miercuri, 4 februarie 2009

IERARHI AI BISERICII ORTODOXE ROMÂNE DESPRE PAŞAPOARTELE BIOMETRICE

I.P.S. TEOFAN, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei:

"Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, luând act de discuţiile publice cu privire la introducerea paşapoartele biometrice, face un apel către clericii şi credincioşii săi de a aborda cu discernământ, răbdare şi pace sufletească această situaţie. Reamintim, cu acest prilej, că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române va aborda această problemă în şedinţa sa din zilele de 25-26 februarie 2009, urmând a-şi exprima punctul său de vedere. De aceea, îndemnăm pe toţi clericii şi credincioşii, monahii şi monahiile din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei ca să sprijine această lucrare a Sfântului Sinod prin împreună rugăciune către Dumnezeu, ştiind că acolo “unde este unire a poruncit Domnul binecuvântarea şi viaţa până în veac” (Psalmi 132, 3)." (Biroul de presă)

P.S. SEBASTIAN, Episcop al Slatinei



Pasapoartele biomertice-P.S.Sebastian 18.01.2009
Asculta mai multe audio Evenimente »


30 de comentarii:

Anonim spunea...

O alta prorocire a vremurilor din urma spune despre calugari ca vor deveni ca mireni, iar mirenii ca... Doamne iarta-ma!
Nu contest afirmatiile parintelui Iustin in legatura cu cipuirea pasapoartelor, pentru ca nu sant in masura si nici nu am cunostintele necesare, dar totusi ceva sant dator sa am si anume discernamant.
Slujba tunderii in monahism consfinteste legamantul viitorului monah de a murii lumii acesteia, ca sa traiasca inca de pe pamant imparatia lui Dumnezeu. Asta este lucrarea monahului.
Ce este manastirea? Manastirea este staretul (batranul, duhovnicul) si ucenicii. Ce se petrece acum in manastiri? Acestea au fost invadate de mireni, pentru ca acestia nu gasesc (nici nu cauta suficient) in lume duhovnici.
Duhovnicii manastirilor au ajuns sa se ocupe in marea majoritate a timpului de duhovnicirea mirenilor, de multe ori vaduvind obstea monahala de indrumarile lor.
Ce aduc mirenii in manastire?
Informatia. Cei ce au hotarat sa moara lumii stiu despre ce se petrece in lume mai mult decat mare majoritate a mirenilor. S-a ajuns ca ucenicii sa-si traga in lume duhovnicii, uitand de alegerea lor. Asa a ajuns parintele Iustin, care s-a retras in munte pentru ca a vrut sa se desparta de lume, sa stie mai bine decat mine ce se petrece in lume.
Cat ne iubim duhovnicii? Cat ii respectam(nu ma refer aici la politete)? Cat le respectam obtiunea de a murii lumii? Ce facem pentru ei? Ii aducem in derizoriu in fata lumii prin actiuni cetatenesti, pe ei cei ce au hotarat sa nu mai fie cetateni ai acestei lumi? Ce dorim de fapt, sa impiedicam venirea vremilor de pe urma? Ne-a poruncit Cineva sa ne ocupam cu vremile? Daca ne este frica de aceste vremuri de ce mai spunem in crez ca le asteptam? Este o solutie sa iesim in strada si sa protestam pentru ca aceste vremuri sa nu vina? Ce are protestul cu ordodoxia? Am ajuns la concluzia (papistasa) ca scopul scuza mijloacele? Am ajuns sa mutam locul in care ducem lupta, din launtrul nostru (lupta duhovnicesca) spre societate(revolutie). Cu mijloace revolutionare ducem o lupta pentru drepturi cetatenesti, cu mijloacele duhovnicesti ducem lupta pentru a intra in imparatia lui Dumnezeu si acesta lupta este cu noi si cu pacatul din noi si se poarta inlauntrul nostru.
Despre cipuri cred ca este bine sa lasam Sfantul Sinod sa se pronunte.

Anonim spunea...

Sunt multe pareri interesante despre ceea ce se intampla in ziua de astazi si fiecare are libertatea de a-si forma o opinie.
Vorbiti despre duhovnici, dar Parintele Justin nu este un oarecare duhovnic, este un marturisitor al Lui Hristos care a petrecut 17 ani in inchisorile comuniste. A fost martorul atator atrocitati pe care multi nici nu si le pot imagina.
Tocmai de aceea Parintele ne previne despre inselatoarele aparente ale evenimentelor. Lumea in care traiesc monahii este aceeasi in care traim si noi, si la fel ca si noi, si ei suporta consecintele apostaziei umane.
Si iarasi, am uitat ca nu trebuie sa-L ispitim pe Dumnezeu?
Ne-a inzestrat cu libertatea de a alege , ne-a daruit puterea rugaciunii, si actiunea, pe care fiecare trebuie sa o aiba.
Sa ne ajute Domnul pe toti!

Anonim spunea...

Duhovnicia nu se masoara in anii de temnita comunista. Am in familie persoane care au fost si ei in temnita comunista, am cunoscut oameni care au facut mai multi ani de temnita comunista ca si parintele Iustin si nu au fost duhovnici. Nu cred ca ne foloseste sa amestecam lucrurile. Un duhovnic nu este bun la orice, ci este bun sa ne calauzeasca la lupta cea cu pacatul, care este in noi. Cat despre relatia duhovnic ucenic imi mentin parerea. Multe sant cazurile cand duhovnicii sant pusi de ucenici sa dea raspunsuri pentru lucrari neduhovnicesti. Mirenii care au duhovnici monahi nu trebuie sa le ceara sfaturi sau blagoslovenii pentru orice lucru asa cum ar trebui sa o faca cei din obste (nu poate duhovnicul sa-ti spuna daca sa mergi sau nu la piata). Daca mergem cu astfel de probleme la ei nu facem decat sa-i incarcam cu lucruri pe care noi ar trebui sa le discernem.

Doina spunea...

Lui Anonim.Te rog sa-mi faci un comentariu la adresa Sfantului Antonie Cel Mare atunci cand a parasit muntele venind in lume,pentru a salva sufletele credinciosilor de la rataacire.

Anonim spunea...

Sfantul Nicolae Velemirovici in "Proloagele de la Ohrida" spune: " De-a lungul celor optzeci si cinci de ani de nevointe ascetice, el s-a dus doar de doua ori la Alexandria. Prima oara cu gandul sa sufere mucenicia pentru Hristos in timpul dezlantuirii persecutiilor, iar a doua oara LA INVITATIA SFANTULUI ATANASIE, ca sa respinga acuzatia arienilor cum ca si el, Antonie, ar fi fost arian." Cu aceasta eu nu mai insist pe acest subiect pentru ca nu urmaresc sa mi se dea dreptate, este parerea mea care nu trebuie sa o acceptati decat daca credeti ca va este de folos cu ceva. Va doresc tot binele. Doamne ajuta!

Doina spunea...

Precizez ca ma adresez acelui Anonim care a scris primul mesaj.Si mai am o intrebare.Credeti ca la intrunirea ecumenista de la Elounta vom avea printre reprezentantii nostri un urmas al lui Marcu eugenicul?

Doina spunea...

Sa inteleg ca Sfantul Antonie Cel Mare,era preocupat doar de persoana lui?

Doina spunea...

Cer scuze pentru nostrii

Anonim spunea...

pt. Doina
Nu stiu daca vom avea un Sfant Marcu Eugenicul, la Elounta, nu stiu nici cat ne rugam pentru asata.
Cel trece pe om de la individ la persoana?
Daca gasesti raspunsul vei sti ce sa crezi despre Sfantul Antonie cel Mare.
Anonimul de la 12,45;18,26;22,36; si cu asta gata cu comentariile mele pe aceasta tema.






/

Donkeypapuas spunea...

Şi tot un monah, Pafnutie, a apărat căsătoria preoţilor.
De fapt lupta pentru drepturi cetăţeneşti nu se dă cu mijloace revoluţionare, ci exprimându-ţi opinia şi fiind un factor de presiune. Prin mijloace revoluţionare (Franţa, Rusia, Spania, Mexic, Italia, germania) a ajuns samavolnicia la putere.

Anonim spunea...

pt Anonim, parintele Iustin iti raspunde :

"Nu în calitatea mea de biet monah, ascuns într-un vârf de munte, era să vă aduc la cunoştinţă aceste pericole ce se ivesc asupra Bisericii lui Hristos, în primul rând, ci a arhipăstorilor, mai marii acestei Biserici."

Intrebare : daca nu era parintele Iustin, se sesiza Sinodul ?

Anonim spunea...

scurt comentariu despre ipocrizia iezuita imbracata in vorbarie "ortodoxa".

un Anonim s-a grabit sa aseze un pui de cuc in cuibu' virtual rafaelit. cucu' canta ca din Deal, ca din lauta Directiei Pasapoartelor, ca din scorbura UTI(grupul de securisti venali ce ne vor implementa national, in folosu' securitatii statului).

imi ingadui a sublinia doar cateva dintre paralogismele sofistice utilizate de Anonimu' Pui de Cuc...


- "Este o solutie sa iesim in strada si sa protestam pentru ca aceste vremuri sa nu vina?"

Lumea nu a iesit in strada pentru "a impiedica vremurile sa vina".
A iesit pentru Libertate. Cei care au protestat au facut-o pentru a nu (mai) fi tratati oamenii (alti romani) ca niste animale.
Numai in lagarele de concentrare naziste si comuniste oamenii erau insemnati - tatuati definitiv, cu numere.
Anihilarea identitatii personale - asta face Lagarul.
Serial number-ul anihileaza identitatea, masura premergatoarea anihilarii totale: oamenii insemnati astfel urmau a fi dati mortii...

Anonimu' nostru Pui de Cuc are o tehnica a plasarii unor chestionari piezise, juxtapunand termenii astfel incat sa duca la o anume concluzie, prestabilita...sa-l urmarim:

- "Ce are protestul cu ordodoxia? Am ajuns la concluzia(papistasa) ca scopul scuza mijloacele?"

Ce-are de-a face protestul cu ortodoxia? adica?...avem aici o parafraza la "ce-are ...a cu prefectura"? care e contextul interogatiei? doar o circumstantiere futila sau o plasare a "pretestatarilor" in siajul unui Machiavelli, complet gratuit. "am ajuns" cine? la concluzia papistasa etc

se plaseaza aici o imagine si atat, fara nici o logica alta decat a "prafuirii" si asocierii cu Machiavelli a unor oameni care nu au nimic de-a face cu simbolul
politicianismului - ba chiar dimpotriva. ce au machiavelic
niste oameni care atrag atentia public asupra unei
marsavii faptuite de clasa politica ticalosita, Puterea
care a promovat o Ordonanta - a insemnarii, si o Lege, cea
a ascultarii universale si totale.

Asadar cei care indraznesc a comenta, a protesta public
impotriva acestor masuri abuzive -pe logica anonimului si firoscosului comentator - sunt niste afurisiti de ne-ortodocsi, ba chiar niste mizerabili papistasi mavhiavelici, ce mai incolo incoace...niste rai si niste fameni..

imi permit si eu a comenta ca, in opinia mea, autorul anonimului comentariu, imi pare a avea multe in comun cu "papistasul" invocat. ce mai spune machiavelicul nostru
Anonim, in incheiere?


_ "Am ajuns sa mutam locul in care ducem lupta, din launtrul nostru (lupta duhovnicesca) spre societate(revolutie). Cu mijloace
revolutionare ducem o lupta pentru drepturi cetatenesti, cu mijloacele duhovnicesti ducem lupta pentru a intra in imparatia lui Dumnezeu si acesta lupta este cu noi si cu pacatul din noi
si se poarta inlauntrul nostru."

revolutie vine de la "revolvo" ceea ce inseamna intoarcere
pe dos. "protestarii" nu au cerut nici o "revolutie" ca
marxistii sau trotchistii gen Ana Blandiana, cea cu "revolutia continua".

cei care vor sa intoarca lumea pe dos sunt chiar grupurile de inspiratie masonica care incearca prin mijloace de
forta, revolutionare inclusiv la nivel tehnologic, aplicate prin parghii politice, intoarcerea la
animalitate a omenirii. numerotarea ca pe vite a oamenilor
si asezarea lumii in tarcuri cu camere de luat vederi si reflectoare puse in ochi este "revolutia" lor.

a lupta impotriva lanturilor sclaviei de cand este o abandonare a "luptei duhovnicesti"?
de unde nascoceste anonimul nostru sofist de blog antiteza aceasta - dintre cei care lupta pentru drepturile si libertatea tuturor si cei care "lupta pentru a intra in imparatia lui Dumnezeu"?

adica martirii puscariilor comuniste, soldatii si eroii care au luptat si au murit cu arma in mana pentru neatarnare si pentru libertate sunt cei care au ratat
"intrarea in imparatia lui Dumnezeu"? in timp ce aceia
care s-au supus si au tacut malc s-au salvat duhovniceste de pacate?

de unde Doamne iarta-ma atata ipocrizie si marsavie argumentativa la iezuitii astia Anonimi?

de unde isi posteaza ei comentariile pe toate bloguri-le?
de unde trimit ei scrisorele unora dintre organizatorii protestelor, exact in termenii acestia, pseudo-pioso-ortodocsi?

nu stiu exact dar am un hint, am mirosit o urma care duce direct la Trustul TV din Deal, unde ocazional cica se mai tin si adunari ale cuviosilor ierarhi. nu de alta dar am primit mesaje similare in continut, chiar pe mailul meu personal, tot de la anonimi, si nu doar eu ci si alti
"vociferatori"...


zice, la sfarsit, plin de intelepciune Anonimul virtuos in ghiers machiavelic:
- "Despre cipuri cred ca este bine sa lasam Sfantul Sinod sa se pronunte".

desigur, exact asta au zis inaintea sa, "cu fieasca
supunere" chiar organizatorii protestului, intr-un Comunicat de miercurea trecuta, cu ocazia ultimului miting din fata Guvernului...poate din cauza ca au apucaturi "papistase" s-au adresat cu fieasca supunere Sfantului Sinod?

iar pronuntarea Sfantului Sinod au nu cumva a ajuns a fi invocata si asteptata tocmai din cauza ca un batran duhovnic din inima muntilor a ridicat problema?
desi, cum o spune chiar dansul, "ridicarea problemei" era
treaba ierarhilor, oameni cu carte si armate de slujitori, responsabili direct fata de sobor...

nici preacinstitul Anonim nu s-ar fi ostenit a scrie ravase electronice pe blogul lui Udriste daca nu ar fi atras atentia asupra cipurilor un batran puscarias, inca sensibil la problema libertatii, la cei 90 de ani ai sai.regretabil ca exista inca persoane care din umbra
anonimatului se folosesc de internet pentru a sminti si
manipula, folosindu-se perfid de "logistica" si vocabularul ortodox

deslusirea intelesului munculitei Anonimului, a celui care isi tainuieste numele duce la concluzii interesante. nu
degeaba a ales sa se semneze astfel autorul acestor
randuri piezise -"Anonim"...
apropo, insemnarea mai inseamna si impingerea in anonimat
a celor marcati cu un numar, deoarece numele disparand se
instituie domnia celor fara nume, a anonimilor...
din ce ceata mai fac parte si anonimii astia, bleah! (cum

ar spune moldovenii)

In ce priveste trimiterea la Autoritate - vom vedea curand
cat de vrednici sunt ierarhii si cat de sobornicesti sunt
hotararile lor...parca asa era candva, poporul era
intrebat, iar poporul se pronunta "Vrednic este"...

pana una alta, spre cunostinta, o parte a poporului care a ales sa iasa din anonimat a semnat impotriva Ordonantei lui Tariceanu si ai sai. peste 27 000 de semnaturi s-au strans numai la Petru Voda. semnaturi cu nume, prenume si adresa. asta ca veni vorba de curaj si de asumare. petitiile online nu le mai invoc desi si acolo este de luat in seama ravna unor oameni - peste 30 000 si aici, de a protesta online. ma intreb, in incheiere, daca ierarhii ar promova o lista de sustinere sau nu a Ordonantei, ar strange sau nu semnaturi suficiente pentru a fi schimbata sau anulata hotararea de guvern?
Rafael, tu care lucrezi la Televiziunea publica, crezi sau

nu ca o astfel de intrebare este de interes public? ar gresi oare ierarhii daca si-ar intreba smeritii credinciosi, la slujba, ce parere au despre insemnarea ca
pe vite? crezi tu Rafael ca daca Trustul din Deal nu ia in seama
existenta acestei teme, tu, smerit lucrator pe ogorul TVR, in arealul crestin ortodox, ai promova o astfel de intrebare, la nivel public?
oare TVRul platit din bani publici nu ar face un lucuru bun punand aceasta intrebare public?
vreti sau nu sa acceptati un tip de identificare controversat? - aceasta ar fi, dupa parerea mea, continutul unei intrebari laice, asta pentru a nu substitui Sfantului Sinod...

Anonim spunea...

Domnului George Roncea,
Multumesc pentru analiza comentariului meu, nu stiu daca fac bine ca va raspund sau nu. Imi asum tot cea ce am afirmat pentru ca asta cred. Eu nu va jignesc si va respec dreptul de a avea o parere, chiar daca parerea nu vi-o impartasesc. Desi nu mai strig "LIBERTATE" cred ca am ajuns sa vi-o respect. Ma numesc Petcu Viorel sant din Timisoara si am 52 de ani. Cat despre curaj, poate ar fi fost bine sa ne fi cunoscut in 17 decembrie 1989 pe treptele catedralei din Timisora, sau poate pe 18 decembrie 1989 cand era sa fiu saltat de securitate, sau poate in 19 decembrie, sau poate in 20 cand imparteam mancare celor eliberati de securitate, sau in aceeasi noapte cand am ramas o mana de oameni in fata operei din Timisoara, bine ar fi fost sa ne fi cunoscut atunci si sa ramanem prieteni (revolutionari fara legitimatie, anonimi). Pentru ca probabil nu ai fost acolo iti pot spune ce ne unea pe cei ce eram: URA si FRICA si pentru asta am putut fi usor de manipulat, cea ce s-a si intamplat. Dar eu m-am saturat de ura si de frica si nu am sa le mai las sa ma stapaneasca. Poate ca tie nu ti-e firca si poate ca peste un timp te vei satura si de ura. Pe la noi nu sant dealuri si avem un mitropolit incert ortodox, dar eu nu il urasc. Eu iti doresc tot binele. Doamne ajuta!
Semnat:
Puiul de cuc ce canta din deal si din lauta.

Anonim spunea...

(Alt Anonim, cu siguranta... :))))
Excelent comentariu D-le George Roncea...
Sa vedeti cazuistica mult mai bogata ca a puiului de cuc in mintile multor preoti ortodocsi... Ca sa ne vedem de preocuparile noastre, ca Dumnezeu are grija...
Cum intorc problemele pe dos... te ia groaza...
Puiule de cuc: tocmai pentru ca lupta din interiorul tau ai dus-o defectuos te indeamna sa vezi lucrurile stramb... Exact invers...
Biserica inseamna COMUNITATE, sensibilizarea celorlalti la primejdiil inrobirii TREPTATE catre acest sistem dictatorial planetar...
Solutia matale nu exista practic.

Anonim spunea...

Omagii unui ighemon: Al. I. Cuza

Anonim spunea...

Pt Anonimul cel dintai : daca pr. Iustin n-ar fi murit lumii ar fi tacut . A muri lumii nu inseamna numai a sta in pustie , ci mai ales a-ti rastigni patimile . Cei care tac nu au murit lumii,chiar daca stau in manastire , pentu ca inca mai slujesc patimilor fiindu-le frica . Sf. Ioan Botezatorul n-a lasat pustia si avenit in Ierusalim si a mustrat pe Irod ? Sf. Maxim Marturisitorul n-a lasat pustia si a mers in Africa si la Roma luptand impotiva legii imperiale care interzicea icoanele . Sf. Ioan Gura de Aur nu a mustrat pe imparateasa pentru nedreptate si lux ? Sf. Sofronie Marturisitorul care era sihastru , nu a lasat si el pustia , si la 1761 a adunat un sobor la Alba Iulia cerand drepturi pentru romanii transilvaneni ? Sf. Visarion asemena a facut . Dar Vietile Sfintilor sunt pline de astfel de exemple. Deci a spune ca monahul, care trebuie intradevar sa moara lumii, trebuie sa actioneze cel mult cu rugaciunea la nedreptatile la care sunt supusi fratii lui in Hristos este o greseala . Aceasta nu inseamna ca toti sfintii actioneaza la fel. In timpul Sf. Maxim cu siguranta ca erau foarte multi sfinti in Bizant, dar fiecare a avut lucrarea lui. Stim insa ca Dumnezeu a primit lucrarea Sf. Maxim , daruindu-i si cununa de marturisitor si mucenic . Sint multi care cred ca parintii duhovnici sunt influentati de unii credinciosi speriati de semnele vremii si actioneaza necuvenit, dar nu e asa. Eu sint convins ca Pr Iustin a murit lumii de multa vreme , iar statura sa duhovniceasca , maturitatea sa il pazesc ca sa nu fie manipulat de orcine. Parintele stie foarte bine ce zice, si stie mult mai bine si decat cei mai documentati oameni( in ceea ce priveste cipurile ) , caci neindoielnic are vestire de la Dumnezeu in ceea ce privesc pericolele . Daca nu ar fi asa nu ar putea vorbi cu atata fermitate . Doamne ajuta

Anonim spunea...

Mai sus am gresit in leatura cu Sf. Maxim. El a luptat impotriva celor doua decrete imperiale care favorizau monotelismul.

Anonim spunea...

Din cate am vazut eu pe Wiki,Grecia ar urma sa introduca in pasapoarte acest RFID in iunie 2009.Comentariile in presa au sugerat ca dupa SUA,Romania este a doua tara care trece la acest tip de document cu cip.Asta e mai putin important .Important este ca Ordonanta in cauza a declansat un val de proteste si polemici.Sinodul BOR urmeaza sa discute in aceasta privinta pe data de 26,dupa ce in randul unor preoti ,calugari si crestini mireni s-aui facut auzite proteste.In Apocalipsa Sf.Ioan Teologul,cap XIII,versetele 16-18 citim :
"16.Si ea {adica fiara}ii sileste pe toti,pe cei mici si pe cei mari,si pe cei bogati si pe cei saraci,si pe cei slobozi si pe cei robi,ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte.
17.Incat nimeni sa nu poatea Cumpara SI VINDE ,DECAT NUMAI CEL CE ARE SEMNUL,ADICA NUMELE FIAREI,SAU NUMARUL NUMELUI FIAREI.
18.Aici este intelepciunea.Cine are priceperea sa socoteasca numarul fiarei,caci ESTE NUMAR DE OM si numarul ei este sase sute saizeci si sase."
Dupa cum vedem acum dupa 2000 de ani acele timpuri revelate s-au apropiat .Sunt locuri unde nu poti Cumpara sau Vinde decat in baza unui semn inchipuit sub forma codului de bare .Cartile de credit care se generalizeaza intr-un ritm fantastic contin la randul lor indicative numerice.Pana acum vedem ca se cam implineste profetia legata de vanzarea si cumpararea marfurilor,nu ?Ce mai vedem ?Vedem ca pana in prezent au fost marcate marfurile {in tarile avansate tehnologic},o parte din animalele domestice si o parte din cele salbatice .Mai vedem ca oamenii au primit legitimatii continand un cod de bare,dupa care legitimatiile au fost prevazute cu cipuri detectabile de la distanta.In paralel s-a trecut la implantarea de cipuri in corpul uman,la anumite categorii de oameni:militari,politisti,copii .Evident procesul se extinde cuprinzand treptat din ce in ce mai multi oameni.Ce spun profesionistii despre locurile optime de implantare?Pai spun ca cele mai nimerite ar fi zona capului si mainile ...Unde am mai auzit noi asta ?Numerosi adversari ai acestor cipuri sunt chiar oameni de stiinta, asa incat s-a luat din arsenalul adeptilor implanturilor argumentul ca protestatarii ar fi niste "bigoti".Unii sunt prezentati pe acest blog.Altii ii gasesti cu articole scrise peste tot in presa romaneasca sau internationala.Dupa cum vedem aici nu e vorba doar de respectarea credintei crestine ci si de incalcarea unor drepturi ale omului si ale cetateanului.Argumente de genul acelora ,cum ca problema implanturilor in corpul uman trebuie discutata separat, inseamna o incercare de a ocoli intrebarea .Implantul in corpul uman reprezinta FINALUL acestei actiuni de marcare moderna a oamenilor, precum robii in timpurile stravechi.Spuneai ca nu-i nimic rau in marcarea animalelor ?Nu este,dar e cu siguranta foarte rau sa pui oamenii alaturi de animale si sa-i marchezi ,pentru a-i putea urmari pas cu pas.Sa recapitulam:a}S-a inceput cu marfurile,s-a continuat cu animalele,se continua cu oamenii b}La oameni se merge pe etape plecand de la simple legitimatii,continuand cu carti de identitate informatizate prevazute cu coduri de bare,se continua cu introducerea de cipuri detectabile de la distanta .3}Ultima etapa e implantul permanent in cap sau pe maini...,exact cum ne spune Sf.Ioan Teologul.Lantul se incheie,Alin al nostru nu va putea cumpara sau vinde fara sa posede SEMNUL .Biblia ne mai spune ceva despre PRICEPEREA de a socoti numarul fiarei,caci este numar de om!Poate te plictisesc consideratiile religioase,pentru ca esti copilul teribil al timpurilor moderne,sau asa te crezi ...In cazul acesta nu ar trebui sa -ti fie indiferente drepturile tale de om si cetatean al unui stat civilizat.DE CE sa accepti tu de buna voie sa fii marcat ,la un loc cu animalele?Da,legitimatiile sunt necesare,dar nu astfel de documente- zgarda,care sa permita in viitor unor personaje malefice sa ne urmareasca pas cu pas, neavand unde sa ne ascundem si nici cumpara ceva fara a fi imediat depistati.Este atat de simplu,incat nu pricep cum dracu'nu pricepi Aline ?

Anonim spunea...

"Din cate am vazut eu pe Wiki,Grecia ar urma sa introduca in pasapoarte acest RFID in iunie 2009."

"Biometric passports have been issued since 26 August 2006, with old-style passports being declared invalid as of 1 January 2007. They are valid for a period of 5 years and generally cost €82 for a standard adult passport."
http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_passport

"Comentariile in presa au sugerat ca dupa SUA,Romania este a doua tara care trece la acest tip de document cu cip."

http://en.wikipedia.org/wiki/Biometric_passport

"Sunt locuri unde nu poti Cumpara sau Vinde decat in baza unui semn inchipuit sub forma codului de bare ."
Atunci codul de bare este "pecetea"? Sau sunt mai multe peceti?
Sau toate lucrurile fara de care nu se pot cumpara/vinde sunt "pecetea"?

"Pana acum vedem ca se cam implineste profetia legata de vanzarea si cumpararea marfurilor,nu ?"

Nu, ci doar ai inteles-o tu gresit. Incearca sa o intelegi in context si modul in care se vor desfasura lucrurile.
Se poate dezvolta separat discutia.

".Mai vedem ca oamenii au primit legitimatii continand un cod de bare,"
Actualul buletin de la noi nu contine coduri de bare.
Si probabil ca nici in multe alte tari.

".Ce spun profesionistii despre locurile optime de implantare?Pai spun ca cele mai nimerite ar fi zona capului si mainile ...Unde am mai auzit noi asta ?"

N-am auzit nici un specialist vorbind de implantarea lui pe frunte.
Daca tu cunosti unul sa-mi zici si mie care e ala.

Din atatea filme cu cipuri implantate, ai vazut vreun film in care cineva si-a pus un cip pe frunte?

"Numerosi adversari ai acestor cipuri sunt chiar oameni de stiinta, asa incat s-a luat din arsenalul adeptilor implanturilor argumentul ca protestatarii ar fi niste "bigoti"."

Unii chiar sunt "bigoti", chiar daca se folosesc (partial) de argumente stiintifice.
Restul argumentelor care le folosesc sunt problema.

"Argumente de genul acelora ,cum ca problema implanturilor in corpul uman trebuie discutata separat, inseamna o incercare de a ocoli intrebarea."

Nu, este o discutie la obiect despre probleme reale, nu fantezii.

"Implantul in corpul uman reprezinta FINALUL acestei actiuni de marcare moderna a oamenilor, precum robii in timpurile stravechi."

Nu pot nega ca este tentata ideea pentru orice guvern sa marcheze oamenii precum animalele.

Ca se va ajunge aici, personal ma indoiesc.
Dar daca NU se va ajunge aici, nu va fi din cauza celor care se opun actelor biometrice cu argumente de genul asta.

Daca e sa vorbim de "pecetea fiarei" ea nu este menita sa identifice individul ci sa-i demonstreze servitudinea fata de sistem.

Ea nu este introdusa ca pretext (identificarea individului) ci cu acest scop expres si este PRECEDATA de lepadarea de credinta (citeste Apocalipsa cap. 13 IN TOTALITATE macar).

Ai scris mult, dar repeti obsesiv aceleasi idei bazate pe asumtiile sustinuta sus si tare de Danion & Co ca:

1. se urmareste implantarea oamenilor ca metoda de identificare sigura.
Nu este sigura si nici un guvern la ora actuala nu vizeaza asa ceva.

2. implantul este "pecetea fiarei".
Interpretare subiectiva, seamana cumva cu tendinta protestanta de a gasi data celei de a doua veniri.
Si da, este tot de origine protestanta (vezi Katherine Albrecht).

3. se poate evita "pecetea" evitandu-se actele biometrice.
Fals.
Asa cum am spus, pecetea este precedata de lepadarea de credinta.
Doar cei cu o viata spirituala autentica (nu cei fara CNP sau acte biometrice) nu vor face acest lucru.

Citeste macar o data cap. 13 al Apocalipsei IN INTREGIME.

Anonim spunea...

Cateva observatii,Alin,
Se pare ca obisnuiesti sa trimiti in derizoriu lucruri evidente...Spui ca aceste cip-uri nu s-au plantat pe frunte,ceea ce inseamna ca profetia e falsa ,uitand ca se planteaza ...in capul omului,sau pe mana,exact cum spune Biblia. .Mai spui ca nu exista tentatia folosirii cip-urilor astea in scop de control si dominare ?Ce s-ar fi intamplat daca Hitler sau Stalin ar fi avut asa ceva la indemana?Cine iti spune ca in viitor nu va apare un alt scelerat indiferent cum il va chema,care sa implineasca profetia venirii Antihristului ?Astea nu sunt semne ?Mai spui ca alarma e trasa de o protestanta{Dr.Albrecht}?Oamenii de stiinta, calugarii si credinciosii romani care protesteaza sunt "protestanti"?Mai spui ca inca nu e sigur ca aceste mijloace pot fi intrebuintate in scopuri anticrestine si antidemocratice ?Cand ai sa fii sigur,cand va fi tarziu,prea tarziu ?Foarte ciudat ca interpretezi pasajele din Apocalipsa ,in sensul filosofiei care tolereaza dezvoltarea acestui sistem de urmarire.Spui ca pericolul e pierderea credintei ?Este si acesta un mare pericol,dar ce mai se poate face cand toata populatia crestina sau nu va fi controlata direct ,fara putinta de a se mai opune ?Cat priveste codurile de bare,acestea au fost doar o etapa in procesul acesta de urmarire generala care se instaleaza insidios ,dar implacabil.Practic,asa cum spune si in Apocalipsa, nu vei putea cumpara si nici vinde fara a poseda semnul,marcajul.Practic,cumparatorul unei marfi poate fi urmarit urmarind...marfa.Numai ca sistemul devine mult mai complex.Poti fi urmarit urmarindu-ti-se banii de pe card,urmarindu-se marfurile cumparate de tine,urmarindu-se semnalele cipurilor de pe documentele de identitate si in final vei fi tu insuti urmarit in orice miscare ,prin implanturile corporale.Tehnica evolueaza si va veni timpul caind cu ajutorul unor implanturi vei putea fi urmarit audio si video non stop !Opozitia va putea fi usor anihilata nu-i asa?D-ta crezi ca acesti crestini sau oamenii de stiinta care resping sistemul o fac asa,ca sa se joace?Intrebarile care se ridica nu te pun pe ganduri,linistindu-te singur ca inca nu s-au generalizat implanturile corporale?Procesul A INCEPUT DEJA,unii"beneficiari"solicitand singuri sa li se implanteze asa ceva in corp.La altii{politisti ,militari},implantul e obligatoriu invocandu-se "binele"lor.Cat crezi ca va dura pana vor avea toti implanturi?O generatie?Stai atunci linistit,tu n-ai nici o treaba,poate copii sau nepotii !

Anonim spunea...

Nu am trimis nimic in derizoriu daca te-am invitat sa citesti IN INTREGIME MACAR Cap. 13 din Apocalipsa.

Nu prea dai semne ca ai fi facut-o.
Citeste-l si mai discutam.

Anonim spunea...

Aline,esti simpatic foc !
Ti se pare ca esti incurajat de Sf.Scriptura in aceasta lucrare diavoleasca ?Ti se pare ca ai interpretat corect ?Nu cumva ai uitat sa citesti tocmai versetele unde suntem avertizati ca vom fi fortati TOTI,bogati sau saraci,cu mic cu mare sa purtam semnul ?Ai vorbit cu un preot sau cu un calugar ?Poate stiu ei sa-ti desluseasca mai bine ...Ce zici ?

Anonim spunea...

Aline,esti simpatic foc !
Ti se pare ca esti incurajat de Sf.Scriptura in aceasta lucrare diavoleasca ?Ti se pare ca ai interpretat corect ?Nu cumva ai uitat sa citesti tocmai versetele unde suntem avertizati ca vom fi fortati TOTI,bogati sau saraci,cu mic cu mare sa purtam semnul ?Ai vorbit cu un preot sau cu un calugar ?Poate stiu ei sa-ti desluseasca mai bine ...Ce zici ?

Anonim spunea...

Pana la urma ai citit capitolul ala IN INTREGIME sau nu?

Ai vazut cam care este cronologia si desfasurarea evenimentelor pana la pecetluire asa cum apare in cap. 13?

Daca da, fa-ne te rog un rezumat, ca nu e mult.

Anonim spunea...

Alin draga,
Sa fii sigur ca nu sunt eu acela care sa incerce sa te apropie de tainele religiei.Cu totii stim sa citim ,dar atunci cand incercam sa emitem pareri,este bine sa ascultam intotdeauna ce spun preotii nostri si daca ce credem noi ca am inteles nu contravine dogmei.Eu inainte sa comentez,am cercetat cu intrebarile mele un preot.Pe urma am citit ce spun altii in problema aceasta.Interpretari gresite poti face si tu,si altii mai destepti decat tine.In cazul de fata, avem de-a face cu avertismente care vin atat din lumea protestanta si din lumea catolica la fel de grave ca cele facute de teologii ortodocsi.Aici nu vorbim numai de Inalti ierarhi ai BOR sau de simpli calugari.Noi vorbim de avertismente repetate venite de la Sf.Munte Athos si de la B.O.Greaca dar si de la alti inalti ierarhi ai unor Biserici surori.Daca ar fi vorba numai de avartismente venite din lumea crestina si tot ar trebui sa ne mobilizam.Ce te faci ca se alarmeaza nu numai crestinii dar si Societatea Civila,organizatii care apara drepturile omului si ale cetateanului.Suntem avertizati si de oameni de stiinta ca sistemele acestea de identificare pun in primejdie drepturi elementare cetatenesti .Au innebunit chiar toti ?Vad ca esti foarte senin si te transformi intr-un fel de aparator al celor chemati sa asculte ce spun crestinii si liber cugetatorii sau persoane cu orientari politice diverse din lumea intreaga.Ai citit articolele de pe acest blog ?Vad ca nu ai nici un fel de indoieli.Dar daca gresesti,nu te intrebi ?Sa nu zici ca nu ti s-a spus !

Anonim spunea...

Teribil de dificil trebuie sa fie sa citesti macar un capitol din Apocalipsa in intregime.
Dar vorbaraie pe tema asta la greu.

Astept totusi sa-mi raspunzi la ultima intrebare si pe urma mai discutam.

Anonim spunea...

Crede cineva ca putem dezvolta aici dezbateri pe teme biblice in contradictoriu cu ce spun teologii,adevaratii chemati sa interpreteze ?Noi putem citi ,ne putem forma o parere dupa intelegerea noastra ,dupa carte trebuie sa vorbim cu preotii nostri,cei care ne pot da lamuriri daca credem ca nu am priceput ceva.Astepti de la mine sa-ti spun ce trebuie sa -ti spuna un preot,Aline .Eu am vorbit cu mai multi preoti .De ce nu intrebi si tu,te temi de ceva ?

Anonim spunea...

Aceste pasapoarte sunt un pericol la adresa libertatii, datele ce le contin fiind foarte personale si existand posibilitatea de a fi furate. Daca ne uitam la niste statistici, peste 100 000 de oameni au fost victime ale furtului de identitate in Marea Britanie in 2008 si peste 10 000 000 in Sua (de unde sunt statisticile este mentionat la sfarsit.)

Se stie deja ca prin telefoanele mobile oricine poate fi localizat prin satelit iar convorbirile pot fi ascultate. In Mexico se introduce deja o lege prin care oricine doreste sa detina un telefon mobil trebuie sa isi inregistreze amprenta la politie. Intrebarea este "De ce?".

Cititi si urmatorul articol, aparut mai demult in Semnele Timpului
"Sunt monitorizat deci exist"

"Proiectul-pilot, testat pentru început (vara lui 2008) în câteva aerogări, va fi deschis cetăţenilor britanici şi ai UE care au în prezent paşaport biometric, urmând ca până în 2016, când ultimele paşapoarte nebiometrice vor înceta să fie valide, să fie aplicat în proporţie de 100%, acoperind şi frontierele terestre, şi cele maritime.
Documentul precizează că programul guvernamental al frontierelor electronice face parte din proiectul controversat al UE, constând în crearea celei mai mari baze de date din lume, care include peste 70 de milioane de înregistrări biometrice. Amprente digitale şi geometria palmelor, ADN, voce, forma irisului, forma feţei, cicatrici, înregistrări ale felului unic în care oamenii merg şi vorbesc, inclusiv numerele de telefon şi detaliile cărţilor de credit – toate aceste informaţii (până la 19 pentru fiecare individ) vor intra în uriaşa bază de date a UE, unde vor fi păstrate pentru o perioadă de 13 ani şi vor putea fi accesate de poliţia din toate ţările Uniunii şi chiar din afara ei. Potrivit unei înţelegeri controversate la care s-a ajuns vara trecută cu Departamentul de Securitate Internă (DHS) al SUA, UE deja furnizează informaţiile colectate (aceleaşi 19) către Washington. Aici datele vor fi păstrate pentru 15 ani, informează Reuters (20 august 2008).

Omul-paşaport
Pe continentul american, acelaşi obiectiv, crearea celei mai mari baze de date biometrice din lume, este urmărit în cadrul unui proiect demarat de FBI, sub numele Next Generation Identification (Identificarea pentru Generaţia Următoare) – după cum anunţa Washington Post în decembrie, 2007. Construit în funcţie de standardele pe care Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă le au în comun, sistemul va oferi guvernului american o abilitate fără precedent de a identifica indivizi în Statele Unite şi în străinătate. La serverele FBI, adăpostite într-un spaţiu subteran de mărimea a două terenuri de fotbal, ajunge în fiecare secundă o solicitare de a compara un set de amprente digitale cu cele 55 de milioane deja existente în baza de date Next Generation. O posibilă potrivire este confirmată sau infirmată de 100.000 de ori pe zi.
Informaţii despre pasagerii curselor aeriene internaţionale erau deja colectate de mult timp, dar Agenţia pentru Vămi şi Protecţia Frontierelor (care face parte din DHS) a început abia din acest an să înregistreze sosirile tuturor cetăţenilor americani care vin din străinătate, inclusiv ale celor care traversează frontierele terestre. Prin înlăturarea disfuncţiilor cu care se confruntă stadiul actual al sistemului, se apreciază că, în viitorul apropiat, trupurile oamenilor vor deveni cărţi internaţionale de identificare: la intrarea în sistemele de tranzit, călătorii vor putea fi scanaţi în secret, imaginile feţelor şi ale irişilor fiind preluate în baza de date fără ca ei să meargă într-o cabină şi să privească în obiectivul unei camere. Tot prin scanarea secretă a corpului uman devenit carte de identitate, se poate verifica în doar câteva secunde dacă o persoană suspectă se află în baza de date a infractorilor şi teroriştilor căutaţi. " Pt tot articolul mergeti la :
http://semneletimpului.ro/html/Social/sunt-monitorizat-deci-exist.html


statisticile mentionate la inceput sunt luate de pe acest site, din engleza:
http://moneycentral.msn.com/content/Banking/FinancialPrivacy/P116528.asp

"The exception is the United Kingdom, where fraud experts estimate 100,000 people, or about 0.17% of the population, fell victim last year to account hijacking, new-account fraud or other types of identity theft.
Compare that to the U.S., where a Federal Trade Commission survey found 10 million ID-theft victims a year -- or 3.39% of the population."
Irina M, website owner www.skintreatmentguide.com

Anonim spunea...

Asa este,Irina,
Multe din cele spuse de dv.sunt cunoscute de prietenul nostru Alin,si cu toate acestea continua sa minimalizeze pericolul...

Anonim spunea...

Lasati ca asa a facut si preotii legii vechi. Au vrut sa apere credinta lor si l-au condamnat pe Hristos. Acuma toata omenirea se inchina la El. Asa fac si preotii de acum. Greseala acelora de atunci. Pacat. Chestia este ca profetia Biblica nu poate fi impiedicata pentru ca asa trebuie sa fie, lucru la care e firesc sa ne asteptam pentru ca asa ne invata Domnul si Dumnezeul nostru, si deci nu va mirati ca Biserica nu se opune. Asadar luptati degeaba cu legea. Important este sa nu acceptati ca cipurile sa va fie implantate. Chestia este ca cine refuza pentur o vreme o sa fie lasat in pace, dar dupa un nr de ani, o sa fie expulzat de societate, condamnat sau chiar executat. Ganditi-va cum ar fi acum sa refuzati sa fiti luat in evidenta de Stat, sa refuzati sa aveti buletin. Cu aceste cipuri puteti fi localizat, sa fiti controlat (daca se implanteaza la creier) mai ales ca toate titlurile, specializarile, averile, competentele etc...sunt trecute pe cip. Se va sti si cand va veti duce la paine sa cumparati paine....etc. Daca vreti sa va mantuiti refuzati cu toate riscurile Treaba dvs: eu zic ca nu se merita sa dati cativa ani nesiguri de viata chinuita pe o vesnicie in iad. Succes!Si inca o chestie. Sfantul Sinod a aprobat acest lucru, probabil, pentru ca stie ca asa trebuie sa se intample conform cartii Apocalipsei din Biblie. Cipurile acestea nu vor sta pe loc. Ele se vor dezvolta, se vor schimba complet ca si buletinele care expira. Astfel pe masura timpului (ca si tehnologia) se vor implementa noi tehnologii. Cipul propriu-zis initial va fi doar un dispozitiv de memorie prin care va fi memorat biometria individului, caracteristici antropometrice, cazierul (personal record care va contine nu numai infractiuni dar orice miscare, orice tranzactie efectuata de individ oricat de banala), toate titlurile si competentele si toate averile. Astfel statul va putea sti oricand cine sunteti, ce "hram" purtati etc. Cei rau intentionati "cu putere" vor putea sa va ia toate acestea printr-un singur click pe computer si din cineva sa fiti un nimeni (ca razbunare, atac etc). Sau v-ar putea pune in carca infractiuni grave pe care nu le-ati facut. Sau v-ar putea bloca banii sau conturile, pentru ca banii cash vor disparea din moment ce toata lumea va avea aceste cipuri biometrice. Va fi mai rau decat comunismul. Va fi de fapt un lagar "democratic" in care Dvs nu sunteti decat niste pioni umani pe tabla de sah a omenirii. Cipurile pot fi proiectate ca sa puteti fi localizat, urmarit si astfel oricat ati dori confindentialitatea Dvs nu ar fi protejata decat de lege. O lege menita sa va protejeze si sa va faciliteze viata de zi cu zi, dar care de fapt este instrumentul pentru cei cu putere ca sa fiti oricand la dispozitia lor, sa va santajeze etc.