sâmbătă, 30 mai 2009

ÎNCHISOARE ŞI MUNCĂ LA CANAL. MĂRTURIILE CELOR CARE AU SUPRAVIEŢUIT


ÎNCHISOARE ŞI MUNCĂ LA CANAL.
MĂRTURIILE CELOR CARE AU SUPRAVIEŢUIT

Invitaţi: Anca Petrescu, arhitect; Gheorghe Jijie, fost deţinut politic (13 ani de teminţă); Constantin Iulian, fost deţinut politic.
Realizator: Irina Cordoneanu
Antena2, 29 mai 2009

La o rezoluţie mai bună, emisiunea se poate descărca de aici.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Părintele Pavel Borşevschi: “Cum poţi să calci cu bocancul pe organele genitale şi să zici: să nu mai aveţi sămînţă în voi?”!

Părintele Pavel Borşevschi, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din Chişinău, este unul din cei mai cunoscuţi şi iubiţi (de unii, urîţi de alţii) preoţi din Basarabia. Văzînd îndîrjirea neruşinată cu care comuniştii îşi neagă crimele şi faptele diavoleşti săvîrşite după 7 aprilie 2009, Părintele a ieşit să mărturisească în sprijinul tinerilor batjocoriţi în lăcaşurile Ministerului de Interne şi a Ministerului Justiţiei din R. Moldova.
Părintele Borşevschi a declarat pentru JURNAL TV că una dintre fete a fost violată chiar în faţa prietenului acesteia, cu scopul de a-l intimida. „Acesta a spus că se va răzbuna şi a fost foarte greu să-l conving să nu facă nimic, să nu meargă la agresivitate, pentru că rău cu rău nu se îndreaptă. Nu răsplătiţi voi, daţi voie mâniei lui Dumnezeu să lucreze, dacă aceşti oameni nu vor dori să mărturisească faptul că au batjocorit încă mulţi alţi tineri ca şi pe aceste domnişoare”, a declarat parohul.

„Cum i-au batjocorit ei pe tineri ştiu foarte bine. I-au ţinut câte 14 într-o celulă de două persoane şi i-au bătut. Cum poţi să apeşi cu cizma, cu bocancul pe organele genitale şi să spui – să nu mai aveţi sămânţă de neam?!”, a declarat indignat părintele Borşevschi, exclamând: „Vai de capul vostru, domnilor din Ministerul de Interne!”.

Deşi religia este separată de stat, părintele spune că nu poate fi indiferent faţă de fărădelegile care se întâmplă în societate. El crede că tinerii sunt o forţă în R. Moldova, lucru ce deranjează comuniştii care vor să se menţină la putere cu orice preţ. „Vin tineri, părinţi mai mult, şi se plâng cum se poate de trăit în ţara asta. Ei au ieşit în piaţă doar pentru că au vrut să se revolte împotriva fraudării alegerilor”, a conchis preotul. (jurnal.md)

Vezi VIDEO
{Preluat de pe blog Savatie Bastovoi}

Isabela Vasiliu-Scraba spunea...

V-ati gandit ca CENTRUL DE MARTIROLOGIE de la Rapa Robilor va prezenta Holocaustul ca in SUA unde pe seama romanilor e pus antisemitismul administratiei unguresti din Jumatatea de Ardeal oferita de Hitler maghiarilor?