duminică, 16 martie 2014

ARE NEVOIE UNIUNEA EUROPEANĂ DE UN RĂZBOI CU RUSIA PENTRU A SE SALVA DE LA COLAPSUL POLITIC ȘI ECONOMIC?

Pentru a încerca să descifrăm culisele crizei din Ucraina, vă propunem un text publicat de Vocea Rusiei care poartă semnătura lui Aleksandr Dughin, un politolog rus, lider al Partidului Eurasiatic care pledează pentru formarea unui suprastat eurasiatic, oponent viabil al hegemoniei americane. Este un studiu care, în ciuda orientării net antioccidentale, merită citit și analizat – mai ales pentru a înțelege mai bine pericolele din jurul României.
Pe de o parte, profesorul Dughin accentuează, pe bună dreptate, punctele nevralgice ale structurilor politice și economice ale Uniunii europene (individualism, eurocentrism, globalism etc.); pe de altă parte, referitor la criza din Ucraina, enunță un punct de vedere aproape de necrezut: Uniunea europeană are nevoie de un război cu Rusia pentru a se salva de colapsul iminent. Chiar dacă nu știm ce ne va aduce ziua de mâine (de exemplu, ce consecințe ar avea asupra granițelor noastre o altă Uniune, Euroasiatică?), pentru România lucrurile sunt neschimbate: ne aflăm la intersecția sferelor de influență politică, iar viitorul nostru va depinde, ca de atâtea ori în istorie, de înțelepciunea și credința conducătorilor noștri politici. (F.I., ActiveNews)




Războiul împotriva Rusiei în dimensiunea sa ideologică
Viitorul război ca şi concept

Războiul împotriva Rusiei este acum cea mai discutată alternativă în Occident. Este deocamdată sugestie şi posibilitate. Se poate transforma în realitate în funcţie de deciziile luate de toate părţile implicate în conflictul ucrainean: Moscova, Washington, Kiev, Bruxelles.
Nu vreau să discut aici toate aspectele şi teoria acestui conflict. Propun în schimb analiza profundelor sale rădăcini ideologice. Viziunea pe care o am în legătură cu principalele evenimente se bazează pe A Patra Teorie Politică, ale cărei principii le-am descris în cartea mea cu acelaşi titlu, apărută în limba engleză la Editura Arktos, acum câţiva ani.
Prin urmare, nu voi studia războiul Occidentului cu Rusia evaluându-i riscurile, pericolele, problematica, costurile sau consecinţele, ci sensul ideologic al acestuia la scară globală. Voi analiza sensul unui astfel de război şi nu războiul-însuşi (real sau virtual). Citește continuarea aici

sursa: ActiveNews.ro 

Un comentariu:

Ioana Gînju spunea...

..si uniunea sovietica nu mai vine! dar unii o mai asteapta,o oreste uniunea economica rusa, o promoveaza, o idealizeaza si nu vrea sa-i numere mortii. macar pe ai rusilor, daca nu pe ai altora.