duminică, 3 mai 2009

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfinţii 40 de mucenici” din Aiud

Pe 27 aprilie, Înaltpreasfinţitul Andrei a participat, începând cu ora 12.00, la punerea pietrei de temelie pentru Biserica cu hramul „Sfinţii 40 de mucenici” din Aiud, care va fi zidită deasupra mormintelor celor care au murit în temniţa de la Aiud, luptând împotriva rezistenţei comuniste.
La acest eveniment au fost prezenţi alături de Înaltpreasfinţitul Andrei, un sobor de preoţi, maestrul Dan Puric, domnul preşedinte al Consiliului judeţean Ion Dumitrel şi domnul Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.
Biserica va fi amplasată pe Râpa Robilor, alături de care va mai fi construit un memorial al victimelor închisorilor comuniste. (sursa: 
Reintregirea.ro)











(imagini postate prin bunăvoinţa pictorului Ioan Popa) 

21 de comentarii:

Mihaela spunea...

Unde este Parintele Iustin Parvu? Care proiect a fost acceptat?

Alin spunea...

Aduceti si aici povestile lui Victor Roncea?
Mai potoliti-va mai..

Mihaela spunea...

NU ,ACEASTA ESTE DOAR INTREBAREA MEA, LIBERA SI FARA NICI O INFLUENTA .DACA ESTI aLIN CEL CU IDEI NECRESTINE ,CARE A MAI INTRAT PE DIFERITE SITE-URI, NU VOI MAI INTRA NICIODATA PE ACEST SITE.SI NU ESTE FRUMOS SA VORBESTI ASA .DACA PE TINE NU TE DERANJEAZA ACESTE TERPIPURI , ME MINE DA.IAR DAN PURIC MI-A DEVENIT FOARTE AMTIPATIC DATORITA INGAMFARII SALE.

Anonim spunea...

Sper sa nu se etaleze toti neavenitii si pe blogul lui Rafael cu polemicile acelea de prost gust si necrestine.
Ne-am saturat de dezbinare, extremisme, supozitii, anateme si blesteme.
Lasati acest loc curat asa cum a fost si trebuie sa fie in continuare.
Lasati-l pe p. Iustin cu problemele lui sa si le rezolve el si pe Puric la fel.
Incetati cu meschinariile.

Doamne ajuta

Victor Roncea spunea...

Din cate stiu eu, o jumatatea de adevar inseamna o buna minciuna prin omisiune...

http://saccsiv.wordpress.com/2009/05/04/catre-toate-blogurile-anti-sistem-aprobarea-unei-legi-va-poate-baga-la-puscarie/ spunea...

Catre toate blogurile anti SISTEM: aprobarea unei legi va poate baga la puscarie

Alin spunea...

Depinde care este cealalta jumatate de adevar.

Ca mai sunt si jumatati cusute cu atza alba.

ProAiud spunea...

Mai terminati cu diversiunea asta cu Aiudul fratilor !! C-o sa va bata Dumnezeu de n-o sa va vedeti !! Nu va e rusine? Ce faceti voi e crima spirituala. Ati tabart toti pe Puric dar n-aveti nici un argument. Bun, nu va place, inteleg, dar de ce terfeliti numele Aiudului si al Pr. Iustin. Nu-l confiscati pe Parintele !! Parintele n-are nevoie de "apologeti ca voi". Parintele n-a fost dat niciodata deoparte din proiect ! Puric o avut o idee, n-a tinut. A si zis de la bun inceput ca e doar o propunere. Sunteti niste imbecili. Totul s-a facut pe sestache pentru ca niste oligofreni au amenintat cu mitinguri. De parca e treaba lor. Ei vorbesc, care n-au nici in clin nici in maneca cu duhovnicica. O sa aveti ispite. Sfintii Marturisitori si Dumnezeu nu se lasa batjocuriti. Dumnezeu aude rugaciunea celor drepti; nu mor caii cand vor cainii. Comunisti nenorociti! Lupi in blana de oaie. Va stim cine sunteti ! Dumnezeu sa va certe !

Anonim spunea...

Alin ,Alin tu esti baiatul cel mai fin si de mana as vrea sa te tin.Sa-ti arat ca tara mea este Romania.
Victor Roncea te iubim !!!

Anonim spunea...

Nu sunteti mai breji decat ceilalti, ceea ce va motiveaza este tot dorinta de putere iar metodele - aceleasi.

Politica este ce este si voi faceti cu ea o pereche perfecta.

Alt Alin spunea...

Avem aici o veste buna...In sfarsit se construieste o biserica pe locul unde au avut moarte de martiri si pe unde au trecut prin chinuri, multi dintre luptatorii anticomunisti.In loc sa ne amintim cu recunostinta si smerenie de jertfa acestora,uite ca unii crestini au ceva de obiectat.Ce va nemultumeste domnilor ?Sunteti nemultumiti,dar nici unul nu spune DE CE !Foarte ciudat ...

Alin spunea...

Se pare ca dl. Victor Roncea si restul echipei sunt nemultumiti ca ceea ce se construieste acolo nu se face sub aripa obladuitoare a manastirii Petru Voda care la randul ei e sub controlul miscarii de dreapta.

In felul asta, are de pierdut campania dumnealor prin care se incearca sa se faca din Aiud si sfintii autentici un argument pentru promovarea miscarii legionare si a nationalismului extremist.

O extrema nu se trateaza prin alta extrema domnilor, pentru ca ele se intalnesc la un moment dat si fac corp comun, chiar daca nu va dati inca seama de asta.

Presupunand ca totusi sunteti bine intentionati pe undeva.

Anonim spunea...

Din pacate avem si mushte care vad in jurul lor numai caca, oricat te-ai stradui sa le arati si mierea.
Deoarece caca-i hrana lor o adulmeca de la distanta, o savureaza si apoi imprastie suava-i mireasma prin cetate pe unde-si misca cu tupeu neobrazarea.
Nici macar la Petru Voda nu mai observa mierea din belsug ci doar cacauta ca-i mai dragut.
Ne pare rau ca parintele Iustin este inconjurat de multi care pozeaza-n albinute dar in fapt sunt doar niste biete muste care sunt insetate pana si de fecalele de puric.

STEFANITA spunea...

Totusi,o biserica se inalta intru slava Domnului ,nu din ratiuni politice.Eu nu cred ca Noua Dreapta sau nationalistii adevarati nu se bucura.La fel nu cred ca monahii manastirii Petru Voda amesteca politica si credinta.Trebuie sa fie alte forte,mult mai subtile care incearca pe ascuns sa zdruncine unitatea credintei noastre prin zdruncinarea temeliilor insasi B.O.Romane.Ma uit ca au aparut numeroase bloguri care se vor crestine si care duc un adevarat razboi cu ierarhii BOR .In acelasi timp sunt foarte sfiosi cand vine vorba despre misionarismul BOR in spatiul rasaritean,adica in teritoriile foste romanesti R.Moldova , Bucovina ,Buceagul,precum si in locurile din Rusia unde istoria a vrut sa existe mari grupuri de romani.Uite ca acum imi e dat sa citesc pe unele bloguri"crestine"cum ca unii din martirii de la Aiud nici n-au fost crestini !Ce sa intelegem noi din asta decat ca nici nu ar mai trebui construita biserica ...Urata lupta duc astia,dar mai ales ciudat de unita in anumite directii.

Alin spunea...

Uite ca nu se bucura, duc campanii ca biserica nu trebuie construita de cutare ci de cutare, ca de ce cutare n-a fost consultat de parca ar fi un fel de Papa al ortodoxiei romanesti si toti inclusiv episcopii trebuie sa alerge sa-i caute aprobarea sau prezenta.

Din pacate in zilele noastre mustele si albinele incep sa se confunde la fel cum si crestinismul cu nationalismul, cel putin pentru unii care ajung pana la urma sa faca o varza din amandoua.

Anonim spunea...

Pana cand a construit Parintele Iustin Biserica si Monumentul nu s-a spus nimic despre Aiud ca nu se punea totul pe internet, cei care se ocupa cu asta erau probabil la gradinita dar acum mai ramane sa o construiasca pe net.

Anonim spunea...

Pana cand a construit Parintele Iustin Biserica si Monumentul nu s-a spus nimic despre Aiud ca nu se punea totul pe internet, cei care se ocupa cu asta erau probabil la gradinita dar acum mai ramane sa o construiasca pe net.

Anonim spunea...

Pana cand a construit Parintele Iustin Biserica si Monumentul nu s-a spus nimic despre Aiud ca nu se punea totul pe internet, cei care se ocupa cu asta erau probabil la gradinita dar acum mai ramane sa o construiasca pe net.

Anonim spunea...

Pana cand a construit Parintele Iustin Biserica si Monumentul nu s-a spus nimic despre Aiud ca nu se punea totul pe internet, cei care se ocupa cu asta erau probabil la gradinita dar acum mai ramane sa o construiasca pe net.

STEFANITA spunea...

Draga Anonimule,vad ca ai postat plin de harnicie de 4{patru]ori acelasi text.Ai tinut sa arati ca pana acum s-a facut putin pentru memoria martirilor anticomunisti...Foarte adevarat!Intrebarea mea este daca acum tu consideri constructia acelei sfinte biserici si a memorialului in locul numit Rapa Robilor, multumitoare .Vad ca ai ceva de obiectat,dar nu spui CONCRET ce te framanta in legatura cu acea biserica.Vad ca mai sunt cativa pe acest forum care parca ar fi nemultumiti,dar nu spun CE II NEMULTUMESTE.Poate cineva sa imi spuna care e problema ?Marturisesc cu smerenie ca nu-mi dau seama de ce sunteti necajiti ca se inalta acea biserica...Ma lamureste cineva si pe mine,pacatosul ?

Cel mai mare pacatos spunea...

Eu zic ca parerile voastre despre Puric sau parintele Iustin nu ii influenteaza pe acestia cu nimic si nu influenteaza nici constructia manastirii de acolo.
Cred ca nu e tocmai parintele Iustin acela care sa aiba nevoie de "aparatori" rau intentionati precum VR.
Stie parintele ce sa faca si cum sa faca mai bine decat VR care si campania impotriva cipului a facut-o in asa fel incat sa creeze pareri anti-anti-cip.
App de prietenii dlui.VR, cei de la ND...numai nationalisti nu sunt ei, de crestini nu mai zic, atat timp cat in randurile lor sunt mai multi atei si pagani. ND este doar un "brand" sub sigla caruia trebuie sa se adune tinerii cu potential si cu idei nazdravane pentru a fi mai usor supravegheati. si ca argument vine replica data de avocatul ND, Mihai Rapcea(fost membru MISA, practicant de yoga)citez: "Daca ND nu avea simpatia unora din servicii nu traia pana acum."
Tudor Ionescu, Mihai Rapcea si fratii Roncea sunt prieteni. va las pe voi sa va faceti parerea.
Eu sunt nationalist dar nu vad nationalismul decat in Biserica. Oamenii astia care denigraza sau isi bat joc de idei, pareri si simtiri numai pe linia Bisericii nu mai sunt.
Nu mai luati in seama toate minciunile sfruntate care se publica pe net. Nu mai fiti voi marii crestini de tastatura ca nu o sa vi se faca icoane cu "sfant martir de tastatura" daca va dati duhul in fata calculatoarelor.
Cautati adevarul si il veti gasi!!!
Doamne ajuta!