizia finală urmând a fi luată de Camera Deputaţilor.
În 18 februarie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea mai multor ONG-uri de suspendare a efectelor ordonanţei privind introducerea paşapoartelor biometrice.
Comisia juridică din Senat a aprobat, în 3 martie, raport suplimentar de admitere a Ordonanţei 207/2008 privind introducerea paşapoartelor electronice, reprezetanţii MAI afirmând că cifra 666 nu există în aceste documente.
"Vreau să vă spun că nu este vorba despre paşapoarte biometrice, ci despre paşapoarte electronice. De asemenea, cifra invocată nu există, paşaportul nu are cod de bare, iar în CIP nu sunt stocate decât elementele vizuale în interiorul paşaportului şi cele două elemente, respectiv imaginea facială şi impresiunea digitală a două degete pereche. De fapt, nu putem vorbi despre un cip, ci despre un mediu de stocare electronică", declara directorul Direcţiei Generale a Paşapoartelor, Aurel Viorel Sime.
Sfântul Sinod a decis să solicite modificarea normelor legale privind paşapoartele biometrice, prin extinderea prevederilor referitoare la cazuri de urgenţă (paşaport temporar) şi la cazuri când, din motive de conştiinţă sau religioase, persoana nu doreşte paşaport electronic care include date biometrice.



Cursiv

50 de comentarii:

Anonim spunea...

Multumim Katherine, dar mi-e teama ca senatorii nostri nu au timp sa asculte parerea unor specialisti ci doar vocea sefilor de partid care la randul lor au un "target" ce trebuie atins, nu?

Anonim spunea...

Iată cum Dumnezeu dă curaj vaselor mai gingaşe cum ar fi această Katherine, maica Ecaterina, Manuela Hărăbor, maica Fotini, cinste lor! Să nu-i uităm nici pe părinţii Burlan, Valică, Mihai Aldea şi Florin Puşcaş, care, iată, mai spală ruşinea şi necazul preoţimii de mir redusă la tăcere. Dar, să fim siguri: nu toţi şi-au plecat genunchiul lui Baal!

Anonim spunea...

Va respectam cu totul, vrem sa stiti ca odata cu introducerea obligatorie a actelor de identitate cu cip si stocarea

scanului ochilor nostri (irisul) si a amprentarii noastre a tuturor romanilor
,
incepe sfarsitul total.
Romanii sunt un popor trist si resemnat de infractori?
Adica nu s-a permis pentru lagarele de tigani din Italia, insa amprentam si scanam ochii tuturor romanilor?


Nici macar Hitler si Stalin nu au avut curajul de a considera ca toti oamenii sunt criminali
si infractori, nicaieri in lume nu mai exista asa ceva obligatoriu, sa dai scanul ochilor
si amprentele tale statului, sa fie stocate in sisteme extrem de usor de sparte
de orice hacker incepator.

Pe viitor, oricine are interesul poate sa insceneze oricui orice crima, pentru ca amprentele noastre ale tuturor

romanilor vor fi domeniu public, oricand la dispozitia oricarui din sistemul politienesc si a oricarui
om care se pricepe un pic la informatica.


Nu i-a placut la un politisit de tine, iti baga amprentele direct la locul crimei si esti bagat
la puscarie pe viata, fara discutii.

Marea masa a oamenilor nici macar nu stie ce inseamna "pasaport biometric".
De asta ar fi esential sa li se explice clar oamenilor, sa spuneti la televizor, ca potrivit legii,

toate noile acte de identitate ale noastre ale tuturor, vor contine 4 degete amprentate
si scanarea ochilor nostrii (a irisului), care vor deveni date publice, in baze de date pe calculatoare.


Ce parere aveti?

Ce putem face?

Stii ca in Grecia si in Serbia au fost milioane de oameni care au protestat si au oprit aceasta lege
care transforma oamenii in sclavi totali?

Cu respect
Daniel

Anonim spunea...

Va felicit pt. postarea unui astfel de video. Sa ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa opreasca tirania si sa gaseasca o portita cel putin asupra celora care si-au mai pastrat mintea clara si sufletul necompromis, care din nefericire sunt foarte putini. Fiti uniti frati intru Hristos ca a crescut turma lupilor in piei de oaie si a celor care smintesc, unii din ei teologi fiind.

Anonim spunea...

sa stea plecati toti cei care au ras de Parintele Iustin si l-au numit in toate felurile,iata cati oameni astazi ii dau dreptate!Dumnezeu sa ne miluie neamul nostru si pe toti ceilalti ca sa nu ajungem robi !

Anonim spunea...

D-na Albrecht este una din marile constiinte ale vremurilor noastre.Este in egala masura crestina si luptatoare civica.Este exemplu demn de urmat pentru noi toti.Atata vreme cat exista astfel de oameni,nimic nu e pierdut !

Ii multumesc domnului Udriste pentru ideea de a posta acest film pe care ar trebui sa-l vizioneze cat mai multi romani.

Anonim spunea...

Tanti Albreicht cu obsesia pentru rfid-marca-fiarei a ramas cam in urma cu vestile.

A doua generatie de tag -uri RFID permit sa fie dezactivate la comanda.

Ceea ce este cu adevarat necesar nu este interzicerea acestei tehnologii (lucru utopic si imposibil) ci a se cere organelor legislative sa fie elaborate legi care sa protejeze dreptul la intimitate a individului.

Asta inseamna reguli ca:
1. vanzatorii sa indice in mod clar existenta tag -urilor RFID pe produse, carduri de loialitate, etc. precum si existenta in magazin a dispozitivelor care monitorizeaza aceste etichete rfid.

2. sa existe optiunea ca etichetele sa fie dezactivate la iesirea din magazin

Si cred ca astea doua reguli foarte simple ar face toata lumea fericita, binenteles mai putin pe cei care cauta nod in papura tehnologiei din motive religioase, politice si nu numai.

Anonim spunea...

Draga Alin,
Nu stiu ce te-ar putea deranja pe tine daca ai trai intr-o lume in care astfel de sisteme de identificare ar fi utilizate doar pentru animale,sau masini?De asemenea e inexplicabil de ce nu vorbesti tu doar pentru tine, si incerci sa faci gratuit reclama sistemului RFID ?.Uite ca unii oameni cer dreptul de a nu "beneficia"de astfel de descoperiri,din motive religioase sau pur si simplu din dorinta de a-si exercita dreptul cetatenesc de oameni liberi ,la viata privata si la intimitate.Daca d-na dr.Albrecht nu te-a convins ,e dreptul tau sa ceri un pasaport RFID.In acelasi timp e dreptul meu indiscutabil sa cer un pasaport care sa nu contina astfel de ...inventii.Eu ti-am mai spus si iti repet,ca raspandirea acestui sistem RFID este ultima etapa inaintea implanturilor in corpul uman.Dupa aceea va fi tarziu ,mult prea tarziu !

Anonim spunea...

Alin este un individ care se da ortodox si care activeaza pe multe forumuri pentru denigrarea si luarea in deradere a celor care sunt impotriva documentelor cu cip RFID. Dupa mine este un agent infiltrat in randurile noastre.

Pr. Vasile

Anonim spunea...

"Alt Alin",

Nu stiu in ce fel te-ar deranja pe tine sa fie aplicate pe produse atat timp cat eticheta RFID este dezafectata la iesirea din magazin.
De altfel ai deja pe produse etichetele antifurt si nu cred ca te-au deranjat cine stie ce pana acum.

Poate imi explici si mie totusi care sunt obiectiile care raman in cazul asta.

Nu fac reclama prin faptul ca ofer un pronostic si anume ca nici o lege nu va impiedica dezvoltarea acestei tehnologii.
Orice efort in directia asta este sortit esecului.
Vezi si rezultatul votului de azi (predictibil de altfel).

In schimb se poate face un efort pentru ca tehnologia sa fie folosita intr-o maniera cat mai corecta pentru toata lumea.

S-a facut efortul asta? Binenteles ca nu, batalia nu s-a dat pentru exceptii ci pentru interzicerea tehnologiei.

Uite ca tehnologia a trecut si exceptiile au ramas..la usa.

S-a facut atata caz de "semnul fiarei" (o aberatie in acest context, dupa umila mea parere) dar nu s-a suflat un cuvant despre costul acestor acte si securitatea (reala) pe care o ofera.
De ce n-a venit nimeni in Senat cu un pasaport romanesc clonat (macar la nivel electronic) ca sa vada poporul pe ce se duc banii?

S-a pierdut jocul pana la urma? Categoric.

Si daca n-ai remarcat, discutia era strict despre etichetele RFID.
In rest, nu-ti impartasesc obsesia pentru implant si ar fi bine sa abandonezi argumentul asta pentru ca nici un debate nu se poata castiga fara argumente (rationale, nu imaginare puse in seama "Sfintilor Parinti" vezi Filotehu si ultima aparitie televizata de la Nasul).

Anonim spunea...

nenea Vasile este un individ care se da preot ortodox si simpatizant legionar.

Nu-i pun la indoiala cel de al doilea statut insa in ceea ce priveste pe primele doua am indoieli serioase avand in vedere modul in care actioneaza si ideile pe care le promoveaza.

Fara suparare.

Anonim spunea...

Se pare ca nu m-ai inteles ,Aline,
Eu nu sunt impotriva dezvoltarii tehnologice in masura in care aceasta nu poate contraveni libertatii mele.Te asigur ca o astfel de tehnologie poate fi mana cereasca in mana unui dictator.Incearca sa-ti inchipui unde s-ar putea ajunge daca astfel de sisteme de identificare s-ar extinde la oameni.vad ca esti tare entuziasmat si imi este imposibil sa ma lamuresc de ce ...Tu zici ca putem trai liberi si dupa ce acest RFID va deveni omniprezent?Eu spun ca nu si am motive foarte serioase sa ma indoiesc de viitorul libertatilor noastre.D-na Albrecht si-a dedicat viata studiului tehnologiei RFID si ne spune acelasi lucru pe care ni-l spun si alti sp[ecialisti in problema,printre care si romani cu studii serioase in occident.Tu te obstinezi sa vezi beneficiul tehnologic,dar nu vezi potentialul pericol .Mi-a cazut odata in mana o carte scrisa la comanda prin anii '50 ,lucrare in care erau idealizate beneficiile bombei atomice.Acum vad ca apar apologeti ai tehnologiilor RFID si persoane dispuse sa renunte la libertate in numele ...progresului .Tu esti entuziasmat,eu nu sunt.Du-te sa-ti iei pasaportul dorit,eu voi continua sa cer un pasaport curat,un pasaport care sa respecte dreptul meu de om liber si de crestin.Ai ceva impotriva drepturilor mele ?

Anonim spunea...

M-ar mai interesa ceva,Aline,
Dl.Vasile spune "ca te dai ortodox"pe diverse bloguri.Eu nu am vazut sa faci prea mare caz de credinta,desi am vazut odata ca ai citit Apocalipsa si ai interpretat-o asa cum ai putut.Eu iti sugeram sa intrebi si un preot cum e cu "semnul fiarei"Se pare ca nu te-ai ostenit sa afli ce spun si teologii nostri,dar te-ai aventurat acum sa declari ritos ca...e o aberatie.Asta ma face sa ma intreb si sa te intreb daca tu mai ai din cand in cand si indoieli existentiale sau daca iti pui intrebari despre rostul nostru pe acest poamant ?La tine este chiar totul clar ?Cat despre dl.Vasile,chiar nu vad ce relevanta ar avea aici faptul ca este sau a fost legionar.?Ce stii tu despre legionari?

Iuliana spunea...

P conferinta a d-nei Katherine Albrecht:
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-2029681589148358971&hl=en

Anonim spunea...

Alin,
Se pare ca nu iti sunt clare anumite lucruri.
1.Nici crestinii si nici luptatorii pentru drepturile cetatenesti nu militeaza impotriva progresului tehnologiei.Cu siguranta toate aceste categorii de cetateni sunt impotriva utilizarii tehnologiei in scopul limitarii libertatii de constiinta,a dreptului la viata privata .Este evidenta contradictia intre anumite aplicatii tehnologice si credinta crestina,sau drepturile cetatenesti
2.Este cel putin bizar din partea ta sa privesti toate aceste dezbateri ca pe un soi de meci ...Cum adica:"S-a pierdut jocul pana la urma.Categoric!"Crezi ca e o joaca ?
3.Vad ca te simti in stare sa o combati si pe d-na dr.Albrecht care este totusi o somitate recunoscuta in domeniu ,si doctor al uneia dintre cele mai prestigioase universitati din lume...Tu crezi ca toata aceasta lupta se duce asa,din plictiseala ?De ce crezi tu ca protesteaza toti acesti oameni ,cu filosofii atat de diferite ?
P.s.Cred ca Pr.Vasile te confunda cu un personaj care semneaza "Alin"incercand sa creeze confuzie intre el si prietenul meu Alin,care aici semneaza "Alt Alin"pentru ca ai aparut tu,tot un Alin.Acum sunteti trei care semneaza Alin,pe acest blog.Pe al treilea il poti localiza usor pentru ca foloseste un limbaj pretins "ortodox"in genul celui practicat de babele de la tara.Semneaza Alin din dorinta de a lasa impresia altor cititori ca Alin a inceput sa -si schimbe parerile si a devenit bigot si ingust la minte asa cum se dovedeste a fi respectivul plagiator..O discutie in contradictoriu cat de cat serioasa e dificila pentru un semianalfabet ca respectivul individ.De aceea incearca sa-si mascheze ignoranta folosind nick-urile altora .Penibil !

Anonim spunea...

Ba nu mi-am schimbat câtuşi de puţin firea, nici bigot şi nici îngust la minte frate Ştefaniţă, rămân acelaşi luptător neînfricat de toate forumurile, userul "Alin" este deja un brand care inspiră teamă tuturor bicisnicilor, fie ei popi sau ce-or mai vrea! Cât vreme nu voi fi stârpit şi mi se va da voie să comentez voi continua să lupt până la capăt!

Anonim spunea...

da aline te vad si la Par. Savatie ce patetic mai esti si in alte locuri nu te mai semnezi si " ionutz" cumva?
Cel putin semeni in lozinci stii tu de cine vorbesc

Anonim spunea...

Dupa cum observati,
Acel Alin cu vocatie de plagiator nu a intarziat sa apara la ora 21,13,etalandu-si primitivismul de la primele cuvinte.Stupiditatea acestui individ nu are limite !

Anonim spunea...

Săru-mâna părinte, recunosc şi mă pocăiesc, nu ştiu ce să mă mai fac cu dracii ăştia de pe capu meu, o să chem să-mi facă deslegări ceva, că eu unul nu mai am nici o putere de înfrânare, sunt şi lovit la cap...

Anonim spunea...

"Alt Alin",

se pare ca iti place mai mult sa vorbesti decat sa porti un dialog.

In loc sa repeti mecanic afirmatiile doamnei A. ar trebui sa dovedesti ca macar ai inteles natura problemei si asta incercand sa-mi raspunzi la intrebarea care am pus-o mai sus.

Dna. A. putea sa-si dedice si doua vieti studiului RFID daca n-are obiectiviatatea necesara si mai ales simtul realitatii pentru a face diferenta intre obsesiile persoanele vizavi de "semnul fiarei" si tehnologia in cauza.

Repet inca o data si te invit la un raspuns.
Afirmatiile mele de mai sus erau legate de ETICHETELE RFID.

Si am enuntat si doua propuneri legislative care pot rezolva majoritatea problemelor pe care le-a ridicat dna. A. vizavi de aceasta tehnologie.

Te rog sa-mi spui care obiectii mai raman in picioare din toate cele ridicate de dna. A. vizavi de ETICHETELE RFID daca cele doua amendamente sunt adop.

Asta daca te-ai obosit macar sa asculti/citesti ceva din ceea ce sustine dumneaei.

Daca nu, documenteaza-te mai intai pe urma mai discutam.

Anonim spunea...

Stefanita,

Aceeasi intrebare ca si pentru "Alt Alin" iti este adresata si tie.

Nu stiu daca joaca e termenul cel mai potrivit insa problema la noi a fost tratata cu o acuta lipsa de profesionalism, informare, corectitudine, etc.

Au sarit de la apocalipsa si "666" la tehnologie, de la tehnologie la dictatura, de la dictatura la pecetea fiarei, de la anti-sistem la anti-ierarhie si tot asa.
Putinele argumente consistente pe care trebuie sa se bata moneda au fost inecate intr-o mare de ridicol si dezinformare.

Daca ai urmarit ce argumente ridicole au adus si mai ales cum s-au sucit si schimbat cu ocazia diverselor aparitii in public imaginea de ansamblu este una jalnica.

Daca tie iti place sa o numesti pe dna. A. "somitate in domeniu", problema ta, nu ma pun cu simpatiile personale.

Am subliniat ca exista si alte aspecte ale acestei tehnologii care sunt puse in slujba intimitatii consumatorului (capacitatea de a dezactiva tagul rfid) de care dumneai face abstractie.

De asemeni se poate reglemementa legislativ ca vanzatorul sa fie OBLIGAT sa indice existenta tagurilor RFID in produsele vandute care iarasi spulbera cealalta 1/2 de obiectii pe care le aduce dumneaei.

De asemeni, ceea ce nu iti mai spune dna. A. este ca pentru cei obsedati de intimitate tagurile se pot dezactiva si de catre consumator cu un puls electromagnetic generat dispozitiv "homemade" facut dintr-un aparat cu film chiar din ala de unica intrebuintare.

La fel, prezenta tagurilor si a citititoarelor poate fi semnalata de un dispozitiv "homemade" care nu costa mai mult de 20-30E.
O data ce se vor apuca chinezii sa-l produca probabil va fi in jur de 2-3E/bucata, la 2 cumparate primesti al treilea gratuit.

Stiai chestiile astea? Nu, binenteles, pentru ca dna. Somitate nu se oboseste sa le mentioneze.

Si ca sa lamuresc un lucru, personal am si eu obiectii legate de ACTELE cu RFID dar nu tin de apocalipsa, dictatura si teorii ale conspiratiei.

Anonim spunea...

"Alt Alin",

Nu am citit TOATE interpretarile ortodoxe ale Apocalipsei si cred ca nici tu.

Dar din cate stiu, nici un autor ortodox nu se chinuie nici sa determinate data Parusiei, nici care va fi EFECTIV "semnul fiarei".

Ca sa nu mai vorbim de ideea ca opozitia fata de ceea ce considera UNII ca AR PUTEA fi "semnul fiarei" (Filotheu, Danion: "cel mai bun candidat" :)) ar avea vreo semnificatie ce sa mai vorbim de una spirituala.

Astfel de apucaturi sunt protestante (chiar dna. A. are asta cu rfid=semnul fiarei) si din pacate a molipsit si pe (unii din) ortodocsii nostri.

Despre domnul Vasile n-am afirmat ca este sau a fost legionar ci ca are simpatii legionare.
Si da, probabil lucrul asta este irelevant in contextul ACESTEI discutii.

Despre legionari stiu destule cat sa afirm ca tentativa de a obtine canonizarea unora dintre ei care n-au ramas in istorie decat ca asasini notorii este o EREZIE.

Daca stii cat de cat despre istoria miscarii legionare si stii "Canonul şi Acatistul Mărturisitorilor Români din închisori" ai sa-ti dai seama despre ce vorbesc.

Si ca sa elimin din start polemici inutile, tin sa precizez ca nu ma refer la cineva ca Valeriu Gafencu.

Anonim spunea...

Care ar fi obiectiile tale,
Legate de documentele cu RFID ?
In rest,ar fi bine sa aflam de la tine pentru care motiv trebuie sa fie obligata toata lumea sa aiba astfel de pasapoarte ?
As putea sa adaug ca in urma cu cateva decenii au fost mari discutii in America in legatura cu o initiativa de amprentare a Intregii populatii,motivul invocat fiind acela ca in acest fel s-ar restrange infractionalitatea.Protestele au fost atunci atat de vehemente,incat s-a renuntat,desi cateva milioane de cetateni "constienti"s-au lasat amprentati voluntar.Acum vad ca amprentarea devine obligatorie ,impreuna cu impresia irisului si nici macar nu se mai iau in discutiile care au starnit atunci valuri de proteste.Chiar asa,Aline,se pleaca de la amprentarea in masa pentru eventuala descoperirea a catorva infractori ?Suntem toti prezumptivi infractori ?

Anonim spunea...

din pacate, sustinatorul vehement de mai sus al cipurilor, nu/si da seama ca aceste chestii super costisitoare nu ajuta la nimic in primul rand. nu ne apara de teroristi, de hoti sau de mai stiu eu ce. banii ne sunt necesari pentru cei care mor de foame sau n/au medicamente nu pentru sisteme de rahat prin care sa/ti fie controlata viata. cat despre noua tehnologie RFID, esti deja depasit si tu gigele. hackerii deja s/au specializat si aici. stau la intrare in terminale si scaneaza pasaportul chiar in momentul cand intri, stau la magazine si/ti scaneaza cardul si ce mai vrei tu exact cand il folosesti. asta cum o mai opresti fraiere? si esti tu sigur ca eticheta se dezactiveaza la iesire? poti sa bagi tu mana in foc? esti prea prost pentru secolul asta ca sa/ti dai seama ca orice lucru facut de mana omului poate fi contrafacut. asa ca dispari cu cipurile tale si bagati/le in fund sa te scaneze prietenii tai gay. banuiesc ca si lor le tii partea sa se joace de/a mama si de/a tata in fata copiilor tai.

Anonim spunea...

stefanita,

Parerea mea este ca tehnologia este cam imatura (inca) desi incorporeaza multe elemente de securitate iar costurile sunt foarte mari.
Si nu stiu in ce masura verificarea identitatii cu datele biometrice din cip chiar se practica.

Cu alte cuvinte raportul avantaje/costuri este (inca) cam mic.

In ceea ce priveste amprentarea omiti un lucru: este vorba de doar 2 degete (acelasi de la mana stanga si dreapta) si nu 10.
Eu cred ca este o diferenta semnificativa.

Si modul pentru care se face acest lucru (+scanarea irisului) se pare ca nu-l cunosti iar daca nu-l cunosti degeaba vorbesti despre problema documentelor biometrice.

In schimb, cand intri in SUA iti sunt luate amprentele la toate degetele (din cate am auzit).
Ai ceva de obiectat? Nu te duci acolo.
Sau treci peste inconvenimentul asta care de altfel nu vad de ce ar fi un inconvenient.
In fiecare zi lasi sute de amprente peste tot unde te duci.
Care este problema pana la urma?

De altfel nu cred ca vreun roman ar avea de obiectat daca toti chinezii si somalezii (si probabil nu numai) ar fi amprentati la intrarea in tara.
Mai ales dupa ce ar apare la TV cateva emisiuni "dedicate" unor bande de infractori imigranti.

De fapt cred ca nici nu ar exista prea mult interes dpdv legal sa existe aceasta baza de date generala cu amprente.

Pentru ca daca ar exista o baza de date cu sute de milioane de amprente si s-ar rula un program de identificare a amprentelor asemanatoare care apartin unor persoane diferite, rezultatul ar afecta serios amprentarea ca proba juridica.

Anonim spunea...

Stefanita,

Si faptul ca pot fi citite de la distanta (chiar una limitata) este o problema.

Chiar si daca nu pot fi citite informatii fara access la MRZ ele tot raspund si isi dau de gol prezenta.

Cu pasapoartele mai putin pentru ca au (teoretic) un material care ecraneaza in coperti.

Dar actele de identitate nu au coperti.

Da, solutii exista poti sa-ti iei un portmoneu sau port-ID cu ecranare RF, dar cati stiu lucrurile astea sau vor fi informati oamenii?

Iar facilitatea de identificare automata (fara interventie umana) pe care o faciliteaza aceste acte poate fi abuzata.
S-ar putea sa te trezesti intr-o buna zi ca va fi nevoie de acest act si pentru a intra intr-un magazin.

Pe urma, nu exista inca un standard bine definit al cititoarelor.
Cine garanteaza legal si TEHNIC ca datele citite nu vor fi pastrate mai mult decat e necesar?

De asemeni, la modul in care sunt concepute la ora actuala, pierderea/furtul cheilor de criptare "principale" compromite practic TOATE actele de identitate puse in circulatie cu acea cheie.
Care pot fi milioane (la noi) sau zeci/sute de milioane (la altii).

Costurile in acest caz sunt imense, daca nu cumva se va prefera mai degraba sa se ascunda acest lucru din motivul enuntat mai sus.

De asemeni, chiar daca citirea datelor biometrice nu se poate realiza fara cititoare autorizate, furtul/pierderea unui cititor iarasi poate compromite siguranta datelor personale.

Si probleme in directia asta mai sunt destule, nu e cazul sa devenim ridicoli cu "666", Apocalipsa, "semnul fiarei", etc.

Anonim spunea...

Sunt indispensabile tehnologiile RFID in documente?
Viitorul nu poate fi conceput fara aplicarea acestor tehnologii in urmarirea oamenilor ?Vad ca numai in America sunt zeci de organizatii care militeaza impotriva raspandirii acestei tehnologii in cazul urmaririi persoanelor.Exista rapoarte ale unor oameni de stiinta respectati care avertizeaza asupra potentialului pericol .Exista un studiu efectuat de Uniunea Europeana {Comitetul economic si social al UE}in iulie 2007.studiu care afirma negru pe alb ca acest sistem de identificare "poate reprezenta cel mai mare pericol cunoscut pentru libertatea individului".Vad ca pe d-na Albrecht o contesti,iar specialistii UE nu stiu ce vorbesc,dupa parerea ta.Stai si tot despicam firul in patru incercand sa te linistesti ca avem de-a face cu tehnologii care pot face numai bine.Si canarii se simt excelent si canta nemaipomenit in custi aurite ,numai ca nu sunt liberi....

Anonim spunea...

Biometria este indispensabila, pentru ca o poza nu mai este suficienta la ora actuala ca sa faca legatura intre act si posesorul lui.

Tehnologia contactless ofera anumite avantaje dar si dezavantaje (nu insurmontabile).

Daca vrei sa discutam de altceva decat spusele dnei A. va trebui sa vii cu trimiteri exacte.

Si esti sigur ca nu esti deja unul din acei canari? :)

Anonim spunea...

N-am gustat niciodata ,
Glumele deplasate...Eu am folosit alegoria cu canarul pentru a explica sugestiv unde se poate ajunge.Medow ala a "beneficiat"de o bratara electronica de localizare.Da,dar era un escroc,cel mai mare escroc din istorie !Noi nu suntem animale ca sa purtam zgarzi electronice.Vrei date suplimentare ?Citeste si judeca :
Extrase din Avizul Consiliului Economic si Social European privind identificarea prin frecventa RFID-Bruxelles,11iul.2007.
Ten/293
Principii care trebuie puse in practica.
-RFID nu trebuie folosit pentru identificarea persoanelor
-RFID nu trebuie utilizat niciodata intr-un mod care sa elimine sau sa reduca anonimatul
-E o necesitate imperativa de a proteja viata privata si anonimatul persoanelor care trebuie sa constituie miezul recomandarii adresate statelor membre ale UE
-EXISTA PUTERNICE AMENINTARI LA ADRESA VIETII PRIVATE SI A LIBERTATILOR CETATENESTI. SE POATE IMAGINA O LUME IN CARE DISPOZITIVELE DE CITIRE RFID FORMEAZA O RETEA GLOBALA OMNIPREZENTA . ACEST LUCRU NU TREBUIE PERMIS .
-Cele mai intalnite surse de date care pot fi afectate de probleme de protectie a vietii private sunt : sanatatea , justitia penala, finantele si localizarea persoanelor.LOCALIZAREA PERSOANELOR E PROBLEMA CHEIE A RFID . RFID NU TREBUIE FOLOSIT PENTRU LOCALIZAREA PERSOANELOR INDIFERENT CA ACEASTA SE FACE PRIN IMBRACAMINTE , BUNURI SAU ALTE ARTICOLE.RFID nu trebuie folosit intr-un mod care sa elimine anonimatul.
-Dupa cum vezi expertii UE nu sunt atat de entuziasti ca tine si avertizeaza asupra seriozitatii unei eventuale amenintari pe care o poate constitui aceasta tehnologie la adresa vietii private si a libertatii individului.
Ramane inexplicabila pentru mine aroganta cu care tratezi avertizmentele d-nei dr. Albrecht, considerand probabil ca ii esti superior din punct e vedere intelectual! Sunt curios daca te simti tot atat de confortabil deasupra expertilor UE in care caz ma vad obigat sa intrerup dialogul cu tine, intrucat nu mi-au placut niciodata persoanele lipsite de modestie...

Anonim spunea...

Da, ce te face sa crezi ca n-ai ajuns inca acolo?
Doar ca gratiile sunt atat de departe incat nu le poti vedea..
Sau stralucesc asa de bine incat le iei drept altceva..democratie de exemplu.

Orice paralela intre acea "zgarda electronica" si cipurile rfid este inadecvata si nu se poate face decat in necunostinta de cauza fata de tehnologiile implicate.

In ceea ce priveste acea rezolutie europeana, nu cred ca poate decat sa ne bucure nu-i asa?

Inseamna ca se vor lua toate masurile necesare pentru ca aceasta tehnologie sa nu atenteze la drepturile individului, nu?

Adica vor fi adoptate (cel putin) cele doua reglementari ale tehnologiei RFID enuntate mai sus si problema e ca si rezolvata, cel putin cu etichetele.

Iar pasaportul, actul de identate poti sa ti-l protejezi si singur (daca se va ajunge pana acolo).
O simpla folie de staniol rezolva problema si domesticeste teribilul act rfid transformandu-l intr-unul inofensiv, rfidless, fara a-si pierde capacitatea functionala (cand va fi nevoie de ea).

Unknown spunea...

Da, politicienii nostri isi vor da acordul imediat ce va exista o reglementare europeana in acest sens. Oricum, sistemul de urmarire este deja activ, sunt convins, dupa cum sunt convins ca o multime de alte tehnologii "dubioase" sunt deja functionale la nivel mondial, fara stirea si acordul populatiei.
Totul sub masca luptei antiterorism. Intotdeauna cand va fi divulgata vreo informatie referitoare la astfel de sisteme se vor gasi "scuze" antiteroriste pentru introducerea tehnologiilor (urmarire, control, prevenirea unor atentate etc.)
Poate ca in teorie ar trebui sa fie ok, iar utilizarea lor va fi facuta cu strictete, dar de la urmarirea unor raufacatori pana la patrunderea in viata privata a persoanelor si utilizarea unor informatii personale in alte scopuri decat cele prevazute de "legi" nu va fi decat un pas. Care cu siguranta va fi facut.
Teoria conspiratiei exista, cu sau fara voia nostra...

Anonim spunea...

E tare curios Aline,
Cum evolueaza discursul tau ...Pana acum spuneai ca d-na dr.Albrecht e depasita si ca de fapt e o protestanta care nu merita atentie...
Acum vad ca esti de acord ca exista primejdia ,dar iti faci curaj ca se vor lua masuri de protejare a noastra impotriva anihilarii libertatilor noastre.Ti s-a mai spus in discutiile anterioare ca sistemul odata devenit universal,nu va mai putea fi stapanit.De aceea singura cale este aceea de a impiedica insasi implementarea acestui sistem,care odata acceptat va duce la o lupta continua pentru a fi impiedicate noi si noi adaptari si perfectionari aparent "benigne"Am vazut ca s-a inceput cu marfuri,s-a continuat cu animale,acum se raspandesc legitimatiile electronice,dupa care urmeaza implantul in corpul uman.De fapt,implanturile sunt deja practica raspandita in America si unele tari din Europa.Deocamdata se fac obligatoriu anumitor categorii de militari si politisti si benevol unor cetateni care solicita asa ceva.Dupa cum vedem procesul se dezvolta exponential.Ce au spus expertii UE trebuia prelucrat populatiei tarilor comunitare inca de acum doi ani.S-a preferat sa se dea pe tacute{adica pe sest}o ordonanta de guvern,si acum s-a mers pe "aprobarea tacita".Populatia nu a fost informata ,astfel incat suntem cateva mii de oameni care am auzit despre aceste tehnologii si dezbatem pe forumuri cu audienta limitata.In mod suspect marile trusturi de presa acorda spatii foarte reduse problemei ,pentru ca sunt fascinate de tyeme majore cum ar fi cati barbati au facut sex cu Sexy Braileanca,cu ce se mai ocupa Tolea Ciumac sau ce necazuri are vedeta internationala Mihaela Radulescu.In cele cateva luni de dezbatere pe forumuri vad ca esti foarte activ in a demonstra nedemonstrabilul,anume ca putem dormi linistiti pentru ca guvernantii "ne protejeaza"impotriva terorismului cipuindu-ne pe unde ne prinde,amprentandu-ne si scanandu-ne retina,fisandu-ne la rand cu animalele si masinile.Pentru a fi totusi linistiti,ni se mai spune ca oricum in stadiul actual de civilizatie noi,oamenii evoluam intr-un fel de cusca aurita in care suntem studiati de autoritati pas cu pas.Ce mai conteaza tehnologiile RFID ,nu-i asa ?Uite ca nu-i chiar asa !

Anonim spunea...

Mi-a scapat o afirmatie facuta de Alin,
Se pare ca esti intoxicat de istoriile nascocite sub comunism in legatura cu Miscarea Legionara.Este de inteles pentru ca istoricii obiectivi care s-au ocupat de fenomenul legionar sunt foarte putini,marea majoritate a lucrarilor istorice fiind scrise de pe pozitiile comuniste,asadar de catre dusmanii ereditari ai legionarilor.Mai exista o literatura memorialistica scrisa de legionarii insisi.Consider pripita afirmatia care ii trece pe legionari in bloc ,direct in randul criminalilor odiosi.In fapt,Miscarea Legionara a fost un curent politic autentic national si crestin ortodox romanesc,cu aderenti in toate straturile societatii si printre tineri intelectuali.A fost raspunsul societatii romanesti a timpului ,la asaltul iredentistilor , al ideilor bolsevice ,iudeo-masonice si al secularismului.Miscarea a reunit numerosi preoti ortodocsi si nume mari de intelectuali romani cum au fost Mircea Eliade,Nichifor Crainic,Cioran ,Radu Gyr etc.Au fost duse lupte victorioase impotriva organizatiilor comuniste stipendiate de Moscova .A existat un fenomen de infiltrare in Miscare a unor agenti provocatori si diversionisti sovietici,in special in Organizatia muncitoreasca a Garzii de Fier.,acestia comitand fapte reprobabile pentru compromiterea acesteia,inclusiv jafuri si crime .Mai tarziu Miscarea a fost penetrata la varf de nazisti si agenti ai Sigurantei.Legionarii au fost executati sumar in numar mare dupa arestari in masa in timpul guvernelor Duca,Armand Calinescu,Iorga .Primul conducator Zelea Codreanu a fost impuscat impreuna cu alti fruntasi de jandarmii care ii insoteau,s-a turnat acid si apoi ciment peste el in groapa.Au fost haituiti si sub Antonescu si sub comunisti .Cei refugiati in Germania au fost inchisi in lagarele de concentrare Dachau si Birkenau.Multi au gasit adapost in Spania,Australia,America.In Romania au fost eliberati abia in 1965,dar au fost supraveghiati si persecutati in continuare pe baza de dosar.Sunt singura organizatie politica romaneasca haituita si sub dictatori militari,si de regi,si de guverne democratice si de comunisti.Cu toate acestea au strans numeroase voturi si au patruns la guvernare pentru cateva luni impreuna cu gen.Antonescu.Aici sunt multe de spus,si enorm de multe lucruri nespuse.Prin urmare sa nu ne grabim cu etichetele si cu anatemele ,pentru ca inca nu avem toate datele la dispozitie pentru a judeca.De-acum incolo poate se va ocupa cu seriozitate si fara patima tagma istoricilor si de acesti exaltati ai romanitatii,multi dintre ei exemple de patriotism fierbinte si credinta crestina dusa pana la sacrificiul de sine.

Anonim spunea...

Cititi in ADEVARUL de azi,
Un articol inteligent si documentat despre introducerea pasapoartelor biometrice si despre posibilitatea falsificarii lor.Hackeri olandezi au trecut un pasaport clonat cu poza lui ELVIS prin vama .ELVIS is alive !Atentie ALINE ...

Anonim spunea...

Daca dupa ce am stat legati la ochii inainte de caderea lui Ceausecu,acum aceptam sa fim ampretani precum animalele,va fi vai de noi toti.ROMANUL E UN OM LIBER SI VA RAMINE LIBER.TOTI CARE VA SIMTITI RONANI CU ADEVARAT APRATI SUFLETUL NEAMULUI ROMNESC DE TOT CE ESTE MARSAV SI DEMONIC.

Anonim spunea...

Pentru "Alt Alin", legat de problema falsificarii, in loc de atata palavrageala inutila despre casierele care bat "666" la casele de marcat, "666 in codul de bare" si implantul rfid ca "pecete apocaliptica" si "pas spre dictatura", de ce n-a venit tovarasul Filotheu in parlament cu demonstratia clonarii pasaportului romanesc si a citirii lui de la distanta?

Ca restul povestilor sunt pana la urma apa de ploaie.

In ceea ce priveste problema legionara am sa-ti raspund mai tarziu (cred).

Anonim spunea...

Asa cum spunea si poetul nepereche Eminescu,Aline,
Totu-i praf,lumea-i cum este
Si ca dansa suntem noi !
Exista totusi un punct de reper,si acela esti chiar tu.Tu nu gresesti si esti de neclintit .Biserica nu stie ce spune.D-na Albrecht spune prostii,iar expertii U.E.sunt depasiti...Singurii cunoscatori ai problemei sunt cei de la Militie,Guvernul si ...tu.De-acum incolo putem sa fim linistiti pentru ca libertatea noastra e garantata de tine !Si de Militie!Si de Guvern !Ca sa nu mai vorbim de insusi domnu'Presedinte.Cat despre legionari,nu ma indoiesc ca vei veni cu date necunoscute de marele public ,date care ne vor oferi o perspectiva noua asupra istoriei bietei noastre tarisoare...{Cred}

Anonim spunea...

"Alt Alin",

sunt de acord ca argumentele pot fi insotite de o ironie (rezonabila si care sa nu depaseasca in intensitate argumentele) dar ironia fara argumente nu arata decat spre idei preconcepute.

In concluzie, te invit sa studiezi problemele ridicate si sa obiectezi daca poti, cu argumente.

Anonim spunea...

Daca reluam filmul discutiilor purtate cu tine acum si in trecut,vei vedea ca ti-au fost aduse suficiente argumente.Este cel putin ciudat faptul ca repeti mereu cererea de a ti se aduce argumente,desi chiar acest blog le furnizeaza.In plus ti s-au dat citate din raportul expertilor UE privind potentialul pericol prezentat de tehnologia RFID.Ai fost indemnat sa citesti un articol serios in ziarul ADEVARUL din 18 martie care trateaza aceasta problema.Sunt surprins de obstinatia cu care sustii implementarea acestor tehnici de supraveghere a cetatenilor,si nu-mi explic cu ce te-ar ajuta generalizarea lor.Problema poate fi pusa si invers,ce ai avea de pierdut daca s-ar renunta la astfel de sisteme de urmarire?Am fost sincer amuzat sa citesc o zicere de-a ta privind posibilitatea de a ne proteja "invelind in staniol "cardurile sau documentele care contin cipuri Indirect ai fost de acord ca avem de a face cu un sistem de urmarire ,nu ?Cand se va ajunge la implantarea in corpul uman,ce vei face,te vei infasura complet in staniol ,sau vei falsifica cipurile de identificare?Astept sa citesc si ce stii despre legionarii romani.

Anonim spunea...

"Alt Alin",

Depinde ce numesti "argumente".
Eu sunt mai pretentios la capitolul asta.

Sunt surprins ca tu consideri ziaristii un reper de inteligenta si profesionalism, pregatire multiculturala, tehnica etc.

Aveam impresia ca stii totusi ca sunt condusi mai mult de senzational decat de adevar.

Si da, ti-am pus si eu o intrebare, de ce crezi ca s-a facut atata caz de insecuritatea pasapoartelor biometrice si nu s-a aratat insecuritatea pasaportului NOSTRU biometric de catre cei care incearca sa ne convinga de lucrul asta?

Materialele necesare pentru reproducerea cazuisticii expuse pe Internet costa undeva intre 100 si 500E iar descrierea tehnica a problemelor se gaseste liber pe Internet.

Deci care crezi ca este problema?

Si ca sa nu crezi ca iti raspund printr-o intrebare la afirmatia ta, uite iti dau un material de pornire pentru o perspectiva mai apropiata de realitate asupra problemei:

December 18th, 2006
The ePassport cloning myth never dies
http://blogs.zdnet.com/Ou/?p=394

Nu stiu daca ai sa intelegi ceva din chestia asta (trebuie sa stii la modul real ce e ala act biometric, care este scopul si cum functioneaza el nu sa tzipi APRIORI "sistem de urmarire!" imitand ilustrul personaj enuntat mai sus), dar poate fi un punct de pornire.

Iar cu implanatarea n-are sens, am mai discutat si alta data, stii ca nu-ti impartasesc obsesia. :)

Si cred ca nimeni nu i-ar condammna pe cei care condamna implanturile de identificare daca ele ar fi cu adevarat obligatorii si cerute de Guvern.
Dimpotriva, ar avea sansa sa ofere niste argumente rationale la atitudinea lor (daca se pot abtine de la faza cu "pecetea fiarei") si mult mai multi i-ar asculta si i-ar urma.

Insa asa, nu fac decat sa-si arunce singuri la gunoi credibilitatea invocand argumente care n-au legatura cu realitatea.

Si sa stii, ca nu sustin/afirm ca actele biometrice sunt infailibile, au si minusuri dar si plusuri si problemele ridicate vizavi de ele (cele reale) nu sunt insurmontabile.

Dar chestii de genul asta nu poti sa le spui oricui, stii tu cum e cu amestecul asta de ignoranta tehnologica, credulitate si la unii si impresii de sine, foarte la moda din pacate tocmai prin mediile calugaresti dar nu numai.

Cu referire in mod special la recenta conferinta de la Iasi in care parintele Hrisostom de la Petru Voda ne-a "binecuvantat" cu punctul lui de vedere vizavi de "indosarierea electronica", demonstrandu-ne fara putinta de tagada ca nu cunoaste mai deloc aspectele tehnice ale problemei.
Iar scopul este altul: crearea unui curent de opinie anti-UE, anti-ierarhie, politizarea credintei, etc.

Anonim spunea...

Despre chestiunea cu legionarii, am postat deja aici.
http://sceptik.wordpress.com/2009/03/19/moastele-de-la-aiud-au-izvorat-mir/

Nu mai repet postarile si aici.

Anonim spunea...

Daca limitarea libertatii tale nu te ingrijoreaza,pentru mine nu e o problema.Am o problema mare atunci cand eu sunt urmarit,amprentat,scanat de autoritatile puse de noi sa ne protejeze ,nu sa ne "crotalieze"sub pretextul luptei antiteroriste.Cat despre implanturi,toate datele converg in a ne demonstra ca acestea sunt ultima etapa in urmarirea intregii populatii.Exact ca in documentarul "Natiunea suspecta".

Anonim spunea...

M-am uitat si eu pe sceptik wordpress.Sa inteleg ca stii ceva despre legionari ?Articolul "Strutii umanoizi,mutatia genetica a erei noastre"l-ai parcurs ?Poti vedea ca au aparut persoane care "stiu",persoane care cred ca il pot ironiza pe parintele Justin.Suntem inca liberi nu-i asa ?

Anonim spunea...

"Alt Alin",

Din 100.000 oameni care circula intr-un aeroport, e de ajuns sa fie un singur infractor ("terorist" probabil te-ar deranja) care sa se urce intr-un avion pentru ca zeci sau sute de oameni sa-si piarda viata.

Ce crezi ca e mai bine, ca oricine sa se poata urca intr-un avion, fara a i se verifica identitatea si sa ne asumam haosul care va urma sau ca TOTI acei 100.000 oameni sa fie cum spui tu, scanati si IDENTIFICATI pentru a se preveni situatiile neplacute?

Eu prefer sa aleg a doua varianta, si cred ca ai alege-o si tu daca ai avea capacitatea de a intui consecintele faptului ca acea "una singura persona" din 100.000 pusa pe rele sa se urce in acelasi avion cu tine sau cu sotia si copii tai.

Faptul ca acelasi sistem ar putea permite Statului sa faca presiuni asupra cetatenilor sai, este alta problema.

Cu mentalitatea dumitale, ar trebui poate sa protestam si impotriva fortelor de ordine pentru ca, vezi Doamne, ar putea fi folosite pentru a reprima o manifestatie legitima impotriva Statului.

Sau sa renuntam si la Politie, pentru ca ar putea deveni un instrument impotriva unui guvern care ar incerca sa reprime anumite inclinatii politice legitime.

Si exemplele pot continua.

Chestia la care s-a ajuns in Anglia cu camere de luat vederi pe toate strazile cred insa ca este exagerata.
Personal insa, imi vine destul de greu sa-mi dau seama cu ce m-ar deranja.
De fiecare data cand ies pe strada sunt oricum sute de "camere" care ma privesc - ochii celor cu care ma intalnesc pe drum.
Daca intru intr-un magazin mai mare, iarasi zeci de cemere de luat vederi care nu doar monitorizeaza ci si inregistreaza.
Pe tine lucrul asta te-a oprit vreodata sa intri intr-un astfel de magazin?
De ce?

Oricum, daca ai alternative prin care pot fi filmati DOAR cei care sunt cu adevarat infractori, sunt bucuros sa o aud.

Articolul de care mentionezi nu l-am citit.
Oricum subiectul principal al discutiei e altul.

Anonim spunea...

Cu putina imaginatie,
Cred ca ai putea sa-ti dai seama ca un terorist kamkadze isi poate duce "misiunea"sinucigasa la capat cu RFID cu tot.Pretextul antiterorist e destul de subtire iar raspandirea acestor mijloace de urmarire poate servi eficient mai ales in urmarirea unor mari mase de oameni.Incearca sa-ti inchipui ce s-ar fi intamplat daca primii demonstranti de la Timisoara ar fi avut cipuri .I-ar fi putut salta pe rand din casele lor,fara sa se mai dea in spectacol cu arestari in strada si escaladarea protestelor,nu-i asa ?In plus ,sistemul te leaga complet de sursa de hrana {supermarket}si de sistemul de sanatate.Cand se supara,Ceausescu te dadea afara din serviciu si nimeni nu te mai angaja,ajungeai muritor de foame,la mila rudelor sau solicitant de azil in Occident....Un dictator modern ti-ar putea taia direct legatura RFID.Ce-ai putea face /Ai sparge magazinul ?Daca mergem tot asa,societatea viitorului va fi total dependenta de cel care are informatia{si satelitul,si serverul,si....computerul central}Iar intreb si te intreb :DE CE ESTI FASCINAT DE SISTEMUL ASTA ?Sau,invers,crezi ca viata ta va fi mai rea fara RFID ?

Anonim spunea...

In ceea ce priveste teoria ta cu manifestatia, nu cred ca ar fi venit nimeni cu pasaportul biometric sau actul de identitate la el. :))

Iar chestia cu implantul, e indoielnica la ora actuala, nici un guvern n-ar incerca asa ceva.
Decat daca ar fi o criza ff. mare si atunci tot e o alternativa mai buna decat sa mori de foame (cu conditia desigur sa nu fie o lepadare de credinta ceea ce nu poate fi inconstienta/implicita, etc.)

Si poate stii ca oricum manifestantii pot fi saltati "discrent", chiar si fara "rfid", e de ajuns sa fie o singura camera de luat vederi, daca n-ai observat cei care participa la manifestatii si actioneaza violent au fetzele acoperite si asta nu doar ca-i deranjeaza gazele lacrimogene :)).

Si nu inteleg ce te face sa crezi ca guvernele au o jena vizavi de a se da in spectacol reprimand manifestatiile?

E de ajuns sa infiltreze cativa indivizi intre manifestanti care sa arunce in fortele de ordine cu sticle incendiare si sa dea foc la cateva masini si magazine si gata, politia este in drepturile sale perfect legale de a instaura ordinea, dincolo de orice scop legitim sau nu al manifestatiei in cauza.
Asta in cazul in care manifestantii nostri chiar ar duce lipsa de asa ceva desi ma cam indoiesc.

Dar de ce nu propui desfiintarea politiei si a armatei ca asa sigur n-ar avea cine sa-i mai ridice pe aia care protesteaza sa zicem legitim?

Asa cum spui si tu, Ceausescu n-avea "rfid" si totusi te puteai lasa sa mori de foame infractor sau nu desi ma cam indoiesc, in general se luau atitudini mult mai directe si poti sa fii sigur ca asta e valabil si pentru ultimii 5000 ani ai Istoriei (si poate si mai mult), orice perioada vrei tu.

In rest, nu sistemul ma fascineaza decat tehnic cel mult vorbind (pentru ca nu poti sparge la ora actuala un sistem de criptare cu cheie publica) insa tot tehnic si financiar il consider costisitor si inutil (din motive deja enuntate) si conform regulei "nici un lant nu este mai puternic decat cea mai slaba veriga a sa".
Si verigi slabe sunt destule..

Ma "fascineaza" in schimb miscarea care a ridicat aceasta opozitie, niste tensiuni care exista de mai multa vreme in BOR au erupt la suprafata sub PRETEXTE duhovnicesti si cu motive mai mult politice, iar asta nu e bine.

Apropo de asta si articolul lui Sceptik, uite ce am avut de raspuns (dumnealui se pare ca n-a tolerat comentariul pentru ca a fost sters imediat dupa postare):

"Prea complicat scenariul, exista ceva mult mai practic si eficient mai ales ca se stie ca povestea cu strutul care isi ascunde capul in nisip e o metafora, dialogul dintre struti si vanatorii de struti n-a functionat niciodat iar in realitatea fug cat ii tin picioarele.
Si au picioare bune.

Exista insa reteta veche de cand lumea, cea a vanatorii cu haitasi.

Deoarece vanatorii nu pot incercui tot terenul de vanatoare, se angajeaza cei care se cheama haitasi.
Care n-au arme dar fac foarte mult zgomot.

Uneori chiar si unii struti, chiar si dintre cei mai destoinici pot fi pacaliti sa ajute haitasii.

Asa ca turma in deruta, incurajata de membrii sai destoinici care ii avertizeaza de pericolul iminent, alearga in directia exact opusa unde in liniste, ii asteapta vanatorii.

Finalul e clasic si mai ales previzibil."

Comment de Alin | martie 27, 2009

Anonim spunea...

Si ca o idee sinteza la unele aspecte mentionate mai sus, ma amuza (si este si trist totodata) ca sunt unii care au impresia ca acestea sunt tehnologii care le-ar rapi libertatea care de fapt nu au au.

Si ca, s-ar simti mai in siguranta (mai liberi) daca ar sti ca ele nu s-ar folosi.
Cand de fapt, realitatea "libertatii" lor nu e foarte diferita, cu sau fara aceste tehnologii.

Sa stii ca e fapt verificat in istorie, constrangerile nu pot naste decat atitudini diametral opuse, in schimb oferirea iluziei "liberatii de a alege" oferindu-i individului sansa de a face alegeri aparent facile si rezonabile dupa tehnica "raul cel mai mic", "nu azi, maine" si altele sunt mult mai eficiente in a tine individul sub control, oferindu-i in acelasi timp iluzia (saracu'!) libertatii.

Daca vrei si exemple in aceasta directie, pot sa-ti dau suficiente.

Anonim spunea...

INCORECT !
D-ta spui ca de fapt luptam degeaba pentru o libertate pe carte nu o avem !Trebuie sa recunosc ca e o afirmatie tare parsiva ,pentru ca :
-Induce ideea ca luptam degeaba pentru ceva ce nu exista si
-Daca tot e inexistenta libertatea ,nu mai conteaza daca se face pasul definitiv,implantul in corpul uman, ceea ce ar echivala cu marcajele cu fierul rosu ,facute sclavilor in antichitate pe frunte, pe brat,sau pe umar.
-Se pare ca nu ai inteles ca noi vorbim aici despre VIITOAREA dictatura ,aceea pe care Ceausescu nu a avut posibilitatea sa o puna in practica.,DICTATURA GLOBALA.Atunci nu vei mai putea sa ceri plecarea din tara,pentru ca globalizarea va fi desavarsita.Spre asa ceva se indreapta lumea,o lume cu conducere unica ,in care pasii fiecaruia sa fie hotarati de la nastere si pana la moarte,vreau sa spun atat nasterea cat si moartea.
-Parabola cu haitasii nu spune nimic...Hai sa nu evoluam pur si simplu in directia urmaririi globale a oamenilor,cu RFID sau alte sisteme .si va fi bine !.Ce rost are sa adoptam "filosofii"de-astea tzaranesti de genul "nu cotizez la pensie ,pentru ca nu se stie daca o apuc "!Hai sa ne inchipuim o lume in care oamenii sunt cu adevarat constructorii propriului lor viitor.Au fost imaginate si astfel de lumi viitoare ...
-Asta e scenariul de dorit,nu acela primitiv cu turma care e manata spre ceva previzibil pentru tine,dar invaluit in mister pentru altii ,scenariu care nu trebuie combatut daca tot e inevitabil !
Ce facem,ne resemnam ?

Anonim spunea...

Stefanita,

fara suparare, dar mi se pare contra-productivi sa lupti pentru o libertate care nu o ai sub pretextul ca AI PUTEA fi lipsit de ea, in loc sa te bucuri si sa valorifici (spiritual, desigur) pe cea care o ai, riscand astfel sa pierzi si ceea ce ai.

Alfel si pe scurt spus, nu da cioara din mana pe cioara vopsita in porumbel care de fapt nici nu exista pe gard. :))

Cand o sa fie vorba de implantare fortata si DACA ea o sa fie LEPADARE DE CREDINTA, atunci sigur am sa fiu de partea ta desi ma tem ca atunci tu ai sa fii prin alta parte.

Pana atunci, nu faci decat sa te lupti cu cai verzi pe pereti in timp ce altii de culori mult mai sumbre, zburda nestingheriti in jurul tau.

Scuza-ma de asemeni ca nu-mi insusesc obsesia pe care o ai pentru dictatura si o prefer pe cea a starii mele spirituale din viata de zi cu zi.
Aici este un domeniu in care ai control absolut si cand crezi ca l-ai epuizat, sa ma anunti si pe mine.
Dupa cum vezi, nu-ti predic pasivitatea ci o corecta orientare a energiilor investite.

Pentru a intelege cum vad problema, iti fac o trimitere istorica, la evreii care l-au rastignit pe Hristos pentru ca nu vedeau necesitatea unei schimbari morale in schimb nationalisti si dornici de libertate pamanteasca erau foarte si zicand "Dumnezeu e cu noi, nu conteaza ce si cum suntem de fapt" (asta dupa ce l-au rastignit pe Dumnezeu), s-au luat la tranta cu romanii.
Si dupa cateva victorii iluzorii si efemere, au fost zrdobiti (cum a profetit Hristos de altfel) si au reusit sa piarda si ce le-a mai ramas: tara si Templul.

Am mai spus sus de cateva ori si repet, tehnologia nu o poti opri, dar poate fi facuta acceptabila, cel putin atat timp cat INCA se mai incearca mentinerea unor aparente de guvernare decenta.

Ca atunci cand o sa cada cortina, fii sigur ca nimic nu le va mai sta impotriva.

Pentru ca daca/cand o sa vina o criza alimentara si vei fi obligat sa suporti un cip de identificare pentru a nu muri de foame (fara alte implicatii religioase fals adaugate cum e acum cu pasapoartele), nu stiu daca o sa-ti mai arda sa faci filosofia anti-implantului.
Foamea da o luciditatea acuta si nu totdeuna una din cele mai sanatoase.

S-ar putea sa ceri chiar doua cipuri daca ti se da portie dubla, mai ales daca ai sa fii constient ca exista si riscul ca murind de foame voluntara, fara sa ti se ceara un compromis spiritual de fapt risti sa treci nu in randul mucenicilor cum ai impresia ci in randul sinucigasilor si astfel sa-ti pierzi mantuirea.

In plus, alegi voluntar sa mori fara sa ti se ceara un compromis spiritual?
Foarte bine, diavolului nu-i place sa provoace martiri, in schimb sinucigasi la nebunie.
Iata si un "element defect" mai putin pentru societatea minune, n-are cine sa-i mai contamineze pe ceilalti cu notiunile acelea "absurde" despre mantuire, lupta impotriva pacatului, etc.

Mai mediteaza la aspectele astea.

STEFANITA spunea...

Vad ca ne servesti un mixtum compositum,Aline
Tehnologia nu poate fi oprita atunci cand serveste progresul.Atunci cand se incearca folosirea tehnologiei pentru limitarea sau anularea libertatii omului,atunci tehnologia trebuie impiedicata sa serveasca unor astfel de scopuri.Eu nu am spus niciodata prostia ca noi nu ne bucuram de libertate.Ce spun eu este ca niciodata libertatea nu e de ajuns si ca intotdeauna sunt cai de sporire a libertatilor individuale si colective.Opusul libertatii este dictatura ,cu corolarul sau totalitarismul.Tehnologia poate fi folosita si pentru eliberarea omului,si pentru inrobirea lui.Cat despre o ipotetica infometare in masa a omenirii care ar justifica implantul de microcipuri,te anunt ca microcipurile astea pot fi implantate sub diferite pretexte,inclusiv protectia personala ,nu numai ca justificare in rationalizarea hranei.Ce stim noi este ca distribuirea alimentelor se poate organiza si fara blestematele astea de cipuri.Daca ar fi folosita o foamete pentru a generaliza implanturile,abia atunci ar fi limpede ca dracul se grabeste.Inca odata te intreb,ce te-ar deranja sa traiesti fara rfid in documentele tale sau sub piele ?Acum te simti neinplinit,stingher,nesupraveghiat stiintific ?Esti trist,nu-i asa ,si vrei si tu un cip mic !?Pai e simplu,iesi cu o pancarta in fata Senatului si ameninta ca iti dai foc daca nu ti se pune la dispozitie pe loc un cip !Suntem alaturi de tine in greaua suferinta care te macina,Aline !