marți, 10 februarie 2009

Democraţia împotriva românilor: Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil ordonanţa privind paşapoartele biometrice

În problema paşapoartelor biometrice, membrii Comisiei de Apărare continuă seria nelegiuirilor: o mârşavie (ilegalitatea OUG prin care au fost introduse la noi în ţară paşapoartele biometrice, în decembrie, de către guvernul Tăriceanu) este lăsată deoparte.

În plus, tot împotriva legii, românii sunt ignoraţi în continuare: ei nu sunt întrebaţi dacă vor sau nu să accepte aceste tipuri de documente biometrice cu RFID:


"Deputaţii din comisia pentru apărare au avizat favorabil, marţi, ordonanţa privind introducerea paşapoartelor biometrice, deputatul PSD Georgian Pop fiind împotrivă, pe motiv că datele personale de pe cipul pe care îl conţin pot fi modificate de hackeri.

"Dacă un hacker cu un laptop trece pe lângă dvs. şi capteazã frecvenţa din cipul paşaportului pe care îl deţineţi, poate să vă trasforme, în câteva ore, dintr-o persoană fără cazier, într-un traficant de droguri sau de arme, de exemplu", le-a explicat Pop ziariştilor.

Pop a arătat că afirmaţiile lui se bazează pe studiile fãcute de cercetãtori de la Universitatea din Olanda.

El a spus că a cerut explicaţii pe această temã din partea iniţiatorilor ordonanţei, Secretariatul general al Guvernului şi Ministerului de Interne, dar că nu a primit lămuriri.

Preşedintele comisiei de apărare, Costică Canacheu, a precizat că măsura paşapoartelor biometrice va duce la protejarea cetăţenilor şi că România este penultimul stat care aplică, astfel, directiva UE.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să se pronunţe asupra acestei ordonanţe. Forul decizional este Senatul.

Începând cu 31 decembrie 2008, România, că stat membru UE, poate emite paşapoarte electronice în conformitate cu Regulamentul nr. 2252/2004 al Consiliului Europei, privind standardele pentru elementele de securitate şi elementele biometrice integrate în paşapoarte şi în documente de călătorie emise de statele membre". (Mediafax, 10.09.2009)


UPDATE:


Iată şi lista ruşinii (dl. deputat Georgian Pop este exclus, bineînţeles - nu îl cunosc însă opoziţia exprimată astăzi în Comisie îi face cinste!):



Functia Nume şi prenume Grup
1. Preşedinte Canacheu Costică PD-L
2. Vicepreşedinţi Săniuţă Marian-Florian PSD+PC
3.
Scutaru Adrian George PNL
4. Secretari Ana Gheorghe PSD+PC
5.
Bădălan Eugen PD-L
6. Membri Bădulescu Adrian PD-L
7.
Bejinariu Eugen PSD+PC
8.
Calimente Mihăiţă PNL
9.
Dumitru Georgică PD-L
10.
Frunzulică Doru-Claudian PSD+PC
11.
Liga Dănuţ PD-L
12.
Mircovici Niculae Minoritati
13.
Mocioalcă Ion PSD+PC
14.
Morega Dan Ilie PNL
15.
Niţă Constantin PSD+PC
16.
Pálfi Mózes Zoltán UDMR
17.
Pirpiliu Ştefan Daniel PD-L
18.
Pop Georgian PSD+PC
19.
Popescu Cosmin Mihai PD-L
20.
Preda Cezar-Florin PD-L
21.
Rebenciuc Neculai PNL
22.
Tîlvăr Angel PSD+PC
23.
Vlase Petru Gabriel PSD+PC
24.
Vreme Valerian PD-L



6 comentarii:

Anonim spunea...

Incepe sa se inchege o actiune civica coerenta si cu oarecare sanse de succes. Daca prin actiunile iresponsabile ale unor "frati" doritori de a-si umfla propria imagine nu s-au taiat toate legaturile cu presa mare, ar trebui sa vedem cum poate fi atrasa de partea noastra intr-o dezbatere rationala.

Anonim spunea...

http://cidadededeus.wordpress.com/2009/02/10/sa-il-ajutam-pe-parintele-mihai-constandache/

Anonim spunea...

Justiţia europeană legalizează statul poliţienesc, iar la noi Avocatul Poporului considera ca nu ne sunt incalcate drepturile
Curtea Europeană de Justiţie a decis că directiva privind stocarea datelor telefonice este legală
http://www.ziua.net/news.php?data=2009-02-11&id=20926

Anonim spunea...

Permiteti sa fac un comentariu conex.
Acest caz (votul din comisia respectiva) ma duce cu gandul la o dezbatere mai veche privind implicarea Bisericii/credinciosilor in politica. Asa cum "societatea civila" laica face tot felul de liste negre cu presupusi corupti, si noi, crestinii, ar trebui sa popularizam in randurile noastre pe acei alesi care voteaza impotriva intereselor noastre (si care nu ar mai trebui votati), dar si pe cei care sunt aproape de Biserica si ne pot sustine.

emilia corbu spunea...

Propun ca ,,lista rusinii,, sa fie afisata, cu acordul preotilor, la toate bisericile din Romania, pentru ca ortodoxii crestini sa fie informati cine sunt cei care le vor raul.Cred ca FOR poate incepe o astfel de campanie de informare a cetatenilor cu privire la indivizii implicati in ,,afacerea cip,,. Avem un motiv intemeiat. Aceste legi nu au picat din cer ci au fost rodul activitatii unor oameni in carne si oase care trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru ce fac. Ascunderea lor sub paravanul legislatiei europene este un truc ieftin. Sa dam paravanul la o parte si sa vedem cine sunt fauritorii de legi anticrestine.

Anonim spunea...

Este o rusine nationala aceea de a ne cipa precum animalele."deputatii"nostri isi cipeaza copiii,mamele,tatii,sotiile/sotii,bunicii, i,pe ei insisi,sau ei sunt scutiti de la cipare?Oare daca ei sunt,poate,scutiti acum,nu cred ca le va veni randul cand nu vor mai fi in acest parlament al rusinii nationale?Daca insusi ANTICRISTUL ar fi facut aceasta,poate nu l-as fi acuzat de nimic,el este anticristul...Dar parlamentul ales al ROMANIEI sa ne poarte la pierzare?!? DOAMNE IISUSE HRISTOASE,FIUL LUI DUMNEZEU,MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII SI PE TOATA LUMEA TA!