vineri, 23 ianuarie 2009

PRIMA VICTIMĂ A CAMPANIEI ANTI-GARDASIL


Părintele Tudor Peiu de la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti a permis organizarea unei conferinţe de presă pe tema vaccinării fetiţelor, în demisolul bisericii spitalului. La conferinţă a participat inclusiv prof. dr. Pavel Chirilă. Nu după mult timp i s-a imputat de catre conducerea spitalului permisiunea pe care a dat-o şi s-a trecut la represalii. Fiind angajatul spitalului, au început umilinţele (pe care le-a îndurat creştineşte) şi s-au făcut presiuni - nu explicite - ca să-l determine să plece. Pentru cine nu ştie, prin osârdia sa a fost construită o biserică de o frumuseţe aparte în curtea spitalului, care i-a pus la dispoziţie doar terenul. În biserică a crescut o obşte închegată, care face inclusiv pentru copiii din spital destul de multe. Părintele Tudor Peiu a adus multă lumină în acest spaţiu al durerii. A făcut sute, poate mii de botezuri de urgenţă, în unele cazuri întâmplându-se adevarate miracole. Nu s-a auzit despre ele datorită smereniei acestui om care şi-a făcut din slujirea preoţească unicul scop al vieţii sale.


Ultimile veşti

Părintele Tudor Peiu a fost pus în situaţia de a-şi alege o altă parohie. Este mutat disciplinar în contul campaniei împotriva vaccinului Gardasil; se susţine că este "promovat", dat fiind că şi-a făcut datoria cu cinste la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu. Vedeţi bine cât cinism... În fapt, campania împotriva vaccinării a deranjat o afacere de zeci de milioane de euro. Pe ei nu-i interesează că acest vaccin poate distruge vieţile fetiţelor noastre; aici este vorba de cifre. Iar când cifrele vorbesc, vieţile oamenilor nu mai conteaza. Ei practică ura şi dispreţul pentru persoana umană; noi trebuie să devenim doar numere înglobate în cipuri, bucăţi dintr-un puzzle pe care îl compun şi îl desfac după interese sau după toane. Cine nu se supune, este pedepsit. Nu-i interesează că o comunitate îşi pierde păstorul şi că există riscul risipirii ei. Nu au decât un gând: să se răzbune, căci aceasta este religia lor. Ca să îşi atingă scopul, folosesc cele mai perfide mijloace. Astăzi direcţiunea spitalului i-a transmis că nu îi dă voie să facă botezul de urgenţă pe care o mamă disperată îl rugase să-l facă bebeluşului aflat la terapie intensivă. Părintele şi-a asumat riscul şi nu a cedat acestei interdicţii neomeneşti. Botezul a fost făcut.

Prima victimă a acestei campanii este un preot. Dumnezeu a lasat să fie ales pe cel mai curat dintre noi.


(Informaţiile sunt preluate de pe grupul de discuţii PROVITA)



UPDATE, 27 ianuarie: Părintele Tudor Peiu rămâne preot misionar la Spitalul Grigore Alexandrescu. Slava Domnului!

IULIAN CAPSALI
: Vă mulţumim tuturor celor care aţi fost alături de noi, cu gândul, cu fapta şi mai ales cu rugăciunea. În Permanenţa (sedinţa săptămânală) Arhiepiscopiei de astăzi, părintele Tudor Peiu s-a bucurat de sprijinul P.S. Varsanufie, iar P.F. Patriarh Daniel, văzând dragostea şi râvna care îl înconjoară pe părinte, a hotărât ca acesta să rămână în mijlocul bisericii (comunităţii) cuvioşiei sale. A fost susţinut prin memorii de comunitate, la care s-au adaugat imediat şi cele ale medicilor spitalului (nota bene, acestia nu ştiau de acest razboi perfid al directorului Coriolan Ulmeanu), precum şi direct de alte persoane influente care îl cunosc şi ştiu sacrificiile şi lucrarea acestuia.
Vouă tuturor, mica noastră comunitate vă mulţumeşte din suflet. A fost împiedicată o samavolnicie care ar fi perturbat grav starea duhovnicească a bisericii şi a celor care se bucură de asistenţa spirituală a părintelui Tudor Peiu şi de sprijinul comunităţii noastre - copiii bolnavi, părinţii şi medicii Spitalului "Grigore Alexandrescu". A fost o mare încercare căreia a trebuit să-i facem faţă. Dar voia lui Dumnezeu a fost mai puternică decât dorinţa de răzbunare a unei persoane. Dragostea a învins ura. Adevărul nu a putut, de această dată, să fie oprit.
Vă aşteptăm în această Duminică, la Sf. Liturghie, să ne bucurăm împreună de lucrarea Sfintei Treimi, Hramul bisericii noastre împreună cu acela al Sfinţilor Martiri Brâncoveni.
Dumnezeu să vă dea bucuria pe care o simţim noi toţi acum, la ceas de izbândă. Ştim că cel viclean nu o să-şi oprească uneltirile, dar acestea sunt permise de Dumnezeu pentru întărirea noastră.
Fie numele Domnului binecuvântat, de acum şi până în veac!

13 comentarii:

Anonim spunea...

Marti, 27 ianuarie, a.c. se va lua o decizie finala la nivel de Arhiepiscopie a Bucurestilor in legatura cu Parintele Tudor Peiu. Pentru ca directorul spitalului este intratabil, s-a luat hotararea ca preotului sa-i fie data alta parohie. Munca de atatia ani lasata la indemana unui director atroce, razbunator si pervers (vezi episodul copilului nebotezat, aflat pe moarte). O comunitate care se va risipi daca i se va lua pastorul.
Cred ca in locul mutarii parintelui, ar fi mult mai normala demiterea acestui director al carui singur merit este acela ca are accese din ce in ce mai dese de autoritarism cu cei care nu merita acestea. In schimb, in spitalul lui se opereaza alti copii decat cei care necesita interventia, medicii violeaza minore care se arunca pe fereastra si alte asemenea orori. In ce tara traim?

Anonim spunea...

Pe ce va bazati cand vorbiti de fetite violate, operatii dubioase etc? Va intreb deoarece sunt tatal a 2 copii si nu de putine ori am trecut pragul acestui spital?

Anonim spunea...

Va inteleg suspiciunea. Va rog sa cititi si sa va lamuriti, totul se petrece sub conducerea directorului Coriolan Ulmeanu. Poate ca noul ministru o sa traga concluziile necesare. Asta daca masonii din Clubul Rotary nu o sa-l mai tina in brate pe acest impostor.


http://www.romedic.ro/stiri-medicale/Stiri_generale_0341/Colegiul_Medicilor,_sesizat_in_cazul_copilului_operat_din_greseala_06447.

http://www.ziua.ro/display.php?id=236351&data=2008-04-19

http://www.mediafax.ro/social/un-copil-a-fost-operat-de-apendicita-din-greseala.html?1688;2565344

http://stiri.rol.ro/content/view/34590/2/

http://74.125.77.132/search?q=cache:Jb118pmaxa0J:www.romanialibera.ro/a87457/si-a-aruncat-pacienta-de-la-etajul-sase.html+Doctorul+Razvan+Tranca,+in+varsta+de+45+de+ani,+chirurg+la+Spitalul+de+copii+%22Grigore+Alexandrescu%22&hl=ro&ct=clnk&cd=10&gl=ro&lr=lang_ro&client=firefox-a

http://www.ziua.net/mail.php?id=216115&data=2007-02-17

http://2008.informatia.ro/Anca_Boagiu_Coriolan_Ulmeanu_trebuie_sa_plece_de_la_spitalul_Grigore_Alexandrescu-243638

Anonim spunea...

Ma ingrozeste ce citesc si nu ma mai mira nimic in aceasta tara unde domneste puterea banului,nu al bunului simt si al credintei.
Sper ca noul ministru sa ia atitudine cum a facut recent cind a demis medici vinovati de moartea unui batrin care nu a fost primit intrun spital de urgenta.
Avem speranta si credinta.
Parintele a procedat foarte bine ca a lasat sa fie informata lumea corect de vaccinarea fetitelor cu acel vaccin cumparat din interesul fetitelor care il vor primi(CEL PUTIN INCA NU SE CUNOSC SUFICIENTE DATE DESPRE ACEST VACCIN).Desi nu am o fetita am semnat si eu o petitie in care indemnam mamele la prudenta.
Suntem alaturi de Parintele Tudor Peiu,cu gindul si speram in timpuri mai drepte,mai bune,macar pentru copii nostri.

Anonim spunea...

CELE MAI MARI ABUZURI SI BARBARII LE COMIT AICI DOCTORITIELE CARE VIOLEAZA BEBELUSII-BAIETI SILUINDU-I CU DEFLORARI FORTATE,RUPREA FRENULUI SI BRUSCAREA PREPUTULUI PENTRU PRIN AZUZ SEXUAL LA DECALOTARE PENTRU A TRECE APOI LA CIRCUMCIZIA COPIILOR PE CARE O PRACTICA DIABOLIC.ESTE UNA CARE "GUSTA"PLACEREA SEXUALA SADICA A TAIERII PREPUTZURILOR.O CHEAMA LAURA TOPOR.NUMERE PREDESRINAT PENTRU TAIEREA PUTELOR BAIETILOR IN NUMELE COMISIONAELOR PRIMITE DE LA SUSTINATORII CIRCUMCIZIEI EVREIESTI PE CARE VOR S-O IMPUNA SI IN ROMANIA.CUM VA EXPLICATI CA NUMAI ANUL TRECUT IN SPITALELE DIN ROMANIA AU FOST TAIATI AIUREA SI LE-AU FOST MUTILATE PUTZELE LA PESTE 10000 DE BAIETASI CU VARSTE INTE 0 SI 16 ANI?PRETEXTUL DUPA CARE SE ASCUND ACESTE MUTILARI SEXUALE ESTE NUMIT FIMOZA,A CAREI CAZUISTICA ARE DESIGUR ALTE REMEDII, NECHIRURGICALE.

Anonim spunea...

IL CUNOSC DE CEVA TIMP PE ACEST PARINTE. DACA INTR-ADEVAR AR BTREBUI CA CINEVA SA INVETE DE LA ACEST OM AM FI NOI CEILALTI.LASATI VORBEELE IN VANT SI AJUTATI-L! TIMPUL VORBELOR A CAM TRECUT ...

Anonim spunea...

Cel mai interesant este ca nimeni, dar nimeni nu isi pune problema de ce indivizii aceia cu parodia lor de conferinta de presa nu si-au gasit alt loc. Au abuzat de blindetea si mila parintelui si acum nu fac nimic. Macar sa vina public sa isi ceara scuze pentru necazul creat intregii comunitati de la Grigore Alexandrescu!

Anonim spunea...

Iata si (a)micii intelepti, care dau sfaturi de pe margine intre doua seminte. Parohia a sprijinit in totalitate acest demers impotriva Gardasil. Nu a fost nici o fractura intre ea si preot. Iar parintele nu se lasa "abuzat" asa, din ignoranta. A fost o lupta din care stia de la inceput ca pot sa fie si repercursiuni, ca doar nu o sa stea toata lumea ca voi, inteleptii calduti si rumeni pe margine, sa vada care o sa fie deznodamantul! Indiferent ce o sa se hotarasca astazi, toti membrii parohiei il vor urma acolo unde voia lui Dumnezeu o sa-l poarte.

Cat priveste "parodia de conferinta", poate ca dupa atatea seminte o bere o sa faca bine la intestinul ce face legatura cu inteligenta. Sa nu fie prea rece, ca ingheata de tot...Cum adica, ce?

Anonim spunea...

Aici cred ca e vorba despre razboiul dintre ortodoxul adevarat si dusmanii lui Hristos indiferent sub ce forma apar acestia: doctori, preoti, sau oameni simpli. Iar ortodox inseamna "al lui Hristos". Sunt alaturi de duhovnicul meu Parintele Peiu Tudor! Robert Iulian

Anonim spunea...

Parintele Peiu este un model de om si de Preot!
Nu stiu si nu inteleg ce i s-a reprosat; poate faptul ca are o constiinta vie? poate faptul ca a slujit pentru cei mai necajiti dintre noi? Poate faptul ca a spus adevarul? Sau ca nu a ascultat de un "stapin"(vechil) lumesc si si-a facut datoria sa, de a boteza pruncul ...
Oricum, noi, crestinii , trebuie sa fim treji si uniti in aceste timpuri in care minciuna si "parintele" ei umbla sa vada pe cine poate sa apuce....
Am fost si eu sa vad biserica zidita de parintele Peiu si de credinciosi, la spitalul de copii; frumoasa, curata, romaneasca, induisatoare; de afara ti se poate parea mica, dar daca intri ai impresia ca intri intr-o catedrala minunata.Pe usa bisericii se afla si un program administrativ , semnat de catre cineva cu atributiuni economice ( !?!) care reglementeaza orele la care parintele poate sa se afle in biserica...e bizar! sa stabiesti un orar pentru un preot ...M-am bucurat ca, cel putin, are voie sa vina Dumnica sa tina slujba!

Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

Anonim spunea...

buna ziua

Anonim spunea...

We are a gaggle of volunteers and starting a brand new scheme in our community.
Your site offered us with valuable info to work on. You have performed an impressive task and
our whole community will likely be thankful to
you.

Feel free to surf to my web-site Bubble Butt Video ()

Anonim spunea...

I am actually thankful to the owner of this site who has shared this fantastic article at at this time.


Here is my site Suggested Site