miercuri, 8 octombrie 2008

DESPRE CRIZA SISTEMULUI BANCAR



Iată două adrese la care s-ar putea găsi lămuriri suplimentare referitoare la criza sistemului bancar din Apus.
Le-am primit de la un prieten, interesat la rându-i să afle mai multe :).
Cu alte cuvinte, sunt texte ajutătoare - nu ştiu dacă sunt şi folositoare!

http://www.webofdebt.com/articles/its_the_derivatives.php

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=8974

Înainte de acestea, punctul de vedere al confratelui Florin Budescu:
http://budesh.blogspot.com/2008/10/criza-americana-si-efectele-ei-in.html

Opinii?

6 comentarii:

Anonim spunea...

http://ro.wordpress.com/tag/criza-financiara

la acest link - o multime de alte link-uri utile.

in 2009 se implineste o data rotunda de la Marea Criza din 1929. La inceputul acestei veri am citit interesanta cartulie a dlui Soros - o recomand desi este scrisa si tradusa execrabil - despre sfarsitul lumii (financiare) asa cum o cunosteam noi pana acum.
"Noua paradigma a pietelor financiare" se intituleaza brosura profetica a lu' nea Soros.
Pe scurt nea asta ne anunta ce se va intampla dupa ce ne vor face el si-ai lui ce stiu ei mai bine sa faca - sa speculeze pe gol, sa shuteasca economiile oamenilor si sa se simta bine anuntandu-i (din timp totusi) cum vor ramane pe drumuri.
Este semnificativ si important de stiut ca directorii bancilor si fondurilor de investitii care au cazut rasunator s-au carat din ruinele acestor institutii cu saci de bani, acordandu-si prime gigantice, de peste cincizeci (50) de milioane de dolari. Ba chiar ex-seful Merrill Lynch a plecat cu o prima de 200 de milioane de lire sterline. Cateva zeci de persoane si-au tras cateva miliarde, in timp ce cateva milioane de americani si nu numai au ramas cu praful de pe toba. Alte milioane de americani vor plati din buzunarul lor paguba de 700 de miliarde de dolari.
Daca va aduceti aminte semnalul marii Crize de acum s-a dat in luna ianuarie a acestui an, cand marele scandal de la Societe Generale a izbucnit la nivel mondial.
Un singur gugustiuc, un tanar perciunat pe nume Kerviel, a ras aproape 5 miliarde de euro. Unde s-au dus banii, cum i-a shutit smecherasul de unul singur, nici pana astazi nu s-a aflat, cel putin la nivel public.
Increderea in sistemul bancar, intr-o societate de prestigiu s-a zguduit serios. Suma fabuloasa a jafului si pierderea enorma a dat peste cap Societe Generale dar si alte banci au avut de suferit deoarece au scazut lichiditatile din pricina reticentelor firesti ale oamenilor in a mai depune. In lant mecanismul s-a extins. Bancile la randul lor au devenit mai reticente in acordarea imprumuturilor, micsorand piata. Dupa doua luni de la Marele Jaf al lui Kerviel, o vedeta de pe Wall Stree, banca Bear Stearns cade direct in nas si e cumparata pe nimic de "salvatoarea" banca J.P. Morgan, care a platit de zece ori mai putin decat pretul de piata al bancii Bear Stearns. Banca Stearns s-a prabusit in doar cateva zile, mai exact intre un week-end si o zi de marti, cativa investitori importanti retragand brusc si cu tam tam de presa sume mari din capitalul de peste 18 miliarde de dolari ai bancii. Capital serios si bine consolidat. S-a afirmat ulterior ca speculatori misteriosi au manipulat presa (canalul CNBC, in principal) raspandind zvonuri false, pentru a antrena obtinerea de castiguri. Intr-adevar, un fost angajat al bancii, un anume Paulson, devenit broker si care a "negociat" preluarea in favoarea J.P. Morgan a obtinut un comision de trei (3) miliarde de dolari. Nu s-a putut proba legatura sa cu campania de zvonuri care a dus la prabusirea bancii in doar cinci zile.
Mai vreti sa continuam povestea asta?...mai bine cititi cu atentie brosurica lui Soros. pe langa o multime de panseuri pseudo-filosofice, individu' da de inteles si cam la ce nivel s-au gandit dansii sa reformeze intreg globu'. daca vedem ca de luna asta America, bastionul capitalismului a devenit tara socialista, ca au loc la scara mondiala nationalizari specifice economiei etatizate, ei bine, parafrazandu-l pe Ilici, socialismul cu fata umana si societatea deschisa (speculei) e pe cale sa invinga...

Florin Budescu spunea...

Da, George, da, Rafael, o carte care mi-a cam schimbat impresia despre Soros, il credeam un tip simplu, bun in afaceri, dar are doctrina si gandire economica profunda.
As vrea ca presa sa scrie mai mult astfel si sa lase exclusivitatea asta pe stirea pura, care este daunatoare acum.
Totul este sa ne pastram sangele rece, pentru ca, daca o sa vina ceva, o sa vina si din cauza acestor retrageri de bani panicarde si lipsite de orizont.
Eu cred ca mai mult trebuie sa ne temem de criza pe care o induce, cu perspectiva anul viitor, propriul nostru Guvern. Dar asta este alta poveste...
Si scoate, frate, verificarea asta cu "mmmwmydo", ca nu te scapa de spameri si ii sicaneaza pe multi. Iti triezi comentatorii cum nu iti doresti ;).
Cu prietenie - "acela"

Unknown spunea...

Am scos bifa :). Multumesc.

Razboi intru Cuvant spunea...

Mai repede chiar decat ne asteptam, liderii institutiilor financiare ale lumii emit mesaje despre necesitatea stringenta de a se reconstrui o lume noua. Evident, mesajele contin apeluri de “salvare” si, in acelasi timp, arata cu degetul la vinovatii de serviciu ai crizei financiare care a cuprins lumea si care incepe sa se faca resimtita si la noi. Tapii ispasitori sunt - asa cum o arata aceste materiale video (preluate de pe pagina web a canalului Money Channel) cu guvernatorul Bancii Nationale - lacomii de pe Wall Street, care ar fi incalcat o asa numita “lege a bunului simt” in economie.

Sigur, emotional, astfel de apeluri au impact si creeaza orizontul de asteptare necesar ca statele, de fapt, institutiile mondiale si mondialiste, sa intervina in forta, sa creeze aceasta lume noua de care se vorbeste fatis. In realitate, acest tip de discurs falsifica in intregime realitatea. Iar realitatea este ca nu numai lacomia de pe Wall Street a creat criza actuala, ci, mai ales, insesi bazele actualului sistem financiar si monetar mondial. Un sistem creat si intretinut de exact aceiasi finantisti care acum se fac ca plang de grija omenirii. Au fost glasuri izolate care au aratat ca acest sistem financiar va ajunge, inevitabil, la criza si la colaps. Prin urmare, se stia prea bine ca deznodamantul structural, sistemic, nu poate fi decat acesta de acum - o criza profunda. Problema nu sunt, prin urmare, niscai lacomi de pe Wall Street. Problema sunt cei care au construit actualul sistem mondial, financiar si monetar, si scopul pentru care a fost creat:

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/10/07/mugur-isarescu-despre-inceputul-unei-noi-ordini-mondiale-prin-noua-criza-financiara-mondiala/

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/10/01/criza-mondiala-control-mondial/

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/10/09/a-doua-viziune-a-staretului-antonie-invataturi/:

“Antihristul va apărea ca un izbăvitor de neajunsurile sociale, cu toate că anume în acest scop se vor produce ele. Va avea o putere nemaivăzută această talpă a iadului. Oamenii ce pregătesc venirea lui de pe acum au în mâinile lor bogăţiile de bază ale pământului. Mirajul bunăstării actuale se va spulbera tot atât de repede cum trece apa. Să ne aducem aminte unul dintre antrenamente, o repetiţie care s-a făcut cu oamenii în Uniunea Sovietică - cei care s-au încrezut în bănci au devenit cerşetori în­tr-o singură zi. Au agonisit cu anii, care în contul burţii, care în contul sănătăţii, şi părea că aceasta e pentru o viaţă. Dar s-a dovedit a fi un miraj. Acum va fi mult mai rău. Va avea de suferit întreaga lume. Totul se va petrece prin intermediul instituţiilor bancare, de aceea trebuie avut cât mai puţine contacte cu ele. Acesta e şi zălogul neacceptării codurilor, printre altele. Niciun fel de bănci şi credite, toate astea sunt controlate de aceeaşi mână şi de acelaşi cap. Iar dacă vei controla, vei vedea că mâna nu e mână, ci o labă cu gheare, iar capul nu e simplu cap, ci unul încornorat. Iar în loc de faţă are un bot de fiară cu un rânjet înfricoşător. De ce pe toţi îi deprind acum cu băncile? Îţi iei salariul de la bancă, pensia - de la bancă. Repede vor fi adunaţi toţi în acelaşi staul. Mare mirare vor avea oamenii să afle că şi ultimul bănuţ din portmoneu le este numărat, lucru care, în Occident, deja se întâmplă”. (Staretul Antonie)

ghenadie spunea...

pe de-o parte membrii g7(ciudat nu vi se pare, parca si fiara apocalipsei avea tot 7 capete)si supusii lor loiali sub pretextul unei "crize financiare" vin cu ideea globalizarii(a babilonizarii)iar pe de alta parte liderii religiilor fac acelasi lucru dar pe plan spiritual!Slava lui Dumnezeu ca avem voci duhovnicesti care striga si nu se lasa intimidate,luminandu-ne si pe noi cu privire la aceste planuri necurate!...

ghenadie spunea...

Ca tot s-a vorbit de aceasta globalizare...frate rafael daca tot esti la tvr poate faci un material si mai important decat cel al canonizarii sfintilor martiri!http://ro.altermedia.info/antisistem/ingerul-digital_8718.html !si sa nu imi spui ca este lipsit de importanta...unele idei sunt eronate,dar eu propun sa expui doar esenta,adica pe ingerul dracital!Doamne ajuta!