miercuri, 15 octombrie 2008

N.U.P. pentru Ion Iliescu în dosarul mineriadei din 1990

Piaţa Universităţii, ieri

Iată reacţia lui Florin Budescu , scrisă cu scârbă şi cu dezaprobare (după cum mărturiseşte) la decizia privind N.U.P. pentru fostul preşedinte al României în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Despre-ion-ilici-iliescu-sau-cum-sa-palpezi-cu-pernutele-degetelor-oroarea-carpatilor

Cu toate că nu subscriu întrutotul opiniilor sale (mă refer aici în special la Marian Munteanu, Liga Studenţilor, M.P.R. etc. - la începutul anilor `90, în timp ce Florin era şeful Ligii Studenţilor din Galaţi, eu conduceam Departamentul Civic al L.S. din Universitatea Bucureşti), pamfletul dă răspunsuri, incomode, la unele dintre întrebările fundamentale referitoare la mişcările sociale de după 1989. Este o pagină (dureroasă) de istorie necenzurată a României post decembriste: "Zeci, sute, mii de canalii din întreaga ţară înţeleg acum că este posibil să ucizi, să furi, să înşeli şi să nu ţi se întâmple nimic pentru tot restul vieţii tale. Să-ţi vezi de crime şi hoţii liniştit tot restul vieţii tale, ca şi urmaşii tăi, în vecii vecilor. Aceste canalii oricum gandeau astfel. NUP-ul care a fost dat lui Ion Iliescu, această oroare vie a Alpilor Estici, le dă un nou impuls să facă nenorociri şi mai mari, să mafiotizeze şi mai abitir ţara aceasta nenorocită".

P.S. În acelaşi context: despre Petre Roman, prim-ministru atunci, se mai aude ceva?

3 comentarii:

Florin Budescu spunea...

Multumesc, Rafael, pentru faptul ca ma citezi. As fi curios si pe ce telefon raspunzi (:))), dar asta este o alta poveste.
Reactia ta este un exemplu de toleranta a ideilor cu care nu esti de acord.
As vrea sa fiu foarte explicit, pentru cine nu ma cunoste cat tine: nu am nimic cu gandirea legionara de tip Corneliu Zelea-Codreanu, cu toate ca nu sunt de acord cu viziunea lor asupra lumii, pentru ca sunt un adept al gandirii liberale.
Legionarii au fost niste patrioti, spre deosebire de comunisti, care nu numai ca au fost niste infractori, dar au fost si tradatori de tara.
Am insa dezaprobare fata de excesele perioadei Horia Sima a Miscarii Legionare.
Pe cat de frumoasa este viziunea filosofica a unor mari ganditori romani, pe atat de dezastruoasa este ultima consecinta practica, marca Sima, a transformarii filosofiei in doctrina politica.
Cat despre Ion Iliescu si ai lui, asa cum am mai spus: am numai dispret si dezgust. Unul suveran si irepresibil, pe care mi-l voi exprima fatis intotdeauna.

Florin Budescu spunea...

addenda Trebuie sa recunosc ca exista posibilitatea sa fiu subiectiv sau sa fi fost dezinformat, in ce-l priveste pe Marian Munteanu, MpR sau LSUB.
De ce spun asta? In general, pentru ca nu avem repe clar fixate si totul este extrem de relativ, exista posibilitatea sa ai o parere complet gresita despre un ins.
Din momentul in care acest ins ajunge persoana publica, toata lumea afirma tot felul de lucruri contradictorii despre el, pe toata scara de aberatii posibile.
In aceste conditii, tot ce poti face este sa incerci sa-ti formezi o parere cat mai aproape de adevar. Uneori gresesti, alteori nu.
Aceasta este parerea mea despre partea aceea a lucrurilor, Rafael. Poate ca gresesc si nu am nici o problema sa admit asta.

Anonim spunea...

doresc doar sa semnalez ceva. nu cunosc ce ”hram” poarta cei de la editura Vremea, dar azi, cautand niste carti intr-o librarie, am gasit urmatorul titlu: ”Nesfarsita Lumina. Profetul Mohamed”. am inceput s-o spicuiesc, pentru ca sunt de multa vreme curios asupra argumentelor istorice si teologice ale islamului. mi-ar placea sa pot discuta cu cineva asupra traducerilor, pentru ca se aduc drept dovezi ale Profetului fragmente din Tora, Psalmi si Evanghelii. acelasi fragment suna intr-un fel la evrei, in altul la noi si cu totul altfel la musulmani. ar fi foarte utila o edificare si o deconspirare a imposturii islamice. dar sa revin la ce doream sa semnalez: aceasta carte, de propaganda, mai mult decat de interes istoric sau cultural (cel putin din cat am spicuit eu, fiind foarte slabuta in argumentari), se vinde la un pret ”numai bun” tuturor, sa nu care cumva sa raman inaccesibila vreunui roman toata mistificarea si impostura islamica - 8,99RON (editie 2008!!!). pentru comparatie am luat o alta carte a editurii Vremea: ”Live” (Delia Budeanu), 2008, 27RON. inca un amanunt: prima carte, la 8,99RON, are 352pagini, iar a doua doar 256pagini. prima e de interes istoric, cultural, religios, pe cand a doua e destinata doar placerii lecturii, mergand aproape de esenta tabloidelor, ca sa ma exprim asa (doamna, o celebra si distinsa prezentatoare, ramanand totusi in zona de interes cotidian-media).
ce parere aveti? sunt eu paranoic, sau miroase a subventionare explicita (diferenta de pret e enorma, avand in vedere finalitatea lecturii) in zona islamului?

http://www.edituravremea.ro/oferta_noastra.php

intrati si aici, daca imi impartasiti paranoi:

http://chrisalida.wordpress.com/2008/09/06/ue-sprijina-islamizarea-europei/