sâmbătă, 1 noiembrie 2008

83 DE ANI DE LA NAŞTEREA DOCTORULUI OCTAVIAN UDRIŞTE

Călimăneşti, 1972

O smerită aducere aminte celui care a fost iubitul meu tată, doctorul Octavian Udrişte (1 noiembrie 1925 - 13 iunie 1995).
O viaţă jertită aproapelui, un savant ortodox român de care se ştie atât de puţin.
Veşnică să-i fie pomenirea!

http://www.formula-as.ro/2003/588/diverse-13/un-roman-in-lupta-cu-cancerul-4487
(Îi mulţumesc şi pe acestă cale jurnalistului Sorin Preda pentru inspiraţia de a scrie, cu ani în urmă, acest articol care surprinde esenţialul drumului "prin timp" al tatălui meu: doar dăruind poţi dobândi).

16 comentarii:

Anonim spunea...

Ce mare bucurte pentru toti cei care l-au cunoscut si pentru cei care sper sa-l descopere pe nedisparutul om al lui DUMNEZEU doctorul OCTAVIAN UDRISTE. Ai avut o initiativa demna de fiul unui asemenea OM. Sper sa aflati de aici , cei care nu stiti, CUM A CREAT DUMNEZEU LUMEA DIN NIMIC,

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca! Domnule Doctor Octavian rugati-va pentru noi!

emilia corbu spunea...

Sunt oameni nascuti sa faca istorie. Iar semnul lor este acela ca inving timpul si spatiul. Cred ca medicul Octavian Udriste a fost unul dintre ei. Dumnezeu sa il aseze in ceata Dreptilor!

Anonim spunea...

te rog posteaza fragmente din operele marelui om de stiinta pentru a invata si altii cum se poate ca un bun crestin sa faca si descoperiri stiintifice
costel si luana

Mădălin spunea...

Nu l-am cunoscut, dar am cunoscut in schimb un alt om deosebit, care i-a stat alaturi o viata - pe mama dvs, de care-mi amintesc cu placere ori de cate ori vine vorba de Calimanesti, orasel unde mi-am petrecut 3 dintre cei mai frumosi ani ai tineretii...

Anonim spunea...

Emotionanta prezentarea personalitatii doctorului Octavian Udriste...Acum inteleg de unde vine verticalitatea d-lui Rafael Udriste.Bunul Dumnezeu sa il odihneasca cu dreptii pe dl. doctor iar pe dumneavoastra,frate Rafael ,sa va ocroteasca pururea.

Valeriu-Iasi spunea...

Pastrez ca pe niste icoane hartile de acupunctura pe care mi le-a daruit Doamna Elena Udriste cand am fost odata la Dumneavoastra si pe care a lucrat candva Domnul Doctor..cand am fost la Calimanesti,in septembrie impreuna cu Mihaela si cu tata,am fost si vis-a-vis de Cozia...sa il vedem si sa ii multumim Domnului Doctor..CEL de SUS sa il odihneasca in pace..ma gandesc la Dumnealui si la Dumneavoastra(la toata familia)cu recunostinta si cu drag...a aparut la Tg.mures,str.Liviu Rebreanu 29A,tel.0256266112,0365430330 o filiala a clinicii Nova Vita...ma gandeam ca poate va intereseaza sa luati legatura cu ei..imi cer iertare ca am indraznit sa va dau aceasta informatie..va doresc sa aveti o primavara frumoasa cu multe bucurii..cu drag,Valeriu-Iasi...P.S.IMI E DOR de cei din familia DUMNEAVOASTRA..si de veti avea drum prin Iasi,sunteti oricand bineveniti in umila mea casa

dana spunea...

Oamenii mari nu au stiut niciodata ca sunt mari!
Din pacate, asta este soarta oamenilor mari din Romania, numai strainii sunt capabili sa le recunoasca valoarea si apoi deschid ochii si conationalii lor! Dumnezeu sa-l odihneasca pe Dr Udriste! Am primit articolul din formula AS abia acum, martie 2010.
Asa am aflat despre geniul acestui minunat medic...As dori sa preiau pe blogul meu articolul primit prin email. Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru promovarea muncii sale... nu stiu daca multi cerectarori i-ar putea continua lucrarea ...e nevoie de geniu si de acea lumina sufleteasca pe care nu stiu cati o au, dar noi suntem datori sa incercam a face cunoscute aceste lucruri...

nelu-razvy spunea...

Dana sa stii ca ai mare dreptate.'' Cine vrea sa fie primul intre voi sa fie tuturor sluga''. Oare cat timp va mai trebui sa treca pana sa gasim un reper moral si intelectual ca cel al dr. Octavian Udriste. De ce am devenit atat de imorali si atat de deplasati fata de morala crestina ortodoxa. Cred ca trebuie sa luptam impotriva raului care ne inconjoara indiferent sub ce forma se manifesta el. Mai cred ca o rugaciune fie ea cat de mica dar spusa din suflet si dorinta puternica de a fi cu adevarat iubitori ai semenilor nostri ne va apropia cu siguranta de Dumnezeu si de adevar.

sanikov spunea...

un mare om, o mostenire imensa
ramasa ca tot ceea ce este romanesc nevalorificata....
Sper ca mostenirea sa sa nu se piarda, si poate intr-o zi cineva sa-i reia cercetarile si sa le finalizeze.
e multa suferinta pe aceasta lume,
mult prea multa, iar oameni asemenea tatalui dvs., deschizatori de drumuri si altruisti, hotarati sa lupte pentru binele nostru al tuturor au fost uitati.
am aflat intamplator despre el si despre cercetarile sale, m-a durut faptul ca nu i-a calcat nimeni pe urme...
din pacate el a avut o revelatie, si cine stie cand se va mai ajunge in pragul unei asemenea descoperiri epocale....
UN MARE OM....

MonteCristo spunea...

Stimat
D-nul Udriste !
Noi am fost la Calimanesti in 1970, ne-am intalnit pe D-nul Dr.Udriste Octavian,si am avut ocazie sa discutam foarte mult cu dinsul.Pot sa spun ca ne-am imprietenit,si am cumparat si un tablou foarte frumos de la el,care este unul deosebit,fiind facut in ulei,dar cu spaclu.Si astazi il pastram cu mult drag,si aducem aminte de D-nul Udriste.
V-as ruga sa-mi scrieti de ce nu se gaseste persoana lui intre pictorii romanesti,si daca se pot vedea mai multe tablouri
pictate de el,undeva?
Cu respect:
Jékel Géza Antal
din Satu Mare.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
adrian spunea...

Puteti lua legatura cu dl. Pavel Chirila? Ar fi pacat sa ramana lucrurile asa...

Unknown spunea...

UN MARE OM!DATORITA DÂNSULUI MAMA MEA TRĂIEȘTE SI ÎN ZIUA DE ASTAZI.UN CANCER DIN ANUL 1983,MAI MULTE RECIDIVE.DE CATE ORI MERG LA CĂLIMĂNEȘTI TREC SA-I APRIND O LUMÂNARE.MAMA MEA TINE SI ACUM LEGĂTURA CU DOAMNA UDRIȘTE.DOSARUL IL PĂSTREAZĂ CU SFINȚENIE SI ÎN ZIUA DE ASTAZI.NU AM CUVINTE SA-I MULTUMESC!

Unknown spunea...

Stimate Domnule Rafael Udriste,
Cu o intuitie tipic feminina,sotia mea actuala, auzind in repetate randuri cum vorbesc despre vrednicul de pomenire, Dr. Octavian Udriste, a cautat si a gasit relatia filiala dintre dumneavoastra si Dl. Doctor.
Ma bucur mult ca va pot adresa cele mai calde ganduri si multumiri peste timp pentru imensul bine facut de tatal dumneavoadstra primei mele sotii, salvata si vindecata de un cancer mamar in anii 80 ai secolului trecut.
Doamna este sanatoasa si, sunt sigur, se gandeste cu acelasi respect si recunostinta la tatal dumneavoastra, cu atat mai mult cu cat a facut acelasi mare bine si matusii ei!
In plan personal am avut o relatie cu totul speciala cu Dl. DR. Udriste, primind in dar un exemplar, cu un autograf deosebit, din exceptionala carte legata de Energia Ancestronica.
Mai mult si mai multe va voi putea spune direct, daca ma veti contacta pe mailul iordannovac1953@gmail.com,!
Cu aleasa consideratie si cele mai bune ganduri,Conf. Dr. Ing. IORDAN NOVAC
Prof. Em. Bologna

Anonim spunea...

As dori un tratament pentru sotul meu, bolnav de cancer de colon. Cum pot lua legatura cu dna Elena Udriste?