joi, 20 martie 2014

ACTIVE NEWS: Biserica Ortodoxă a Greciei a CONDAMNAT din nou MASONERIA. BOR a făcut-o în 1937

Să le spună cineva masonilor (cu dragoste) că nu au dreptul la înmormântare creștinească. Să le spună cineva și preoților ortodocși că masonii se numără cu sinucigașii - deci nu trebuie să fie înmormântați în tradiția strămoșilor. 
Poate că Sf. Sinod al B.O.R. ar trebui să se adreseze din nou românilor, așa cum a mai facut-o odată în 1937: "Îndemnarea intelectualilor români, care se dovedesc a face parte din loji, să le părăsească. În caz contrar, Frăţia Ortodoxă Română extinsă pe toată ţara va fi îndemnată să izoleze pe cei ce preferă să rămână în loji. Biserica le va refuza la moarte slujba înmormântării, în caz că până atunci nu se căiesc. De asemenea, le va refuza prezenţa ca membri în corporaţiile bisericeşti." (19 martie 1937, adică acum 77 de ani).


Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei a reînnoit condamnarea Masoneriei în şedinţa din 19 martie, informează siteul romfea.gr, citat de ActiveNews.
Astfel, ierarhii Bisericii Greciei au hotărât să trimită o circulară prin care credincioşii să fie asiguraţi că niciun membru al Sinodului sau al clerului ortodox nu a fost sau este membru al Francmasoneriei. De asemenea, Sinodul Bisericii Greciei a reafirmat incompatibilitatea dintre credinţa ortodoxă şi apartenenţa la Masonerie.
Biserica Ortodoxă Română a emis şi ea o condamnare a masoneriei în 1937, hotărâre ce nu a fost revocată niciodată.


(sursa: activenews.ro)


Niciun comentariu: