vineri, 19 decembrie 2008

"PRESA ORTODOXĂ" - REVISTĂ DE ATITUDINE ŞI INFORMARE.

Să fie într-un ceas bun! Doamne ajuta!
R.

Ce este şi ce vrea “Presa Ortodoxă”?
Presa Ortodoxă îşi propune să treacă realitatea în care credinciosul zilelor noastre trăieşte zi de zi prin filtrul perspectivei Adevărului, al ortodoxiei.
Considerăm că în aceste timpuri este în joc, după cum scria Mircea Vulcănescu în 1935, într-un text publicat în numărul pilot al revistei, nu doar existenţa unui stat, sau a unor valori, a neamului etc. ci se joacă însăşi condiţia omului, firea sa profundă, chipul şi asemănarea cu Dumnezeu.
Presa Ortodoxă, aşadar, îşi propune să abordeze realitatea imediată dintr-un punct de vedere ortodox. Se întâmplă atâtea în timpurile noastre, se vorbeşte de crize mondiale, de sisteme politice continentale (UE), de legi restrictive faţă de libertatea de exprimare sau de sisteme de control ce par a suprima libertăţile civile, se aud zvonuri de războaie şi câte şi mai câte. Ce să facă creştinul în faţa atâtor evenimente? Să le ignore? Sau să se lase dus (şi manipulat) de ritmul ameţitor al mediilor de informare care tratează realitatea în mod interesat?
Credem că “tactica struţului”, anume, de a eluda realitatea prin tot felul de subterfugii şi pretexte, este deosebit de păguboasă şi poate duce chiar la pierderea vieţii duhovniceşti. Şi ne aducem aminte de Cuvântul cel Veşnic: Cine va căuta să-şi scape sufletul, îl va pierde; iar cine îl va pierde, acela îl va dobândi. (Luca 17, 33). În schimb, găsim puterea de a privi realitatea aşa acum este, oricât de întunecată, neaplicându-i farduri, nu în noi înşine sau în priceperea noastră, ci în Dumnezeu, Izbăvitorul nostru.
Presa Ortodoxă este o revistă de informare şi atitudine cu apariţie bilunară.
Revista se adresează publicului creştin şi nu numai, având o abordare largă şi deschisă asupra realităţilor contemporane.


Îndemn la împreună-lucrare!
Presa Ortodoxă este o iniţiativă a oamenilor din Biserică pentru Biserică.
Publicaţia are un caracter misionar, bazându-se pe dorinţa credincioşilor de a participa la această lucrare a cuvântului.
Lansăm invitaţia tuturor celor care au darul sau fac jertfa transmiterii cuvântului care zideşte.
De altfel, avem încredinţarea, tot mai mult, că rezistenţa noastră, a credincioşilor, poate avea o şansă în faţa acestui tăvălug al lumii doar în măsura în care reuşim să avem legături vii, personale, comunitare şi autonome faţă de tot ce înseamnă structurile oficiale existente.

Ce publică Presa Ortodoxă?
Conţinutul publicaţiei este dinamic şi flexibil, având însă câteva direcţii constante ce vor fi aprofundate în fiecare număr.
Direcţiile de aprofundare din Presa Ortodoxă sunt:
• evenimentele şi tendinţele actuale din Biserică.
• evoluţiile majore din economia şi politica globală
• legislaţiile şi valorile anti-creştine promovate de diferite sisteme de putere
• ingineria socială, controlul populaţiei, politicile de planificare şi educaţie sexuală
• şcoala, educaţia copiilor, familia contemporană, psiho-pedagogie etc.
• sănătatea omului contemporan: cauzele bolilor, experimentele medicale, “mitologii” şi falsuri promovate drept ştiinţă, etc.

Cuprinsul numărului semnal din “Presa Ortodoxă”
- Întâmpinare către cititor
- Editorial
- Fericitul Martir Mircea Vulcănescu. Gânduri de Crăciun – articol care reuneşte câteva rânduri de o mare simţire creştinească dar şi de o nelinişte cutremurătoare faţă de direcţia în care merge lumea, în ajunul unui Crăciun al timpului nostru.
- Cum pregăteşte CERN-ul Apocalipsa – O analiză care dă în vileag rădăcinile gnostice şi, de altfel, demne de literatura S.F. de duzină ce stă la baza „experimentului de la Geneva”, experiment ce îşi propune să găsească nimic mai puţin decât „particula lui Dumnezeu”.
- Instituţionalizarea reeducării românilor prin I.C.R. – Experimentul Piteşti folosea, pe lângă violenţa fizică şi groaznice torturi morale, prin înscenarea unor blasfemii şocante cu deţinuţii ca „actori” sau „spectatori”. La 18 ani de la strigătul „Vom muri şi vom fi liberi”, un Institut care se pretinde reprezentativ pentru cultura română propagă, pe bani publici, coşmarurile hulitoare ale torţionarilor din Piteşti, acum în formă de „artă”...
- Iuda sau despre omul european ateu – Figura lui Iuda spânzurat şi asumat de unul din „artiştii” expoziţiilor blasfematoare propagate de ICR este o figură întoarsă pe dos a martiriului şi jertfei. Este „jertfa” satanei... Articolul tratează bolnava identificare cu Iuda a „omului european”.
- Hristos încă mai are răbdare cu noi – Un text din Proloage care ne dă înţelegerea îndelungii răbdări a lui Hristos.
- Criza ca pretext pentru o guvernare mondială – Ce se ascunde în spatele planurilor de „reconstrucţie” financiară şi la ce ne putem aştepta de la această mult-discutată criză mondială? O analiză lucidă şi succintă a câtorva mecanisme şi direcţii decriptate din evenimentele şi declaraţiile liderilor politici „mondiali”.
- Parlamentul European şi Turnul Babel – Un fragment antologic din scrierile Sf. Nicolae Velimirovici, profetic în descrierea amalgamului „demn” de Turnul Babel al construcţiilor şi sistemelor europene.
- Obama - repetiţie pentru liderul mondial ce va veni – Barack Obama nu este doar încă un preşedinte american. Reacţiile unor comentatori, declaraţiile unor lideri politici, isteria populară creată în jurul personajului, anunţă ca Obama este parte a unei repetiţii scenice de mare amploare pentru pregătirea apariţiei unui lider mondial.
- Cauzele cancerului – O analiză obiectivă şi introductivă pentru o temă ce va fi constant abordată în revista P.O.: cauzele cancerului şi a altor boli care fac ravagii în zilele noastre.
- Dragostea doamnei Albright (sau despre cum se sterilizează poporul român) – Campania cu vaccinul controversat Gardasil a fost impusă de autorităţile române în urma unui lobby efectuat la cel mai înalt nivel. Articolul descrie implicaţiile mai puţin cunoscute ale campaniei de vaccinări în masă.
- De ce nu putem crede în Gardasil - O analiză detaliată a efectelor adverse, ţinute la „secret” de autorităţile de stat.
- Despre români şi România cu p. Dionisie duhovnicul - Părintele Dionisie de la Colciu priveşte îndurerat, de la înălţimea Sfântului Munte Athos, zbaterea neamului său în ghearele stăpânitorului acestei lumi...
- Actualitatea religioasă - Dintre subiectele atinse enumerăm: interviul acordat de mitr. Nicolae Corneanu publicaţiei italiene Il Regno; moartea patriarhului Alexie al Rusiei şi mizele alegerii noului patriarh ş.am.d.
- Actualitatea laică - Dintre subiectele abordate: ultimele evoluţii înregistrate în campania de vaccinare cu Gardasil; cum se pregăteşte, la nivel internaţional, o legislaţie care promovează eutanasia ş.a.m.d.

Cine editează "Presa Ortodoxă"?
Revista este editată de Asociaţia Pentru Apărarea Familiei şi Copilului, cu sprijinul următoarelor asociaţii::
- Asociaţia “PRO VITA pentru născuţi şi nenăscuţi”
- Asociaţia Logos
- Şcoala Brâncovenească
- Asociaţia Ortodoxă Prologos
- Asociaţia Prietenii Muntelui Athos
- Asociaţia Brâncoveanu
- Asociaţia Arsenie Boca
- Asociaţia Metamorfosis
- Asociaţia Filantropică Medicală Christiana
- Asociaţia Dascălilor din România
- Predania


Grupul redacţional
Redactor şef: Mihai Cristea
Redactori: Ioan Bucur, Petru Molodeţ-Jitea
Reporter: Mircea Constantinescu
Layout & DTP: Radu Hagiu


Contact
Dacă doriţi să colaboraţi la Presa Ortodoxă, puteţi contacta grupul redacţional la adresele de e-mail: presa.ortodoxa@gmail.com, presa.ortodoxa@yahoo.com
Abonamente: Presa Ortodoxă oferă, pentru cei care se abonează începând cu primul număr al revistei din ianuarie 2009, posibilitatea unui abonament de 40 RON pentru următoarele 12 numere ale revistei. Pentru abonare, trebuie să trimiteţi un e-mail la presa.ortodoxa@gmail.com, cu subiectul pentru abonare, în cadrul căruia să scrieţi clar adresa şi codul poştal. Plata se face ramburs, începând cu primul număr ce vă va fi livrat.
Reiterăm invitaţia la împreună-lucrare pentru toţi cei care vor să colaboreze cu Presa Ortodoxă, fie ca autori de articole cât şi ca „distribuitori” ai publicaţiei în cadrul comunităţilor.

2 comentarii:

Anonim spunea...

OMG!trebuie sa cumpar cartea asta!!:X.chiar cautam o carte de acest gen.multumeeesc

Anonim spunea...

Anuntul pe care il fac este foarte IMPORTANT; ieri am aflat din presa si astazi am inteles ca s-a "zvonit" si la radio ca s-au furat ARME dintr-un depozit din Romania. In cadrul anuntului se spunea ca deja lipseste si o cantitate importanta de munitie de diferite tipuri. Acest anunt nu este deloc intamplator in contextul in care ne aflam. Stim cu totii ca in America cand a fost vorba sa se instaureze un regim de control foarte bine pus la punct s-a invocat atentatul de pe 11 septembrie. Acum la noi, oamenii tocmai incep sa se trezeasca si sa vada cine ii conduce atat din punct de vedere politic, cat si religios. Si aceasta "disparitie" a unei cantitati importante de arme este sigur in legatura cu eventualele "masuri de securitate" care deja au fost luate: s-a declarat alerta de GRADUL I. Trebuie sa intelegem ca aceste miscari diversioniste, menite sa "imprastie" atentia oamenilor si s-o distraga de la adevarata problema a MICRO-CIPURILOR, vor fi cu siguranta in crestere, pentru a slabi forta de reactie si pentru a o imprastia in diferite zone de interes. Totodata, trebuie sa intelegem faptul ca MASONERIA se afla la baza acestor actiuni VICLENE prin care poporul ROMAN este inselat pas cu pas prin tot felul de "masuri" adoptate, gen "instaurarea gripei aviare", introducerea prin decret parlamentar(!) a sarii iodate in alimentatia romanului, fie ca vrea, fie ca nu vrea, inocularea vaccinurilor ucigase la fetitele din Romania etc. Cum se explica faptul ca au disparut atatea arme in contextul in care pana si in unele universitati din Romania si in unele camine studentesti s-au instalat CAMERE de LUAT VEDERI??? Cu atat mai mult, intr-un depozit de armament, trebuia sa fie asigurata o SECURITATE MAXIMA... Lupta trebuie sa fie, cel putin din partea noastra, a ROMANILOR CRESTINI ORTODOCSI, PE FATA, caci se pare ca guvernul Romaniei, parlamentul, mass-media si Patriarhia lupta VICLEAN. Pai cum se poate ca in cazul "gripei aviare" sa vuiasca efectiv de zeci de ori pe zi radiourile si TV.-ul si in cazul MULT mai GRAV al MICRO-CIPURILOR sa asistam la o PENIBILA TACERE, prin care, de fapt, avem deja un RASPUNS: ca majoritatea celor care sunt "in fruntea" ROMANIEI, fie ca este vorba despre politica, fie ca este vorba despre religie, sunt deja "vanduti" banului si intereselor de o cu totul alta natura, fata de interesele DUMNEZEIRII de a SALVA ce se mai poate salva in ROMANIA.

Concluzia este ca cea care trebuie cu adevarat DESFIINTATA in primul rand este MASONERIA din ROMANIA. Pentru aceasta trebuie sa fie instaurata o CAMPANIE de STRANGERE de SEMNATURI in fiecare oras din TARA. Fara acest pas foarte important va fi foarte greu, ca sa nu spun, aproape imposibil, sa luptam cu oameni care sunt pozitionati peste tot in posturi cheie in mai toate functiile de conducere din Romania: sanatate, cultura, alimentatie, agricultura etc.


Inchei aici acest mesaj si va rog frumos, daca sunteti de buna credinta, sa-l faceti cat se poate de cunoscut, fie in aceasta forma originala, fie intr-o forma potrivita, dupa cum considerati de cuviinta.